BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Tortilla’s gevuld met kip, salsa en chipoltemayonaise

19 februari 2016 door Stefanie 1 Reactie

Tortilla's gevuld met kip, salsa en chipoltemayonaiseEen tafel vol met bakjes, schaaltjes en zelf je tortilla’s vullen met kip, salsa en chipoltemayonaise. Dit klinkt toch als een hele fijne bezigheid voor het weekend? Vandaag krijg je van mij het recept!

Verslaafd

Ik weet niet wat het is, maar de laatste tijd ben ik verslaafd aan Mexicaans eten. De smaken van limoen, koriander, avocado, chipolte, jalapeño’s, ik vind het allemaal even lekker. Dit alles gecombineerd al helemaal. Deze tortilla’s gevuld met kip, salsa en chipoltemayonaise staat de laatste tijd verdacht veel op tafel in huize Spoon.

Voornemens

Het idee deed ik op in het kookboek Wat Katie Eet van Katie Quinn Davies. Een prachtig kookboek, waar je eindeloos in bladert. De foto’s zijn schitterend en zorgen ervoor dat je het gerecht het liefste zo uit het boek pakt en opeet. Jammer, dat gaat. Ondanks de hiervoor genoemde redenen maakte ik enkel nog maar dit recept. Mijn voornemen is om daar snel verandering in te brengen, maar goed, ik heb zoveel voornemens. Ik zie dus wel.

Tortilla's gevuld met kip, salsa en chipoltemayonaise
Katie maakt zelf de chipoltemayonaise. Dat probeerde ik ook. Twee keer zelfs. Op de één of andere manier faalde ik hier jammerlijk in. Wat ik mis deed, weet ik niet, want normaal is mayo maken niet zo’n probleem voor mij. De eerste keer klopte ik de mayonaise met de hand. De tweede keer dacht ik slim te zijn en de staafmixer erbij te pakken. Het bleef een soort vloeibare saus. De details bespaar ik, want er was niets lekkers aan.

Ik besloot om gewoon wat chipolte hotsauce door mayonaise, uit een pot, te kloppen. Kies dan wel echt voor hele lekkere en het liefst een tikkeltje zure. Die combinatie vind ik verrukkelijk, maar dat is natuurlijk smaak. Heeft je supermarkt nou geen chipotle hotsauce, gebruik dan tabasco. Alhoewel dit wel echt minder lekker is. Ook dat is weer persoonlijk, of course.

Gezellig

Zet alle bakjes met ingrediënten in het midden van de tafel, de tortilla’s erbij en laat iedereen ze zelf vullen. Dat is hartstikke gezellig. Ik zeg eerlijk, het is niet een gerecht wat binnen twintig minuten op tafel staat, maar als je eenmaal een hap neemt van zo’n goed gevulde tortilla weet je dat het de moeite meer dan waard was.

Benieuwd geworden naar het boek ‘Wat Katie Eet’? Je bestelt het hier:

[bol_product_links block_id=”bol_56c6bd0881890_selected-products” products=”9200000011255049″ name=”Wat Katie Eet” sub_id=”” link_color=”FFFFFF” subtitle_color=”FFFFFF” pricetype_color=”FFFFFF” price_color=”FFFFFF” deliverytime_color=”FFFFFF” background_color=”F5AAAD” border_color=”F5AAAD” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Tortilla’s gevuld met kip, salsa en chipoltemayonaise
Voor 4 personen

Tortilla's gevuld met kip, salsa en chipoltemayonaise

Dit zit de tortilla’s gevuld met kip:

  • 600 gram kippendijen, in stukjes
  • Sap en fijn geraspte schil van 2 limoenen + extra schijfjes voor serveren
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • Bosje munt, fijngehakt
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
  • Flinke portie guacamole
  • Jalapeñopepers
  • 8 bloemtortilla’s

Dit zit de salsa:

  • 10 smaakvolle tomaten, zaadjes verwijderd en in stukjes
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 1 gele paprika, in stukjes
  • Flinke hand rucola
  • Klein bosje koriander, grofgehakt
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • Extra vergine olijfolie

Dit zit de chipoltemayonaise:

  • 10 eetlepels mayonaise, ik gebruik mijn lievelingsmayo, namelijk Belze van Tons Mosterd
  • Chipolte hotsauce naar smaak, ik gebruik deze, te koop bij AH

Dit heb je nodig:

  • Wok
  • Schaal
  • Vershoudfolie

Zo maak je de kip:

  1. Doe de stukjes kippendij in een schaal en voeg de limoenschil- en het sap, olijfolie, knoflook, munt, peper en zout toe.
  2. Hussel alles door elkaar en dek af met vershoudfolie.
  3. Zet 30 minuten in de koelkast.

Zo maak je de salsa:

  1. Doe alle ingrediënten voor de salsa in een schaal.
  2. Maak aan met witte wijnazijn en olijfolie

Zo maak je de chipoltemayonaise:

  1. Schep de mayonaise in een schaaltje. Druppel er chipoltesaus naar smaak in.

Zo maak je de tortilla’s:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verhit olijfolie in een wok en bak hierin de kip gaar. Schep in een schaal.
  3. Leg de tortilla’s kort in de oven. Niet te lang, want dan worden ze hard en kun je er geen pakketje meer van vouwen.
  4. Zet de kip, chipoltemayonaise, salsa, tortilla’s en guacemole op tafel. Iedereen vouwt nu zelf zijn tortillapakket.
  5. Smeer de tortilla in met chipoltemayonaise, paar eetlepels salsa, stukjes kip en plakjes jalapeño. Houd je van spicy? Druppel er dan nog wat extra chipoltesaus over.
  6. Vouw het onderste kwart van de tortilla gedeeltelijk over de vulling. Vouw daarna de zijkanten naar binnen. Zo krijg je een pakketje wat aan de bovenkant open is.
  7. Schep wat guacamole ernaast en smullen maar.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Tortilla's gevuld met kip, salsa en chipoltemayonaise

Deze pagina bevat affiliate links. Wanneer jij iets koopt via Bol.com, ontvangt Little Spoon een klein percentage. Jij betaalt niets meer dan normaal en ik heb de mogelijkheid om te investeren in Little Spoon en mijn website nog leuker en beter te maken.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Vegetarische Mexicaanse chiliVegetarische Mexicaanse chili
  • Larb gai // Thaise salade met pittige kipLarb gai // Thaise salade met pittige kip
  • Makkelijk & snel: Mexicaanse tomatensoep met paprikaMakkelijk & snel: Mexicaanse tomatensoep met paprika
  • Indiase kip kormaIndiase kip korma

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: guacamole, hoofdgerecht, kip, koriander, mexicaans, tortilla

« Sooo Delicious: de lekkerste taartjes in Goes
Muffins met framboos en pure chocolade »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok