BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Zalm met avocadosalsa

19 januari 2015 door Stefanie 9 Reacties

Zalm met avocadosalsa

Vroeger, toen ik nog punten telde, je weet wel bij zo’n bekend afvalprogramma, was zalm uit den boze. Zalm was veel punten. Echt veel te veel. Ik weet niet meer precies hoeveel maar een klein stukje zalm had veel meer punten dan wat handig was voor een avondmaaltje. Want zodra er zalm op het menu stond kon ik alleen nog maar groente ernaast eten. Wat dan weer nul punten was. Misschien een tikkeltje overdreven, maar het kwam wel in de buurt. Wat ben ik blij dat ik die ellende al een paar jaar vaarwel heb gezegd, net zoals de light producten, magere tartaar en koolvisjes. Ik kan me niet voorstellen dat je daar gelukkig van wordt. Correctie, ik word daar niet gelukkig van.

Zalm is verrukkelijk. In alle vormen, maten en bereidingen. Gerookte zalm is altijd goed bij je ontbijt en met een eitje. Of op een broodje. Ook niet verkeerd hoor. Rauwe zalm, in de vorm van sashimi of kort aangebakken in een sushibowl. Allemaal even lekker. De combinatie van zalm met avocado is toch wel één van mijn favorieten. Daarom voor jullie een recept van een gebakken zalm met avocadosalsa. Deze salsa is lekker spicy door het rode pepertje en romig door de avocado.

Zalm met avocadosalsa

Zalm met avocadosalsa
Voor 4 personen

Dit heb je nodig voor de zalm:
4 zalmfilets van ongeveer 180 gram
Olijfolie

Dit zit in de avocadosalsa:
1 of 2 rode pepers, zonder zaadlijsten en fijngehakt
8 goed rijpe tomaten, hartjes eruit en in kleine blokjes gesneden
3 lenteuitjes, in dunne ringen gesneden
2 avocado’s, in kleine blokjes gesneden
Klein bosje koriander, fijngehakt
Sap van 2 limoenen
Olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het:
Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de zalm aan beide kan bruin. Vind je het, net als ik, lekker om de zalm van binnen nog wat rozig te hebben, bak de zalm dan niet te lang. Ongeveer 3 minuten per kant.

Terwijl de zalm bakt, meng je in een kom alle ingrediënten voor de avocadosalsa. Breng op smaak met peper en zout.

Zodra de zalm gebakken is, leg je deze op de borden en schep je er een heerlijke schep avocadosalsa overheen.

Tip! Meng wat chilibonen en quinoa door de avocadosalsa en je hebt een heerlijke Mexcicaanse salade voor bij je zalm.

Ga jij dit recept of één van mijn andere recepten maken? Laat het me dan weten, want ik ben heel benieuwd. Dit kan via Instagram of via Twitter.

Zalm met avocadosalsa

Dit vind je misschien ook leuk

  • Zalm uit de oven met dressing van limoen, citroen en rode peper op een bedje van prei en venkelZalm uit de oven met dressing van limoen, citroen en rode peper op een bedje van prei en venkel
  • Mexicaanse ceviche van scholMexicaanse ceviche van schol
  • Gezonde sushi bowl met zalm en quinoaGezonde sushi bowl met zalm en quinoa
  • Frisse avocadosoep met Hollandse garnalenFrisse avocadosoep met Hollandse garnalen

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Lunch, Recepten Tags:avocado, koriander, Little Spoon goes healthy, rode peper, zalm

« Gezonde sushi bowl met zalm en quinoa
Gezonde muffins met frambozen en vanille »

Reacties

  1. Talitha zegt

    19 januari 2015 at 21:52

    Hmmm.. ik krijg er honger van, ziet er heel goed uit! En heel slim dat je bent gestopt met punten tellen, dit is hartstikke gezond! Ik heb me voorgenomen om meer vis en avocado te eten, dus ik ga dit een keer proberen!

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      20 januari 2015 at 09:20

      Zowel vis als avocado super gezond en bij elkaar nog eens even een fantastische combinatie! Laat je weten hoe je het vond?

      Beantwoorden
      • Ginger zegt

        20 januari 2015 at 23:16

        Het was superlekker! Vandaag gegeten x

        Beantwoorden
        • littlespoon zegt

          22 januari 2015 at 16:21

          Wat leuk! Blij dat jullie lekker gegeten hebben xx

          Beantwoorden
  2. Sanne Eva zegt

    20 januari 2015 at 15:58

    Ziet er heerlijk uit! Grappig, ik heb een kop- en theeschotel met hetzelfde motief als het bordje op de foto’s. Leuk is dat, met vintage servies, dat je dat overal zomaar weer tegen kunt komen!

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      22 januari 2015 at 16:22

      Dank je! Ik heb echt een kleine vintage servies verslaving. Inderdaad leuk dat je het soms ergens tegen komt.

      Beantwoorden
  3. Caatje zegt

    18 februari 2015 at 21:39

    Heerlijke combi, voor herhaling vatbaar! Xx

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      19 februari 2015 at 12:58

      Leuk! xxx

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon