BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Vegetarische Mexicaanse chili

19 oktober 2015 door Stefanie 3 Reacties

Vegetarische Mexicaanse chiliAl een jaar loop ik met het idee om een uitgebreid Mexicaans feestmaal te maken, dit allemaal op de foto te zetten en er uitgebreid over te bloggen. Leuk voor mezelf maar ook ideaal voor jullie. Zodra je een eetfeestje geeft en je wat inspiratie nodig hebt voor een thema en lekkere recepten, heb je die bij deze gevonden. Nou, nog niet helemaal bij deze want het idee is nog niet uitgevoerd. Op Pinterest heb ik al een hoop inspiratie opgedaan voor de meest lekkere gerechten. Empanadas, verschillende soorten ceviche, Mexicaans stoofvlees waarmee je tortilla’s vult en natuurlijk cocktails die het hele feest compleet maken. Ik heb er nu al super veel zin in, maar ja dan moet ik dus wel een keer aan de slag. En dat is er nog niet van gekomen.

Vegetarische Mexicaanse chili

Onmogelijke opgave

Dat is wel een beetje een typerend voor mij. Zoveel plannen, zoveel ideeën, maar op de één of andere manier lukt het niet om ze uit te voeren. Ik denk dat ik wel weet waar de schoen wringt. De lijst met ideeën wordt langer en de plannen grootser. Soms schiet je dan een beetje op slot of zo. Herkennen jullie dat? Elke dag denk ik wel ‘dit is lekker om te maken’ en ‘oh dat wil ik ook nog eens proberen’. Een onmogelijke opgave natuurlijk, tenzij ik vanaf nu nog alleen maar kook en niets anders meer doe. Dan nog vraag ik me af het lukt.

Op de lange baan

Nu ik sinds kort voor mezelf werk is het natuurlijk niet heel handig dat je ideeën hebt en uiteindelijk niets van je mooie plannen uitvoert. Niet helemaal niets, want het is niet zo dat ik stil zit hoor. Bij lange na niet. Plannen is alleen niet mijn sterkste kant, maar ik probeer nu wel om het wat beter te doen. Daarom heb ik mijn Mexicaanse feestmaal even op de lange baan geschoven. In 2016 ga ik daarmee aan de slag. Nu is het eerst tijd voor kerstmenu’s. Ik heb zowaar alle gerechten al bedacht, de styling in mijn hoofd en de datum geprikt waarop ik alles kook. Gelukkig met een beetje hulp van vriendinnetje Loets. Ik ga vooruit! En dat voelt eigenlijk best wel goed. Toevallig zit er in één kerstmenu ook een gerecht van mijn food bucketlist. Een lijst die ook maar niet korter wordt. Haha, ach als dit mijn grootste problemen zijn, valt het alles mee.

Vegetarische Mexicaanse chiliOm toch een beetje in de Mexicaanse sfeer te komen maakte ik deze vegetarische chili. Fijn op dagen dat je niet veel tijd hebt om te koken maar wel heel veel behoefte hebt aan een fijne maaltijd. Het is verwarmend, stevig en behoorlijk gezond. Tenzij je je natuurlijk helemaal klem eet aan de tortillachipjes die er mega lekker bij zijn. Zodra je die weglaat valt het reuze mee en dit is ook nog eens een hele goeie meeneemlunch. Grote kans alleen dat je niets over hebt dus maak dan gewoon een beetje meer.

Vegetarische Mexicaanse chili
Voor 2 personen

Vegetarische Mexicaanse chili

Dit zit erin:

  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 rode peper, zonder zaadlijsten, fijngehakt
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 1 blik kidneybonen van 400 gram
  • 1 blik mais van 300 gram
  • 1 blik tomatenblokjes
  • ½ bosje koriander, fijnehakt
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Dit heb je nodig:

  • Mes
  • Snijplank
  • Pan
  • Spatel

Zo maak je het:

  1. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  2. Na 5 minuten voeg je de paprika, rode peper, komijnzaad en gerookte paprikapoeder toe.
  3. Roer goed en doe na een minuut de mais, kidneybonen en tomatenblokjes in de pan. Laat 15 minuten pruttelen.
  4. Voeg als laatste de fijngehakte koriander toe en breng op smaak met zout en peper.
TIP 1! Deze chili is super lekker met zelfgemaakte guacamole en tortillachips.
TIP 2! Krijg je eters? Maak dan deze ceviche van schol als voorgerechtje.
Liefs, Stefanie

Dit vind je misschien ook leuk

  • Mexicaanse ceviche van scholMexicaanse ceviche van schol
  • Quesadillas met guacamoleQuesadillas met guacamole
  • Zalm met avocadosalsaZalm met avocadosalsa
  • Frozen strawberry daiquiriFrozen strawberry daiquiri

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: bonen, chili, gezond, guacamole, hoofdgerecht, koriander, mais, makkelijk, mexicaans, snel, vegetarisch

« Snelle Indiase bloemkoolcurry
Warme najaarsgroente met feta »

Reacties

  1. Ellen zegt

    19 oktober 2015 om 08:05

    Lekkeeeurh! Ik hou van chili, kan er met dit weer echt geen genoeg van krijgen! Veggie of bomvol vlees, altijd in trek ;)

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      19 oktober 2015 om 15:52

      Heerlijk hè? Ik ben ook een grote fan!

      Beantwoorden
  2. lonneke zegt

    19 oktober 2015 om 09:34

    Oeh, jummie! Dit moet ik eens gaan maken.
    En wat een prachtige foto’s heb je geschoten!
    Liefs Lonneke

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok