BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Makkelijk & snel: Mexicaanse tomatensoep met paprika

14 maart 2016 door Stefanie 5 Reacties

Mexicaanse tomatensoep met paprika
Makkelijk, snel en ook nog eens lekker. Dat is deze Mexicaanse tomatensoep met paprika. Dit recept, alles over mijn liefde voor kookprogramma’s en mijn fanatieke aard lees je hieronder!

Spontaan huilen

Het verbaast je vast niets als ik vertel dat ik gek ben op kookprogramma’s of tv shows die iets met eten te maken hebben. Topchefs bijvoorbeeld.  Waar chefs of amateur-chefs uit heel Nederland strijden om de beste van het land te worden. Onder de bezielende leiding van Robert Kranenborg en Julius Jaspers, die niet altijd vriendelijk zijn tegen de deelnemers. Of het er in the real life restaurants ook zo aan toe gaat weet ik niet, maar ik begin al spontaan te huilen bij het idee zo afgesnauwd te worden. Ook Masterchef en Heel Holland Bakt vind ik geweldig.

Mexicaanse tomatensoep met paprika
Mijn favoriete kookprogramma is My Kitchen Rules. Australische koppels koken tegen elkaar. Ze runnen een huiskamerrestaurant, koken voor schoolkinderen, runnen een foodtruck voor een dag. Verschillende invullingen met allemaal als doel te bepalen wie de beste is. Vaak zit er ook nog een koppel bij dat het leven van de anderen zuur maakt. Daar geniet ik stiekem nog het meeste van.

Bloedfanatiek

Zo’n wedstrijd is niets voor mij. Hoewel me het idee van winnen, fantastisch lijkt. Met spelletjes kom ik graag als winnaar uit de bus en schuw een beetje vals spelen niet echt. Flauw, I know. De vraag bij zo’n wedstrijd is echter of je wint natuurlijk. Met vriendinnetje Loets deed ik ooit eens mee aan een kookworkshop wat direct ook een soort wedstrijd was. Het was super leuk om te doen, maar we werden allebei niet echt de leukste versie van onszelf. Bloedfanatiek met de winst voor ogen. En we wonnen niet. Dat is dan weer de grap van het verhaal.

Engelse kok

Met die liefde voor dit soort televisie ben ik natuurlijk heel blij met een kanaal als 24kitchen. Als de tv aan gaat schakel ik toch vaak wel even in om te zien wie er nu weer lekkers kookt. Heerlijk, terwijl ik zelf rommel in de keuken met mijn iPad op het aanrecht. Mijn favoriet is altijd nog Jamie Oliver. Dat was hij al, maar nu nog meer. Ik heb aardig wat kookboeken van deze Engelse kok in mijn collectie. Ik ken ze van binnen en van buiten. Toch staan er ook best recepten in die ik niet onthoud of waar mijn voorkeur gewoon niet naar uit gaat. Tot ik het Jamie zie koken en dan loopt het water me dus in de mond.

Mexicaanse tomatensoep met paprika
Zo had ik dat eens met een sandwich met biefstuk uit zijn 30 Minuten boek. Ik rook de geur van de biefstuk al, proefde het in combinatie met knapperige ciabatta, gesmolten kaas en portobello’s. Ik maakte het en dat was een groot succes. Vorige week pufte ik even uit op de bank na een drukke dag. Zapte naar het kookkanaal en ik had geluk. Jamie op de buis. Deze keer ging hij aan de slag met Mexicaanse tomatensoep uit 15 Minuten. Wel ooit gezien, maar nooit de behoefte gehad om de soep te maken. Tot die middag dus. Een dag later ging ik ermee aan de slag. Het was zo lekker, dat ik er direct wat foto’s van schoot, zodat ik mijn versie, ietsje pietsje aangepast, kon delen met jullie.

Dikke like

De soep staat zo op tafel. Wat natuurlijk al een dikke like is. Smaakt geweldig en is ook nog eens aan te kleden zoals jij dat wil. Wij aten er feta, tomaatjes en avocado bij. Voor de dagen dat je echt weinig tijd hebt is dat prima. Restjes kip of snelle gehaktballetjes leuken de soep nog wat meer op. Wat tortilla’s misstaan er ook niet bij of deze soep vooraf en nacho’s uit de oven als hoofdgerecht. Of maak er quesadillas bij. Ook al zo lekker!

Mexicaanse tomatensoep met paprika
Voor 4 personen

Mexicaanse tomatensoep met paprika

Dit zit in de soep:

  • 2 blikken tomatenblokjes,
  • 1 pot gegrilde paprika, 450 gr
  • 5 lente-uitjes, in dunne ringen
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel ingemaakte jalapeñopepers, fijngehakt
  • ½ bosje verse munt
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Dit zijn de toppings:

  • 5 tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 rijpe avocado
  • Stuk feta, verbrokkeld
  • Klein bosje koriander, grof gehakt

Dit heb je nodig:

  • Staafmixer
  • Soeppan

Zo maak je het:

  1. Verhit olijfolie in een grote pan. Bak kort de knoflook. Voeg de gegrilde paprika’s, bosui en tomatenblokjes toe.
  2. Giet 850 ml water in de pan en breng aan de kook. Laat 15 minuten koken.
  3. Pureer ondertussen de yoghurt samen met de jalapeñopepers en de muntblaadjes met de staafmixer tot een mooi glad geheel.
  4. Nu 15 minuten pureer je ook de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Doe wat Mexicaanse tomatensoep in een kom, verdeel er wat jalapeñoyoghurt en verschillende toppings over.
TIP! Lekker met tortilla’s als extra topping.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Mexicaanse tomatensoep met paprika

Dit vind je misschien ook leuk

  • Vegetarische Mexicaanse chiliVegetarische Mexicaanse chili
  • Mexicaanse ceviche van scholMexicaanse ceviche van schol
  • Quesadillas met guacamoleQuesadillas met guacamole
  • Tortilla’s gevuld met kip, salsa en chipoltemayonaiseTortilla’s gevuld met kip, salsa en chipoltemayonaise

Te vinden onder:Geen categorie, Soep Tags:avocado, gezond, hoofdgerecht, koriander, makkelijk, mexicaans, paprika, snel, soep, tomaten

« Uitbundige pindakaas cheesecake
Yoghurt panna cotta met vanille en granaatappelpitjes »

Reacties

  1. Yolanda zegt

    15 maart 2016 at 21:58

    Ik herkende gelijk dat dit een soep van Jamie Oliver was aan de ingrediënten op je foto! Jamie in 15 minuten is aanpoten! Zo heb ik met dit recept het voor mekaar gekregen om mijn gloednieuwe oven in de fik te steken. Tip voor haastige koks zoals ik: als je de tortillachips ( met cheddar) onder de grill zet, LEG ER DAN GEEN BAKPAPIER ONDER!
    Mijn kinderen vinden dit recept overigens erg lekker! Thx for charing ?

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      24 maart 2016 at 09:19

      Haha jeetje wat een verhaal zeg. Heb je je oven moeten vervangen? Ik ben dol op Jamies recepten maar die 15 minuten recepten zijn inderdaad behoorlijk aanpoten.

      Beantwoorden
  2. Julie zegt

    3 augustus 2016 at 10:12

    Zalige post!! En zo toevallig dat je vandaag post over kookprogramma’s kijken tijdens het koken. Was gisteren zelf aan het denken om er iets over te schrijven maar dacht toen “nee jij bent sowieso de enige die zo fanatiek is”; blijkbaar niet dus haha!

    Beantwoorden
  3. Jorinde zegt

    24 oktober 2016 at 15:00

    Oeh dit ziet er heerlijk uit! Ik ben dol op soep dus deze ga ik zeker een keer uitproberen!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      25 oktober 2016 at 07:47

      Leuk! En lekker ;-)

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon