BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Muffins met framboos en pure chocolade

21 februari 2016 door Stefanie 8 Reacties

Muffins met framboos en pure chocoladeHieronder deel ik mijn recept, voor muffins met framboos en pure chocolade, met je. Maar voor het zover is, vertel ik eerst over mijn laksheid wat betreft pakjes terug sturen.

Lakse trekjes

Ik heb soms wat lakse trekjes. Dat uit zich op verschillende manieren. Het betalen van rekeningen en dan vooral het uitstellen daarvan, opruimen van mijn troep, het uitpakken van een koffertje of backpack na een reis. In de meest extreme situatie duurde dat eens vier weken. Ik ben dus wel heel goed in het leven uit een koffer. Wie weet moet ik dus meer op reis.

Wat ook altijd behoorlijk veel moeite kost bij mij is het terugsturen van bestelde kleding, die ik toch niet helemaal leuk vind. Dit is ook precies de reden dat ik zo min mogelijk online te shoppen. Het gevoel van iets kopen in de winkel, ermee thuis komen en het nog eens aantrekken, is heel anders dan winkelen vanaf de bank.

Trui-jurk-ding

Met dat in gedachte breidde ik mijn garderobe uit met een hoop leuks dat ik kocht in een boetiekje. Een warme trui, een mooi lang vest, een tof tasje en een roestbruin jurkje. Ik ben met alles nog steeds dol blij. Ik pastte ook een grijze trui. Met een col, niet te strak, eerder een beetje wijd en heel lang. Tot halverwege mijn kuit. Ik twijfelde toch een beetje dus besloot het trui-jurk-ding te laten hangen. Ondanks dat bleef, er zo’n irritant stemmetje zeuren in mijn hoofd. Het was toch wel een heel leuk geval, goed te combineren, lekker warm, comfortabel maar toch ook wel hip.

Muffins met framboos en pure chocolade

Vormloze zak

Ik wist toevallig dat de boetiek in kwestie online vertegenwoordigd werd. Al snel, na het bestellen kreeg ik het trui-jurk-ding binnen, scheurde de verpakking open en trok mijn nieuwe aanwinst aan. Ik keek in de spiegel en realiseerde me dat ik het trui-jurk-ding toch wel iets mooier had gemaakt. ‘Het lijkt wel een vormloze zak,’ riep mijn schatje. Nou, duidelijker kon hij niet zijn. Ik was het met hem eens. De trui ging weer in de verpakking en belandde vervolgens op tafel. Het pakje lachte me toe. Straks plak ik het dicht. Morgen breng ik het weg. Vanmiddag neem ik het mee naar het postkantoor. Plak daar daar nog eens tien andere excuses aan vast.

Lievelingsoutfit

En toen was het ineens twee weken later. De trui lag nog op tafel en terugsturen kon na een week al niet meer. Tjonge, schiet weer lekker op. Ik trok de trui nog eens aan en vond hem eigenlijk toch wel heel tof. Niets is zo veranderlijk als een vrouw. Dus, terwijl ik dit type, heb ik de trui, die ook door gaat voor jurk, aan. Al een paar dagen achter elkaar. Ondertussen eet ik trouwens ook een muffin, waar jij zo het recept van krijgt. Zo zie je maar, waar dit uitstellerige gedrag niet goed voor is. Als ik besloten had de trui terug te sturen, liep ik mooi mijn nieuwe lievelingsoutfit mis. Je snapt, dat doe ik mezelf liever niet aan.

Muffins met framboos en pure chocoladeOp de één of andere manier zijn de muffinrecepten op Little Spoon altijd een groot succes. Vooral de varianten zonder suiker. Ik begrijp dat ook wel. Iets heerlijks snoepen, zonder dat echt heel slecht is voor je. Fijn is dat. Natuurlijk kom ik graag eens met een nieuwe variant. Ik had pure chocolade in huis en vond het wel een idee om deze door de muffins te doen. Ik voegde frambozen, havermout en kokos toe, et voila, je hebt deze heerlijkheden.

Ik gebruik dus geen suiker, maar honing. Wel roomboter, want daar ben ik dol op. Dit vervang je eventueel door kokosolie. Door de havermout en kokos is het een flinke knauw. Je bent er wel even zoet mee. Ik eet ze gerust als ontbijt, maar ook als tussendoortje, terwijl ik een blog typ bijvoorbeeld, smaken ze uitstekend.

Muffins met framboos en pure chocolade
Voor 12 muffins

Muffins met framboos en pure chocolade

Dit zit erin:

  • 250 gram speltbloem
  • 50 gram roomboter, gesmolten en een beetje afgekoeld
  • 2 eieren
  • 120 milliliter melk, naar keuze
  • 40 gram havermout + een klein beetje extra voor de topping
  • 40 gram kokosrasp + een klein beetje extra voor de topping
  • 100 gram honing
  • Flinke hand frambozen, ik gebruik frambozen uit de diepvries. Wel eerst even ontdooien.
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 50 gram pure chocolade, gehakt
  • Snuf zout

Dit heb je nodig:

  • Muffinblik
  • Papieren vormpjes
  • 2 beslagkommen
  • Garde

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Gebruik een muffinvorm voor 12 muffins, met papieren vormpjes.
  2. Doe de speltbloem, bakpoeder, havermout, kokosrasp en zout bij elkaar in een kom. Doe hetzelfde met de eieren, melk en gesmolten roomboter in een andere kom. Allebei goed mengen en daarna de droge door de natte ingrediënten mengen. Wanneer alle ingrediënten één geheel vormen, voeg je de frambozen en stukjes pure chocolade toe. Roer goed.
  3. Schep het beslag in het muffinblik. Met een ijsschep is het heel makkelijk om het wat plakkerige beslag in de vormpjes te scheppen. Verdeel nog wat havermout en kokosrasp over de muffins.
  4. Zet 25-30 minuten in de oven.
  5. Laat even afkoelen en de muffins zijn klaar om gegeten te worden. Kun je niet meer wachten? Dan eet je er direct één. Of twee.
TIP! Deze muffins zijn ook super lekker met ander rood fruit of een mix van verschillende soorten.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Muffins met framboos en pure chocolade

Dit vind je misschien ook leuk

  • Havermouttaartjes met vanilleHavermouttaartjes met vanille
  • Chocoladekoek met framboosjesChocoladekoek met framboosjes
  • Exotische muffins met ananas en kokosExotische muffins met ananas en kokos
  • Life changing ontbijtmuffins met appel en kaneelLife changing ontbijtmuffins met appel en kaneel

Te vinden onder:Ontbijt, Taartjes en andere zoetigheid Tags:chocolade, framboos, honing, muffin, ontbijt, ontbijtmuffin, ontbijtmuffins, spelt, suikervrij, zoet

« Tortilla’s gevuld met kip, salsa en chipoltemayonaise
Gelakte zalm met wokgroente »

Reacties

  1. Sabine zegt

    21 februari 2016 at 19:29

    Zo herkenbaar met je laksheid. Ik vind het soms een gedoe met terugsturen. Moet vaak via dhl ja uhh die zit hier dus niet meer. Met andere woorden jammer joh :’) Ach ja..
    Je recept meteen even opgeslagen voor na mijn detox van 9 dagen! Suiker en troep komt er hier niet meer in ^^

    Beantwoorden
  2. Iep zegt

    21 februari 2016 at 19:32

    Oooooooh, dit ziet er zo onweerstaanbaar lekker uit. Ongelofelijk.. Ik ga dit recept zeker weten onthouden en misschien het weekend wel maken.
    Liefs Iep xo

    Beantwoorden
  3. Christine zegt

    1 mei 2016 at 20:03

    Zo… ze staan in de oven? zeer benieuwd hoe ze smaken. .

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      3 mei 2016 at 18:06

      En? zijn ze gelukt?

      Beantwoorden
  4. Romy zegt

    4 februari 2018 at 12:34

    Kan dit ook met andere meel?

    Beantwoorden
  5. Simone zegt

    18 februari 2018 at 15:31

    Oef wat zijn die lekker en ga hem zeker vaker maken. Je kan ze ook invriezen toch? Want als ik deze de avond voor mijn werkdag uit de vriezer kan halen, is dat vroege opstaan met zo’n muffin als ontbijtje een stuk minder erg.

    Beantwoorden
  6. Yvonne zegt

    1 mei 2019 at 21:27

    Deze muffins blijven een succes!!
    En inderdaad invriezen is geen probleem :)

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      14 mei 2019 at 15:24

      Wat super leuk om te horen!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon

We gebruiken cookies op onze website om je bezoek nog leuker te maken.Oke, prima!