BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Frisse avocadosoep met Hollandse garnalen

29 april 2019 door Stefanie Reageer

Deze frisse avocadosoep is vol en romig van smaak. Heerlijk met Hollandse garnalen en wat limoensap. Je eet de soep lauwwarm. Of koud, zoals gazpacho. Perfect voor een zonnige lentedag.

Oneindige vreetzak

Met het proeven van dit gerecht kwam de oneindige vreetzak in mij weer naar boven. Recept voor vier personen? Ik eet het gerust in mijn eentje op. Maar goed dat ik dit niet elke dag doe, anders zou ik tonnetje tonnetje rond zijn. 

Ik krijg direct visioenen van mezelf in een bed van drie bij drie meter met een circustent als kleurrijke outfit en een takelwagen die me uit huis moet tillen. Wie weet zelfs met een eigen documentaire. Nah laat maar zitten. Ik voeg wel af en toe een groentedag toe. 

Frisse avocadosoep met Hollandse garnalen

IJskoud het lekkerste

Oké. Voor zover mijn fantasie. Nog even terug naar deze soep die ik maakte voor Agrimarkt. Het maken ervan is zo gepiept en lekker dat het is, niet normaal. Ik pureer avocado met de bouillon, limoen en koriander. De Hollandse garnalen erdoor en daarna de koelkast in of direct eten. Mijn voorkeur is om de soep ijskoud te eten. Vooral op warme en zomerse dagen.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Frisse avocadosoep met Hollandse garnalen
Voor 4 personen

Dit zit erin:

  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 4 rijpe avocado’s, geschild en in stukken
  • ½ bosje koriander, grof gehakt
  • 1 limoen, het sap
  • 200 gr Hollandse garnalen

Zo maak je het:

  1. Verhit een scheut olijfolie in een soeppan en fruit de rode ui, knoflook en rode peper.
  2. Voeg na 5 minuten de groentebouillon, het grootste gedeelte van de koriander, avocado en limoensap toe.
  3. Pureer met de staafmixer tot een egale soep. Schep het grootste gedeelte van de Hollandse garnalen erdoor.
  4. Serveer direct of laat volledig afkoelen in de koelkast, om koud te eten. Schep de frisse avocadosoep in kommen en verdeel er de rest van de koriander en Hollandse garnalen over.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Frisse avocadosoep met Hollandse garnalen

In samenwerking met Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Avocado gevuld met Hollandse garnalenAvocado gevuld met Hollandse garnalen
  • Romige doperwtensoep met feta en muntRomige doperwtensoep met feta en munt
  • Spinazie- en venkelsoep met een topping van forel en dragonSpinazie- en venkelsoep met een topping van forel en dragon
  • Makkelijk & snel: Mexicaanse tomatensoep met paprikaMakkelijk & snel: Mexicaanse tomatensoep met paprika

Te vinden onder:Recepten, Soep Tags:avocado, avocadosoep, hollandse garnalen, koriander, lente, limoen, Pasen, soep

« 5 X EERSTE HULP TIPS BIJ GEBREK AAN INSPIRATIE VOOR SOCIAL MEDIA
Restaurant Morille in Koudekerke // Lokale ingrediënten en gerechten uit het seizoen »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon