BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Herfstige peer & speculaas cakejes

23 november 2014 door Stefanie 18 Reacties

Herfstige peer & speculaas cakejes

Nu de winter weer in aantocht is en Sinterklaas inmiddels weer in ons landje is, liggen de winkels vol met chocoladeletters, strooigoed, pepernoten en speculaasbrokken. Voor die laatste heb ik een zwak. De speculaasbrokken liggen het hele jaar door in de winkel, maar pas wanneer de Sinterklaassnoep weer in de winkel te vinden is, krijg ik er zin in. Het aller-lekkerste vind ik het eigenlijk om er een grote mok thee bij te ‘drinken’. Drinken tussen aanhalingstekens omdat ik de thee stiekem alleen gebruik om de speculaas in de dopen. Als de thee dan eindelijk de juiste drinktemperatuur heeft, zit de thee vol met koekkruimels, dus laat ik hem toch liever staan. Al als klein kind kon ik genieten van het dopen van koekjes in thee of in kindertjeskoffie. Met een grote slab om kreeg ik koffie met heel veel suiker en melk waar ik biscuitjes in mocht dopen.

Knellende broeken

Met af en toe een stuk speculaasbrok is natuurlijk niets mis, maar elke dag zorgt er hoogst waarschijnlijk voor dat mijn broeken gaan knellen. Daarom deze heerlijke herfstige peer & speculaas cakejes die een prima alternatief zijn voor speculaasbrokken en gezonde ingrediënten bevatten. Het heerlijke kruidige van de speculaaskruiden past perfect bij de zachte en zoete peer. Ik bak vaak met enkel speltmeel. Nu heb ik de helft speltmeel vervangen voor amandelmeel. Dit zorgt ervoor dat het cakeje een stuk smeuïger wordt. Wat mij betreft dus voor herhaling vatbaar.

Deze cakejes zijn lekker voor tussendoor of neem er twee als ontbijt.

Herfstige peer & speculaas cakejes

Herfstige peer & speculaas cakejes
Voor 12 cakejes

Dit zit er in:
125 gram gesmolten kokosolie; laat heel even afkoelen zodat het ei niet gaat stollen wanneer het in aanraking komt met de olie.
3 eieren
180 ml amandelmelk
160 gram speltmeel
125 gram amandelmeel
125 gram kokosbloesemsuiker
2 theelepels bakpoeder
1 peer in kleine blokjes
24 pecannoten
Een snuf zout
Lekker veel speculaaskruiden; ik gebruik een volle eetlepel

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Gebruik een muffinvorm voor 12 muffins, met papierenvormpjes.

Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom. Doe hetzelfde met de eieren, amandelmelk en gesmolten kokosolie in een andere kom. Allebei goed mengen en daarna de droge door de natte ingrediënten mengen. Wanneer alle ingrediënten één geheel vormen, voeg je de peerblokjes toe en roer je deze door het mengel.

Schep het beslag in de muffinvormpjes en leg de pecannoten op de cakejes. Doe in de oven.

Na 25 minuten zijn deze heerlijke herfstige cakejes klaar om opgegeten te worden.

Tip! Wil je er een iets minder gezond cakeje van maken? Vervang dan de kokosolie door roomboter, spelt- en amandelmeel door gewone tarwebloem en de kokosbloesemsuiker door gewone suiker. Let wel op dat de gewone suiker zoeter is dan kokosbloesemsuiker.
Tip2! Vries de cakejes in en haal elke ochtend een cakeje eruit om als ontbijt te eten. Even in de oven en het is net of je ze vers gebakken hebt.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Herfstige peer & speculaas cakejes

заказать создание сайта
http://www.twitter.com/
別れさせ屋

Dit vind je misschien ook leuk

  • Kruidige perentaartKruidige perentaart
  • Gezonde crumble met peer en speculaasGezonde crumble met peer en speculaas
  • Gezonde muffins met frambozen en vanilleGezonde muffins met frambozen en vanille
  • 5 x lekkers met peer5 x lekkers met peer

Te vinden onder:Ontbijt, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags:amandelmeel, gezond, healthy, muffins, ontbijt, peer, speculaas, speltmeel

« Boerenkool- sinaasappelsap met mango
Pasta met snelle paddenstoelen saus en chipjes van salie »

Reacties

  1. Mascha zegt

    24 november 2014 at 21:59

    Waar haal je dat, spelt- en amandelmeel en kokosolie?

    Beantwoorden
  2. Mascha zegt

    26 november 2014 at 09:27

    Goedemorgen!
    Waar koop ik dat amandelmeel, speltmeel, kokosolie en kokosbloemsuiker?
    Alvast bedankt,

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      26 november 2014 at 11:16

      Hoi Mascha,

      Ik denk dat ik jouw vraag al op Facebook heb geantwoord. Al deze ingrediënten kun je aanschaffen bij AH. Zij hebben een speciaal vak met dit soort producten. Succes!

      Liefs,
      Stefanie

      Beantwoorden
  3. Caroline zegt

    7 december 2014 at 09:42

    Lazy sunday morning en net de heerlijke herfstige peer en speculaas cakejes gemaakt. Super lekker en wederom een aanrader! Big love for Little Spoon!

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      7 december 2014 at 11:24

      Klinkt super fijn! Vonden de kids de cakejes ook lekker?

      Beantwoorden
  4. Ryan zegt

    1 november 2015 at 19:00

    Deze lekkere cakejes wil ik morgen gaan maken maar ik lees dat je papieren vormpjes moet gebruiken?

    Ik heb alleen een siliconen vorm, dat kan toch ook? Graag je reactie.

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      1 november 2015 at 19:15

      Hoi Ryan, dat kan zeker! Even invetten en dan vullen met beslag. Lekker en geniet ervan! Groetjes Stefanie

      Beantwoorden
    • Ryan zegt

      3 november 2015 at 14:58

      Ik heb ze net gemaakt en ze zijn super goed gelukt en heerlijk! Maar…boe kan ik ze het beste bewaren? Alvast bedankt voor je reactie. Groetjes Ryan

      Beantwoorden
      • Stefanie zegt

        3 november 2015 at 15:07

        Wat fijn om te horen dat ze goed gelukt zijn! Het beste bewaar je ze in een luchtdichte trommel. Omdat ze vrij smeuïg zijn van zichzelf blijven de cakejes wel een paar dagen zacht en lekker. Een paar invriezen is ook een mogelijkheid. Even laten ontdooien, kort opwarmen in de oven en je hebt weer een vers cakeje!

        Beantwoorden
        • Ryan zegt

          3 november 2015 at 16:49

          Oke, dank je! Maar denk dat invriezen niet nodig is…manlief (kantoor aan huis) is al 3 keer beneden geweest om er eentje te halen!!! Tja ze zijn toch gezond zegt ie, hahaha!

          Beantwoorden
          • Stefanie zegt

            4 november 2015 at 07:52

            Haha goed te horen en geef hem eens ongelijk ;-)

  5. Ryan zegt

    12 november 2015 at 12:43

    Hoi Stephanie, kan ik deze cakejes ook met appel en rozijnen maken als ik dezelfde hoeveelheden aanhou?

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      13 november 2015 at 08:07

      Met appel is sowieso geen probleem. Rozijnen gebruik ik nooit dus dat durf ik niet te zeggen. Als het zomaar een handje is, verwacht ik dat het gewoon kan. Met appel is ook heerlijk! Groetjes

      Beantwoorden
      • Ryan zegt

        13 november 2015 at 15:32

        Handje vol rozijnen even in water geweld, afgedroogd met keukenpapier. Flink wat kaneel toegevoegd en ze zijn heerlijk geworden, net als de peer/speculaascakejes!

        Beantwoorden
      • Ans zegt

        14 november 2015 at 15:13

        Hoi,
        Net deze cakejes gemaakt, met peer en stukjes walnoot. Het ruikt heerlijk!!
        Groet, Ans

        Beantwoorden
        • Stefanie zegt

          14 november 2015 at 20:01

          Wat leuk om te horen!

          Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon