Deze yoghurt panna cotta met vanille en granaatappelpitjes steelt gegarandeerd de show tijdens je ontbijt of brunch. Echt hoor! Op wat koelkast tijd na, is het ook zo gemaakt. Vandaag het recept!
Lenteachtig
Nog iets meer dan een week en dan staat Pasen voor de deur. Natuurlijk heb ik mijn voorbereidingen netjes gedaan en deel ik hier op Little Spoon de nodige paasrecepten. Frisse lenteachtige gerechtjes, die niet misstaan op een tafel vol met heerlijkheden tijens de paasbrunch, maar ook na pasen nog prima te eten zijn.
Ik vind Pasen leuk. De paaseitjes, de extra vrije dag, maar ook omdat de lente en de zomer in zicht zijn. Na maanden van regen en donker weer smacht ik naar zon. Die grauw witte en vale tint in mijn gezicht staat me toch iets minder goed dan karamelbruin.
Hoewel ik kerst super gezellig en zo vind, gaat toch mijn voorkeur uit naar Pasen. Ik weet, na die dagen komen alle leuke feestdagen weer en hoef je niet nog maanden te wachten tot het eens een beetje aangenaam wordt qua temperatuur. Dit hoop ik natuurlijk want het is niet de eerste keer dat het sneeuwt met Pasen. Fingers crossed dat het dit jaar niet gebeurd. Zo geen zin in.
Beetje geduld
Deze yoghurt panna cotta met vanille en granaatappelpitjes misstaat niet op de ontbijttafel. Of het nou Pasen, Kerst, Pinksteren of een doordeweekse maandag is. Het smaakt altijd. De vraag is alleen, of je er ook altijd al die moeite voor wil doen. Alhoewel, moeilijk is het niet om te maken. Het vraagt enkel een beetje geduld. De panna cotta heeft nou eenmaal wat tijd nodig om op te stijven.
Ik had nooit iets met panna cotta. Eigenlijk kon ik dat helemaal niet beoordelen, want tot januari dit jaar proefde ik het nog niet eerder. Tijdens een weekend bij De Weide Wereld stond er een schattig potje op mijn ontbijtbord. Gevuld met deze yoghurt panna cotta. Zodra iets yoghurt bevat, blijft het op de één of andere manier toch een beetje spannend. Toen ik eenmaal een hapje nam, was ik verkocht. Ik vroeg de lady of the house, Petra, om het recept. Ik kreeg het, et voila, nu deel ik het weer met jullie.
Inspiratie
De Weide Wereld is zo’n ongelofelijk leuke en fijne B&B. Op het Vlaamse platteland en vlakbij Brugge. We gingen naar huis met een flinke dosis inspiratie. Van alle lekkere gerechtjes bij het ontbijt, tot de inrichting van ons huis. Twee maanden later is er inmiddels een boel veranderd in onze woonkamer. Het was altijd al gezellig, maar toch een beetje kaal. Bij De Weide Wereld ontdekte we mooie planten zoals de Monstera, maar ook hangt er allerlei nieuws aan de muur. Heerlijk toch?
Nog even over de yoghurt panna cotta. Dit ontbijt heeft alles in zich waar ik blij van word. Romig door de slagroom, fris dankzij de Griekse yoghurt en de granaatappelpitjes, gezoet met honing en dan knapperig bovenop door de granola. Die laatste is nog wel een leuk verhaal.
Ik deed wat ingrediënten bij elkaar, gewoon een beetje uit de losse pols. Had het fantastische idee om dat dan in de koekenpan te bakken. Dat bleek niet echt een succes dus schepte ik de boel in een ovenschaal. Zette het in de oven en vergat een wekker te zetten. Resultaat? Bijna verbrande granola. Ik mopperde en baalde, want nu moest ik alles weer opnieuw maken. Eenmaal afgekoelde proefde ik en bleek het zo heerlijk te zijn. Krokant, goed van smaak en niet verbrand. Alles bij elkaar is het gewoon echt super lekker. Als ontbijt of als toetje!
Yoghurt panna cotta met vanille en granaatappelpitjes
4 tot 8 personen
Dit zit erin:
- 200 ml (ongeslagen) room
- 200 ml Griekse yoghurt
- 6 el honing + 4 el voor de granola topping
- 2 blaadjes gelatine
- 1 vanillestokje, enkel het merg
- 1 kleine granaatappel, de pitjes
- 2 flinke handen havervlokken
- 1 el olijfolie
- 1 handje pecannoten, grof gehakt
- Snuf zout
- 2 tl koekkruiden
Dit heb je nodig:
- Beslagkom
- Kommetje
- Ovenschaal
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Los de gelatineblaadjes op in een kommetje, zoals op de verpakking staat.
- Doe de room, yoghurt en honing in een kom. Voeg ook de vanille en gelatine toe. Roer goed tot je een glad en egaal mengsel hebt.
- Schep het grootste gedeelte van de granaatappelpitjes door het yoghurtmengsel.
- Verdeel het mengsel in glazen potjes.
- Zet minimaal 4 uur in de koelkast. Liever nog een hele nacht.
- De yoghurt panna cotta garneer ik met knapperige granola. Meng de havervlokken met 1 el olie, honing, snuf zout en de koekkruiden in een ovenschaal en bak 20 t0t 25 minuten.
- Laat afkoelen, dan wordt de granola ook daadwerkelijk knapperig.
- Als de panna cotta goed opgesteven is en je het gaat eten, schep je wat granola erop en garneer je met een paar granaatappelpitjes.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Annelieke zegt
Klinkt superlekker! Ga ik zeker maken voor de paasbrunch! Heb wel een vraagje, normaal gesproken als ik panna cotta maak dan verwarm ik het roommengsel eerst dat hoeft nu niet?
Stefanie zegt
Leuk!! Bij deze panna cotta is dat inderdaad niet nodig. Benieuwd hoe het je smaakt!