Deze mini quesadillas met pittig gehakt zijn een lekker hapje voor bij de borrel. Super veel smaak en een beetje spicy. Vandaag deel ik het recept met jullie. Lees snel verder!
Struggle
Het eeuwige gevecht met het licht. Zijn het niet de kilo’s, dan struggle ik wel met licht. Of eerder, het gebrek eraan. Elke foodblogger herkent dit verhaal. De donkere dagen zijn natuurlijk super gezellig en sfeervol, maar niet ideaal voor het maken van foto’s. Ik besloot aan het einde van de middag om mini quesadillas met pittig gehakt uit te proberen. Het was zo lekker dat ik het eigenlijk direct op de foto wilde zetten. Jammer genoeg was het al donker en eigenlijk wist ik dat al voor ik begon. Na wat gemopper op de winter, kou, wind en alles in het algemeen, bedacht ik me dat het tijd was om de daglichtlampen weer eens uit de kast te trekken.
Top hapje
Het zorgt ervoor dat ik wel de foto kan maken, maar door mijn gebrek aan ervaring met die lampen is het stiekem toch een flinke klus om rare schaduwen en zo te voorkomen. In het nieuwe jaar wil ik graag een workshop foodfotografie volgen om mijn spiksplinternieuwe camera wat beter te leren kennen. Daarna lukt het me vast ook om met kunstlicht te fotograferen. Tot die tijd neem ik even genoegen met dit eindresultaat. Ik wilde dit recept voor mini quesadillas met pittig gehakt gewoon per se met jullie delen, want is echt een top hapje voor bij de borrel.
Mini tortilla’s
Ik gebruik deze keer kleine tortilla’s in plaats van grote. Die snijd je net even wat makkelijker in kleine stukken zonder dat de vulling eruit glijdt als je de quesadilla van de schaal pakt. En die vulling, daar draait het eigenlijk allemaal om. Bij mij dan. Het liefste met zoveel mogelijk smaak en nog wel meer kaas. Dat zit in dit geval wel goed. Ik deelde al een keer een recept voor quesadillas met tonijn. Deze keer koos ik voor pittig gehakt. Wat was dat lekker. Het vlees bracht ik op smaak met gerookte paprikapoeder, komijn en jalapono’s om het spicy te maken. De zoete maïs zorgt ervoor dat het allemaal goed in balans is. Ook het dipje ernaast doet dat prima. Frisse crème fraîche gemengd met wat zoete chilisaus.
Mini quesadillas met pittig gehakt
Voor 42 stukjes
Dit zit erin:
- 300 gram half-om-half gehakt
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 of 2 theelepels gerookte paprikapoeder
- 1 theelepels komijnzaad
- 100 gram mais
- 10 stukjes ingelegde jalapeño’s, fijngehakt
- Klein bosje koriander, fijngehakt
- 150 gram belegen kaas, geraspt (of meer als je net als ik een kaaslover bent ;-))
- 4 eetlepels crème fraîche
- 4 eetlepels chilisaus
- Peper
- Zout
- Olijfolie
Dit heb je nodig:
- Snijplank + mes
- Wok
- Koekenpan
Zo maak je het:
- Verhit een scheut olijfolie in de wok. Fruit hierin de sjalot en knoflook. Voeg na 5 minuten de komijnzaad toe. Bak 2 minuten mee.
- Doe het gehakt erbij in de wok en bak tot het goudbruin kleurt.
- Terwijl het gehakt bakt, maak je de crème fraîche dip. Meng hier voor de crème fraîche met de chilisaus. Zet weg tot de mini quesadillas klaar zijn.
- Schep de tomatenpuree en gerookte paprikapoeder erbij. Roer goed en breng op smaak met peper en zout. Als het te droog is, voeg je eventueel een scheutje water toe.
- Voeg de mais en fijngehakte jalapeño’s toe. Laat nog een minuut of 2 op een laag vuur staan.
- Haal de wok van het vuur en voeg de koriander toe.
- Beleg de helft van de mini tortilla’s met geraspte kaas. Schep er wat van het pittige gehakt op en eindig met nog een beetje geraspte kaas. Leg er een mini tortilla bovenop en bak ze in een droge koekenpan goudbruin.
- Snijd de mini quesadillas in vieren, leg op een plank en serveer met de crème fraîche dip.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie