BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Homemade dadelchutney met knoflook

21 juni 2015 door Stefanie 11 Reacties

REVIEW Yogi & Yosef dadels + dadelchutneyDeze dadelchutney met knoflook past zo goed bij een kaasplankje, een stukje paté of een bord met charcuterie. De chutney is eenvoudig te bereiden en als je slim bent, maak je lekker veel in één keer. Bewaar wat in weckpotjes in de koelkast en je hebt de komende weken elke keer dit lekkere smeersel bij de borrel.

Zwak voor dadels

De laatste tijd heb ik steeds meer een zwak voor dadels. Dadels zijn perfect voor het opleuken van een gerecht. Wat dacht je van stukjes dadel door je couscoussalade? Een eenvoudige salade met veldsla, een yoghurtdressing, ingelegde citroenen en dadels wordt in eens een salad to remember. Ik vond het dan ook super leuk dat ik de dadels van Yogi & Yousef mocht testen. Ik vertel je, dit zijn dadels the next level en in niets te vergelijken met de dadels die je in de supermarkt koopt. Benieuwd? Ik vertel je er alles over en deel direct mijn favoriete dadelrecept met je.

REVIEW Yogi & Yosef dadels + dadelchutney
REVIEW Yogi & Yosef dadels + dadelchutney

Sukkary

De sukkary dadels van Yogi & Yousef zijn zacht en heel zoet. Als je je tanden erin zit voelt het bijna aan alsof je een gesuikerd snoepje doorbijt. Een snoepje met een hoop goede en gezonde eigenschappen welteverstaan. De dadels die ik ken zijn veel harder en vind ik dan ook minder geschikt als snack uit het vuistje. Met deze dadels is dat niet aan de orde. Leg ze op een bordje met een handje noten en fruit en je hebt een geweldig lekker en gezond tussendoortje. Ook handy, de pit is er al uit.

Dadels met een verhaal

Natuurlijk is het fijn dat de dadels lekker zijn, maar leuk om te vertellen is wel het verhaal achter deze lekkernij. Yogi & Yousef zijn twee ondernemers. Yogi komt uit Nederland en Yousef uit Saoedi-Arabië. Na hun ontmoeting ontstond een vriendschap. Yousef lief Yogi in Saoedi-Arabië de sukkary dadels proeven. Yogi vond de dadels zo lekker dat hij ze in het Westen introduceerde. Daar ben ik dan weer enorm blij om!

REVIEW Yogi & Yosef dadels + dadelchutneyREVIEW Yogi & Yosef dadels + dadelchutney

Hartige hapjes

Een recept kan natuurlijk niet uitblijven. Het is echt jaren geleden dat ik deze dadelchutney at en maakte. Ik was al een tijdje van plan om weer eens een voorraadje te maken voor bij de borrel, maar goed zoals dat met zoveel dingen gaat, kwam het er niet van. Toen dit pakketje op de mat lag, kon ik niet meer anders dan aan de slag gaan met de chutney. Ik at dit kleverige goedje voor het eerst bij vriendin Ca. We aten het bij een kaasplankje en ik was direct verkocht. Deze chutney is de perfecte aanvulling voor bij hartige hapjes. Kaas, vleeswaren en paté zijn van zichzelf al lekker, maar met een schepje van deze dadelchutney erbij, weet je niet wat je meemaakt.

Dadelchutney met knoflook
Voor 3 jampotjes

REVIEW Yogi & Yosef dadels + dadelchutney

Dit zit erin:

  • 500 gram dadels zonder pit, bijvoorbeeld die van Yogi & Yousef, gehakt
  • 10 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 uien, fijngehakt
  • 100 milliliter witte wijn
  • 125 milliliter balsamicoazijn
  • Flinke scheut olijfolie
  • 5 kruidnagels
  • Peper en zout

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Pan
  • Weckpotjes

Zo maak je het:

  1. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de uitjes tot ze zacht zijn.
  2. Voeg nu de fijngehakte knoflook, gehakte dadels, kruidnagels, de witte wijn en balsamicoazijn toe. Meng goed en laat zachtjes pruttelen tot een plakkerige chutney is geworden. Roer af en toe even door. Na 30 minuten is de chutney klaar om te eten.
  3. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Deze chutney combineert geweldig bij een kaas- of charcuterieplankje. Maar ook je boterham met kaas of paté wordt onvoorstelbaar lekker.
TIP 1! Als je deze hoeveelheid chutney maakt, is het handig om het te bewaren in gesteriliseerde potjes. Dat steriliseren is niet moeilijk. Doe de potjes en deksels in een grote pan, vul deze met water zodat de potjes onder water liggen, breng aan de kook en kook 10 minuten. De chutney kun je een maand bewaren in de koelkast.
TIP 2! Mag het wat pittiger, voeg dan wat gember of rode peper toe.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

REVIEW Yogi & Yosef dadels + dadelchutney

Dit vind je misschien ook leuk

  • Sissende garnalenSissende garnalen
  • 3 x fetadips3 x fetadips
  • Albondigas, oftewel Spaanse gehaktballetjes in tomatensausAlbondigas, oftewel Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus
  • Meeneemlunch – couscoussalade met spicy tomaten en gegrilde courgetteMeeneemlunch – couscoussalade met spicy tomaten en gegrilde courgette

Te vinden onder:Food reviews, Inspiratie, Recepten, Sauzen, smeersels en dips, Voor bij de borrel Tags:Borrelhappen, chutney, dadelchutney, dadels, kaasplank, knoflook, voor bij de borrel

« Penne met pesto, garnalen en zeekraal
WINNEN overheerlijke dadels van Yogi & Yousef »

Reacties

  1. Caatje zegt

    21 juni 2015 at 20:52

    deze chutney is echt TE lekker! Ga deze dadels ook eens proberen want ze zien er echt super lekker uit!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      22 juni 2015 at 15:44

      Geweldig hè! Heb nog staan, dus mocht je willen, laat maar weten. X

      Beantwoorden
  2. Nell Nijssen zegt

    21 juni 2015 at 22:32

    Persoonlijk vind ik het zonde om van echt goede dadels nog iets anders te maken. Het is zoiets als een oester in stukjes hakken en daarna garen. Dadel en geitenkaas is al een huwelijkje in de hemel, toch?

    Beantwoorden
  3. Stefanie zegt

    22 juni 2015 at 15:45

    Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Smaken verschillen! Vind de chutney heerlijk, maar de dadels zo vind ik ook lekker.

    Beantwoorden
  4. debby zegt

    22 juni 2015 at 18:22

    Oh het water loopt me in de mond. Hoe lekker zijn dadels…heel lekker. Ik ga zeker je recept maken

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      24 juni 2015 at 12:44

      Leuk! Benieuwd wat je ervan vindt!

      Beantwoorden
  5. Caatje zegt

    23 juni 2015 at 20:19

    Misschien wip ik vrijdag ochtend ff met Linde langs na de markt, aanbod sla ik niet af :) Ik app je van tevoren wel even xx

    Beantwoorden
  6. Ellen zegt

    24 juni 2015 at 14:53

    oooh wat heerlijk!! Dadels zijn mijn healthy guilty pleasure. Ik kan er maar geen genoeg van krijgen! ;) Deze zien er heerlijk uit, maar ik heb ze nog nergens in Belgische winkels gezien jammer genoeg…

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      1 juli 2015 at 10:11

      Wat jammer! Wie weet online? Vind wel echt dat deze zo anders zijn dan de dadels die ik tot nu heb geproefd. Zo lekker!!

      Beantwoorden
  7. Lucinda Huijskens zegt

    6 februari 2016 at 10:30

    Zijn deze dadels ook gezonder dan de medjool of blijven de medjool de ”koning” onder de dadels?
    Kun je mij misschien per e-mail antwoorden? Anders lees ik het waarschijnlijk niet meer. Er zijn zoveel sites die schrijven over deze dadels.

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      6 februari 2016 at 13:37

      Hoi Lucinda, ik heb echt geen idee of deze dadels gezonder zijn dan de medjool dadels! Groetjes

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon