BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

1 oktober 2020 door Stefanie Reageer

Garnalen gebakken in knoflookolieDit eenvoudig tapasgerecht is eigenlijk niet meer dan garnalen geserveerd in gloeiend hete olie met knoflook en een rood pepertje. Maar lekker dat het is… Neem vooral ook even de tijd om de garnalen te marineren. Je weet niet wat je proeft.

Aan garnalen heb ik één van mijn allereerste eetherinneringen. Al vanaf dat ik een klein meisje was ben ik er dol op. Een garnalencocktail als voorgerecht met kerst, of die grote Chinese garnalen die ik als uk bij een sjiek de friemel restaurant at. Het maakt me dan ook niet zo heel veel uit hoe ik ze bereid of voor mijn neus krijg. Maar als ik echt moet kiezen dan toch wel met veel knoflook. Zoals deze garnalen gebakken in knoflookolie. Zo mega lekker.

Garnalen gebakken in knoflookolie

Twee jaar geleden ontwikkelde ik dit tapas recept voor Agrimarkt. Een Zeeuwse supermarkt, die jammer genoeg niet meer bestaat. De recepten heb ik natuurlijk nog wel, daarom zal ik er daar af en toe één van delen op Little Spoon.

Garnalen gebakken in knoflookolie
Voor 4 personen

Garnalen gebakken in knoflookolie

Dit zit erin:

  • 300 gr rauwe en gepelde garnalen
  • 150 ml olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, in plakken
  • 1 Spaanse peper, in ringen
  • Peper en zout

Zo maak je het:

  1. Doe de garnalen in een schaal die je eenvoudig afdekt. Voeg de olijfolie, knoflook en rode peper toe. Laat minimaal 4 uur marineren.
  2. Verhit een wok en bak de garnalen, samen met de marinade, enkele minuten tot ze roze kleuren. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Serveer de knoflookgarnalen met stokbrood, zodat je de plakken brood in de knoflookolie kunt dopen.
  4. Garneer eventueel met platte peterselie.
TIP! Kies je garnalen uit de diepvries? Laat ze dan eerst helemaal ontdooien en dep ze droog voor je de garnalen marineert. .

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Dit vind je misschien ook leuk

  • Voor bij de borrel // Sissende garnalenVoor bij de borrel // Sissende garnalen
  • Spicy gamba’s van de BBQSpicy gamba’s van de BBQ
  • Voor bij de borrel // Tortilla met chorizo en geitenkaasVoor bij de borrel // Tortilla met chorizo en geitenkaas
  • 3 x Spaanse pinchos voor bij de borrel3 x Spaanse pinchos voor bij de borrel

Te vinden onder:Recepten, Voor bij de borrel Tags:borrelhapje, borrelplank, garnalen, knoflook, rode peper, tapas, voor bij de borrel

« 10 x lekker eten en drinken in Tel Aviv (+ Jeruzalem)
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon

We gebruiken cookies op onze website om je bezoek nog leuker te maken.Oke, prima!