BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Saltimbocca van kip met romige spinazie

27 maart 2018 door Stefanie 2 Reacties

Saltimbocca van kip met romige spinazie

Saltimbocca is een Italiaans recept. Origineel bereid met schnitzel maar ik kies dit keer voor kippendijen. Je belegt de kip met Parmaham en salie, dit bak je krokant in olijfolie en roomboter. Serveer met romige spinazie, gebakken aardappeltjes of pasta. Servieskast Hallo. Ik ben Stefanie en ik ben servies verslaafd. En ik biecht maar direct…

Verder lezen »

Categorie: Geen categorie, Hoofdgerecht, Recepten Tags: agrimarkt, brunch, diner, hoofdgerecht, kippendijen, lunch, parmaham, Pasen, paturain, salie, saltimbocca, spinazie

Sinaasappelcake met amandelmeel en maanzaad

25 maart 2018 door Stefanie Reageer

Sinaasappelcake met amandelmeel en maanzaad

Wat een feest is het eten van deze sinaasappelcake met amandelmeel en maanzaad die ik maakte voor Agrimarkt. Hij is licht en smeuïg, met een krokante buitenkant. Zoet, maar door de sinaasappelsap en geraspte sinaasappelschil ook nog eens heerlijk fris. De maanzaadjes geven een kleine crunch. Lekker bij de koffie, maar tijdens een bijzondere gelegenheid…

Verder lezen »

Categorie: Ontbijt, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags: agrimarkt, amandelmeel, brunch, maanzaad, ontbijt, Pasen, sinaasappel, sinaasappelcake, taart

Voor bij de borrel // borrelplank met gerookte vis

24 maart 2018 door Stefanie Reageer

Voor bij de borrel // Plankje met gerookte vis

Eigenlijk maak je het jezelf heel makkelijk als je zo’n borrelplank met gerookte vis op tafel zet. Dat betekent natuurlijk niet dat het minder lekker is. Dit lichte voorgerecht of hapje bij de borrel is super feestelijk. Maak een grote plank, laat iedereen zelf pakken en zijn favoriete combinaties samenstellen. Kleed je plank aan met bijvoorbeeld…

Verder lezen »

Categorie: Lunch, Recepten, Voor bij de borrel Tags: augurken, Borrelhappen, borrelplank, forel, gerookte paling, gerookte vis, gerookte zalm, makreelpaté, paling, rode ui, tomaat, veldsla, voor bij de borrel

Ricotta & citroen pannenkoekjes met yoghurt en frambozen

24 maart 2018 door Stefanie 2 Reacties

Ricotta & citroen pannenkoekjes met yoghurt en frambozen

Een uitgebreid ontbijt is niet compleet zonder deze ricotta & citroen pannenkoekjes. Ze zijn heerlijk fris en luchtig. Verdeel wat van de pancakes op een bord en maak het feest compleet en een schep romige Griekse yoghurt en zoete frambozen. Zoetigheid Ik heb een bepaalde afwijking. Nu heb ik er wel meer. Of eigenlijk best…

Verder lezen »

Categorie: Ontbijt, Recepten Tags: agrimarkt, brunch, citroen, frambozen, Griekse yoghurt, ontbijt, pannenkoeken, Pasen, ricotta

Gezouten karameltaartjes met chocolade en paaseitjes

23 maart 2018 door Stefanie Reageer

Gezouten karameltaartjes met chocolade en paaseitjes

Als ik deze gezouten karameltaartjes kort moet omschrijven zeg ik dit: een knapperige bodem van jodenkoeken en pinda’s. Plakkerige en zoete karamel met zeezout, pure chocolade die zorgt voor balans en fijngehakte paaseitjes. Dit moet wel een lekker zijn. En dat is het ook. Tante Pie Terwijl ik deze karameltaartjes maakte dwaalde mijn gedachte af…

Verder lezen »

Categorie: Dessert, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags: agrimarkt, chocolade, dessert, gecondenseerde melk, gezouten karameltaartje, jodenkoeken, karamel, nagerecht, paaseitjes, Pasen, pinda's, taartje, toetje

De tosti der tosti’s: croque monsieur

20 maart 2018 door Stefanie Reageer

De tosti der tosti’s: croque monsieur

De tosti’s der tosti’s. Dat vind ik wel op z’n plaats bij deze croque monsieur. En dat is niet voor niets. Stoer stevig brood, de lekkerste ham die er is, heel veel kaas en zelfgemaakte bechamelsaus. Je eet je vingers erbij op. Geloof mij maar. Vandaag deel ik dit recept, want ik ontwikkelde voor Agrimarkt…

Verder lezen »

Categorie: Lunch, Recepten Tags: agrimarkt, bechamelsaus, croque monsieur, emmentaler, gruyere, ham, kaas, lente-ui, lunch, Pasen, tosti

Culinaire verrassingen bij Restaurant Kale & de Bril in Goes

19 maart 2018 door Stefanie Reageer

Culinaire verrassingen bij Restaurant Kale & de Bril in Goes

Ergens eind vorig jaar kwam ineens Restaurant Kale & De Bril op mijn Facebook tijdlijn voorbij. Een nieuw restaurant trekt altijd de aandacht, om soms ook weer uit mijn gedachte te glippen. De naam en het logo spraken me aan en bleven hangen. Begin dit jaar opende de deuren van het restaurant van Marc Everse…

Verder lezen »

Categorie: Goes, Goes, Restaurants, Steden, Zeeland Tags: culinair, Goes, Kale & de Bril, restaurant, uit eten, zeeland

Lente flammkuchen met crème fraiche, erwtjes, spekjes, eitjes en basilicum

19 maart 2018 door Stefanie 2 Reacties

Lente flammkuchen met crème fraiche, erwtjes, spekjes, eitjes en basilicum

Als je dol bent op pizza of een hartige taart, vind je deze flammkuchen vast ook lekker. Ik maak er, voor Agrimarkt, een frisse lente variant van, met crème fraiche, erwtjes, spekjes, ei en basilicum. Een gerecht wat perfect past bij je paasbrunch of als hapje bij de borrel. Leven zonder Jarenlang heb geleefd zonder…

Verder lezen »

Categorie: Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Voor bij de borrel Tags: agrimarkt, basilicum, borrel, brunch, crème fraîche, doperwtjes, eieren, flammkuchen, hartige taart, lunch, Pasen, plaattaart, spekjes, tuinerwtjes

Appel kaneelcake met lobbige room en bramen

18 maart 2018 door Stefanie Reageer

Appel kaneelcake met lobbige room en bramen

Terwijl deze appel kaneelcake in de oven staat, vult je keuken zich al met een heerlijke geur. Door het stevige beslag zijn de randjes van de cake lekker knapperig. Hoewel de appel kaneelcake koud ook goed smaakt, is hij op z’n best als hij van binnen nog een beetje warm is. Serveer met een goede…

Verder lezen »

Categorie: Geen categorie, Taartjes en andere zoetigheid Tags: agrimarkt, appel, bakken, bramen, cake, kaneel, Pasen, slagroom, taart

Nostalgie: zelfgemaakt rundvleesslaatje

16 maart 2018 door Stefanie Reageer

Nostalgie // zelfgemaakt rundvleesslaatje

De rundvleesslaatje, van een niet nader te noemen merk, laat ik liever staan, maar die van mezelf smaken toch wel heel goed. Vandaag deel ik dit nostalgische recept met jullie en vertel over mijn liefde voor slaatjes. Slaatjes van Meijer’s Frituur Tijdens mijn reset week, de eerste week van het nieuwe jaar, dacht ik aan…

Verder lezen »

Categorie: Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Voor bij de borrel Tags: brunch, lunch, nostalgie, rundvleessalade, rundvleesslaatje, slaatje, sukadelappen

  • « Vorige
  • 1
  • …
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • …
  • 72
  • Volgende »
Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok