BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

6 oktober 2021 door Stefanie Reageer

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop  Zodra er een goede borrelplank op tafel komt, ben ik dol blij. Vandaag deel ik hoe ik zo’n plank samenstel en vertel ik over mijn nieuwe favoriete snack voor bij de borrel. Lees snel verder als je nieuwsgierig bent.

Als ik een tosti maak doe ik er altijd extra kaas tussen. Dat heeft twee redenen. Eén is dat er nooit teveel kaas op een tosti zit ;-), maar de belangrijkste reden is de kaas die er tussenuit loopt en knapperig bakt in de pan. Dat vind ik zo mega lekker. Dit is waarom ik de gepofte kaasballetjes van Cheesepop zo geweldig vind. Die smaken dus precies zo, maar dan zitten ze al in een bakje en zijn direct klaar om te snacken.

Voor als je me al wat langer kent of volgt, dan weet je wel dat ik dol ben op borrelplanken. Zelfs met een bijna lege koelkast maak ik nog een goed gevulde plank. Inmiddels siert mijn aanrecht ook wel een stuk of vijftien houten planken. Van heel klein tot groot. Voor elke gelegenheid een passende plank, houd ik vol tegen Ruben, die af en toe met zijn ogen draait als er weer ik weer een nieuwe toevoeg aan de verzameling. 

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met CheesepopZo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Ik houd van variatie en veel verschillende smaken. Kazen, vleeswaren, vis, smeersels, iets van knapperige groente, fruit en nu dus ook Cheesepop. Deze gepofte kaasbolletjes zijn een nieuwe favoriete toevoeging wat mij betreft. Ik proefde alle smaken van Cheesepop. Gouda, Cheddar en Geitenkaas. Allemaal heerlijk, maar als ik moet kiezen, ga ik voor Gouda. 

Als ik een borrelplank maak houd ik altijd rekening met een aantal dingen, zodat er de plank der planken ontstaat. Deze deel ik voor het gemak ook even met jou, kun je zelf lekker experimenteren of deze plank namaken. Dat is helemaal aan jou! 

  1. Ik gebruik liever niet teveel brood. Beter dunne crackertjes. Naturel of met zeezout. Van veel brood zit je – of ik in ieder geval – snel vol dat is zonde, want zo’n plank is er juist om uren van te snacken.
  2. Voor nog wat meer knapperigheid leg ik een flinke hand Cheesepop op de plank. Noten vind ik ook heerlijk. Pecan- of walnoten zijn mijn favoriet.
  3. Mix kaas en charcuterie met elkaar. Ik kies elke keer iets anders, waar ik op dat moment zin heb. Bijvoorbeeld een milde en pittige kaas. Op deze plank zie je een camembert. Ik ben zelf ook dol op Chaumes, Epoisse of een Chablis kaasje. Qua charcuterie eet ik graag gedroogd worst, paté en flinterdun gesneden Parmaham. Dan is ‘ie zo zacht dat het smelt op je tong.
  4. Combineer dat met één of meer smeersels. Mijn favorieten zijn tonijnboter, makreelpaté of tonijnsalade – zoals op deze plank. Zo heb ik direct ook iets van vis op de plank.
  5. Om balans te krijgen tussen als die hartige en heftige smaken voeg ik iets zoets toe. Bijvoorbeeld dadelchutney of slome tomaatjes (een soort gekonfijte tomaten), maar druiven of iets van ander fruit werkt ook.
  6. Kaas en charcuterie is allemaal best vet, dat vind ik geen probleem voor een keer. Voor een fijne tegenhanger kleed ik de borrelplank verder aan met tomaat en radijs. Beetje rode wijnazijn en olijfolie erop, peper, zout en garneren met kiemen.  en augurk. 

Terwijl ik dit voor jou uitwerk loopt het water me in de mond. 

Zo, nu houdt niets je meer tegen om zelf aan de slag te gaan met een maken van een geweldige plank, waarvan iedereen onder de indruk is. Tag je me op Instagram als je een foto deelt?

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop
In samenwerking met Cheesepop.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Gebakken camembert met blauwe bessen, honingnoten en rozemarijnGebakken camembert met blauwe bessen, honingnoten en rozemarijn
  • De ultieme borrelplank & een Little Spoon smash met Rutte ginDe ultieme borrelplank & een Little Spoon smash met Rutte gin
  • Kaaskroketten met Zeeuws spek en gefrituurde peterselieKaaskroketten met Zeeuws spek en gefrituurde peterselie
  • Vliegendt Hert in Middelburg // Uitgebreid borrelen met mooie wijnen en een nieuwe menukaartVliegendt Hert in Middelburg // Uitgebreid borrelen met mooie wijnen en een nieuwe menukaart

Te vinden onder:Recepten, Voor bij de borrel Tags:barbecue, borrelen, borrelplank, charcuterie, kaas, uit eten

« Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon

We gebruiken cookies op onze website om je bezoek nog leuker te maken.Oke, prima!