BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Quesadillas met guacamole

4 februari 2015 door Stefanie 5 Reacties

Quesadillas met guacamoleQuesadillas zijn zo enorm lekker. Eigenlijk zijn ze het beste te omschrijven als een Mexicaanse tosti, gemaakt van tortilla’s. Ik eet er homemade guacamole bij. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder.

Mexicaanse tosti

Toen ik een paar weken geleden lunchte bij De Kloveniersdoelen in Middelburg zag ik quesadillas op de kaart staan. Ik had zelf al wel eens quesadillas gemaakt en wat vond ik dat heerlijk. Quesadillas zijn eigenlijk een soort Mexicaanse tosti’s maar dan nog veel lekkerder. Je maakt ze van tortilla’s en die vul je met wat jij maar lekker vindt. Bij De Kloveniersdoelen kreeg ik quesadillas met Zeeuwse kaas en wat fijn gehakte prei, paprika en een bakje hummus ernaast.

Ik heb ervan genoten en eigenlijk twee weken lang gedacht ‘dit moet ik ook maken’. En dat heb ik gedaan. Wel iets anders dan de quesadillas die ik bij De Kloveniersdoelen at. Mijn quasedillas zijn gevuld met verschillende kleuren paprika, tonijn en een mix van gewone kaas en geitenkaas. Omdat het zo’n succes was, zowel ik als Ruben hebben er van gesmuld, wil ik jullie laten meegenieten.

Quesadillas met guacamole

Salsa met avocado

De laatste tijd heb ik sowieso een zwak voor Mexicaans eten. Chili in alle vormen en maten, tortilla’s gevuld met lekkers, quesadillas met verschillende soorten vulling, guacamole – die ik overigens ook gewoon zo eet, zonder iets erbij – salsa met avocado en tomaat, salades met bonen, mais, avocado en mango en wat dacht je van tortillachips met gehakt, kaas, crème fraîche en jalapeño pepers uit de oven? Als ik nu een ticket aangeboden krijg naar Mexico dan ga ik. Daar hoef ik niet over na te denken hoor. Zowel mijn koffer als backpack staan op de pak.

Alleen nog even nadenken wat voor leuke jurkjes, shortjes en playsuitjes ik wil meenemen. Mag ik dan ook een voorkeur uitspreken voor de locatie in Mexico? Ik wil liever niet naar het massale Cancun. Nee, dan wil ik wel naar leuke kleine dorpjes zoals Tulum of Isla Holbox. Google maar eens als je geen idee hebt wat ik bedoel. Onder je palmboom, liggend op het witte zand, turend over de knal blauwe zee je quesadillas met guacamole eten. Wow dit klinkt goed hè. Jammer. Weer één van mijn vele dagdroompjes.

Quesadillas met guacamole

Honeymoon

Mexico stond wel een tijdje boven aan het lijstje van bestemmingen voor de honeymoon. Want ja, als je gaat trouwen, ga je ook op honeymoon. Inmiddels hebben er al een hoop landen Mexico van de eerste plaats verstoten. Ik ben een tikkeltje wispelturig van aard. Van Thailand gingen we naar Zuid-Afrika. Costa Rica leek ons ook wel leuk. Of misschien toch de Antillen? De Filipijnen? Nee, toch maar Sri Lanka. Malediven is pas echt honeymoon. Hmm, nee dat was het toch ook niet. Ik moet wel bekennen dat ik de boosdoener ben van al deze wissels. De bruidegom werd er af en toe gek van. Het lijkt me gewoon allemaal zo fantastisch. Inmiddels staat het vast. We gaan naar Thailand. Onze eerste verre reis samen was naar dit prachtige land en wat wilden we nog graag eens terug. En weet je? Thailand heeft ook die witte stranden, palmbomen en knal blauwe zee. Ik ruil gewoon de quesadillas in voor pad thai. Dat vind ik toevallig ook genieten.

Quesadillas met guacamole
Voor 2 – 3 personen

Quesadillas met guacamole

Dit zit in de quesadillas:

  • 1 rode paprika, in hele kleine blokjes gehakt
  • 1 groene paprika, in hele kleine blokjes gehakt
  • 3 bosuitjes, fijngehakt
  • 1 rode peper, zonder zaadlijsten en fijngehakt
  • 1 handje koriander, fijngehakt
  • 1 blikje tonijn op olijfolie, uitgelekt
  • 2 handjes geraspte kaas, ik gebruik een mix van geitenkaas en belegen kaas
  • 6 tortilla’s
  • Optioneel, zure room
  • Peper en zout

Dit zit in de guacamole:

  • 2 rijpe avocado’s, in blokjes gesneden
  • 2 kleine tomaten, zonder het hart en fijngehakt
  • 1/2 sjalot, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 limoen
  • Peper en zout

Dit heb je nodig:

  • Koekenpan
  • Kom
  • Snijplank + mes

Zo maak je het:

  1. Meng de paprika’s, bosuitjes, rode peper, koriander en tonijn in een kom. Als alles gemixt is, voeg je ook de kaas toe en breng je de vulling voor de quesadillas op smaak met peper en zout.
  2. Leg een tortilla op een bord of snijplank en schep een paar flinke lepels van de vulling op de tortilla. Leg er een tortilla bovenop en bak de tortilla’s met de vulling ertussen in een paar minuten aan elke kant knapperig en bruin.
  3. Je kunt er voor kiezen om dit in een ingevette koekenpan te doen. Je kunt ook de tortilla’s invetten. Ik bak de tortilla’s in een droge koekenpan. Het resultaat is een heerlijke knapperige quesadilla waar geen vet in is getrokken. Als de quasadillas gebakken zijn snijd je ze in vieren.
  4. Maak nu de guacamole. Doe de blokjes avocado in een schaal en prak de avocado’s fijn met het sap van de limoen. Je kunt guacamole ook in de keukenmachine maken. Ik vind een beetje chunky guacamole heel lekker, dus ik prak de avocado het liefst. Voeg nu de knoflook, tomaat en sjalot toe. Proef de guacamole en breng op smaak met peper, zout en eventueel nog extra limoensap.
  5. Serveer de quesadillas met een heerlijke klodder guacamole en zure room.
TIP 1! De vulling voor de quesadillas kun je ook aanpassen naar je eigen smaak. Vervang de tonijn door uitgeplozen kip, krabvlees of een restje draadjesvlees. Dit zijn maar een paar voorbeelden. Alles is mogelijk. Liever vega? Laat de tonijn weg en voeg wat kort gebakken stukjes champignons toe.
TIP 2! Heb je guacamole over die je wil bewaren? Guacamole wordt snel bruin, maar als je de guacamole bewaard in een bakje, goed aandrukt, er een laagje water op giet en afdekt met huishoudfolie blijft je guacamole mooi groen. Enige wat je hoeft te doen is het water van de guacamole afgieten voor je het gaat eten.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

 

Dit vind je misschien ook leuk

  • Voor bij de borrel // Mini quesadillas met pittig gehaktVoor bij de borrel // Mini quesadillas met pittig gehakt
  • Makkelijk & snel: Mexicaanse tomatensoep met paprikaMakkelijk & snel: Mexicaanse tomatensoep met paprika
  • Mexicaanse ceviche van scholMexicaanse ceviche van schol
  • Geroosterde boterham met avocado, geitenkaas en honingGeroosterde boterham met avocado, geitenkaas en honing

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Sauzen, smeersels en dips Tags:avocado, kaas, mexicaans, paprika, quesadillas, tomaat, tortilla

« Italiaanse tonijnragu met pasta
Review Rosti Mepal Lunchbox + meeneemlunch tips »

Reacties

  1. Caatje zegt

    18 februari 2015 at 21:37

    Mmmmhhh superlekkere quesadillas! Guacamole & hummus erbij gedaan.
    Ook kidsproof :)

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      19 februari 2015 at 12:58

      Oh heerlijk he? Wat leuks dat de kids er ook van gegeten hebben. Tante Stef ook weer blij mee ;-)

      Beantwoorden
  2. Lucienne zegt

    4 juli 2015 at 10:10

    Gisteren met de kinderen gemaakt en heerlijk gegeten! Echt een blijvertje!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      15 juli 2015 at 10:04

      Wat super leuk! Kids ook lekker van gesmuld dus?

      Beantwoorden
  3. Danielle zegt

    1 juni 2017 at 16:06

    Die gaan we zo eens proberen voor de iftar vanavond, snel boodschappen doen…

    Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon