Koken met het seizoen mee. Ik doe het eigenlijk te weinig. Ik maak altijd gewoon waar ik zin in heb. Of het nou seizoen is of niet. Mijn goede voornemen, waar ik dus niet aan doe, is om meer met de seizoenen mee te koken. Ik heb verschillende kookboeken waarin een heel overzicht staat met…
Herfstige peer & speculaas cakejes
Nu de winter weer in aantocht is en Sinterklaas inmiddels weer in ons landje is, liggen de winkels vol met chocoladeletters, strooigoed, pepernoten en speculaasbrokken. Voor die laatste heb ik een zwak. De speculaasbrokken liggen het hele jaar door in de winkel, maar pas wanneer de Sinterklaassnoep weer in de winkel te vinden is, krijg…
Boerenkool- sinaasappelsap met mango
Sinds vorig jaar ben ik de gelukkige bezitter van een juicer. Zo’n ding kost een flinke duit, maar ik ben er eerlijk waar nog elke dag blij mee. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik hem elke dag gebruik ;-) In gedachte wel maar de praktijk wijst nog wel eens anders uit. Echt, een sapje…
Pittige jus
Wanneer je net als ik best gek bent op een stamppotje, maar niet zo op de traditionele vleesjus is deze pittige jus een lekker alternatief. Vooral bij de modernere stamppotjes zoals deze zoete aardappelstamppot met spinazie en knapperige Parmaham is dit heerlijk. Het maken van de jus is simpel en snel klaar, maar boordevol smaak…
Zoete aardappel en spinaziestamppot met krokante Parmaham
Mijn eerste kennismaking met zoete aardappel was geen succes. In delicious. stond een heerlijk recept voor zoete aardappelsoep. Pompoen was altijd al favoriet en alle ingrediënten voor de soep vond ik heerlijk. Heel simpel gedacht misschien, maar ik lust pompoen dus zoete aardappel gaat er ook wel in. Dit voorval stamt nog uit de tijd…
Super snelle Thaise noedelsoep met garnalen
Het is al weer wat jaartjes geleden dat ik in Thailand was maar als ik deze soep eet waan ik me weer in het land van de glimlach. Wat een heerlijk land met misschien nog wel heerlijker eten. Bij de meest vage tentjes, aten we de meest lekkere gerechten. We begonnen soms de dag al…
Knolselderijsoep met zoete aardappel en chorizocrunch
Ken je dat? Dat je in je koelkast nog een hoop ingrediënten hebt liggen die wachten op een enkeltje vuilnisbak? Schandalig maar voor mij heel herkenbaar. Je hebt nog een paar tomaten die er niet helemaal mooi meer uit zien, een halve courgette en een gerimpelde aubergine. Hier kun je een heerlijke gegrilde groenteschotel met…
Salade met gekleurde bietjes, beluga linzen en geitenkaas
Weet je dat ik tot een paar jaar terug niets van bietjes moest hebben? Ik gruwelde van de geur, de smaak, oké dit laatste dacht ik want de bietjes kwamen echt niet in mijn mond. Gewoon de naam alleen al, brr. Tot ik ging eten bij een bio boederij bij mij in de buurt, ’t…
Havermout met pepernoten en peer
Vroeger maakte mijn moeder regelmatig havermoutpap voor me. Alleen wel op een iets andere manier dan zoals er nu vaak havermout gegeten wordt. Ik kreeg een bordje havermout met heel veel suiker en een paar grote klonten boter. Oh wat vond ik dat heerlijk. Eenmaal wat ouder, verdween de liefde voor havermoutpap met heel veel…