BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Life changing ontbijtmuffins met appel en kaneel

2 januari 2015 door Stefanie 27 Reacties

Ontbijtmuffins met appel en kaneelDe ‘Little Spoon goes healthy’ maand trap ik af met ontbijtmuffins met appel en kaneel die voor mij life changing zijn geweest. Oké, dit is misschien wel wat gedramatiseerd, but what is a girl without her drama?

Toos Inspiratieloos

Ruim twee jaar geleden had ik last van een flinke ontbijt- en lunchdip. Ik had het helemaal gehad met de maisboterhammen met kaas of kipfilet. Pindakaas met hagelslag kwam mijn neus uit, brood met ei smaakte ook niet. Gelukkig kwam er een lange vakantie van drie weken naar Indonesië aan. Even niet meer nadenken over de boodschappen die je in huis moet halen en wat je mee moet nemen naar je werk voor de lunch. Ik was echt Toos inspiratieloos.

Aha moment

Gelukkig is die periode voorbij. Na drie weken vakantie, lees drie weken alles eten wat los en vast zit, baalde ik van mezelf. Ik voelde me opgezwollen, mijn leuke playsuits knelden toch wel wat bij mijn buik en die bikini, pff om daar nog maar niet over te spreken. Drie weken bami, Indische sateh, eend, 8-gangen diners bij dat fantastische Japanse restaurant eisten zijn tol. Eerlijk gezegd was dat voor de vakantie ook al het geval. De vakantie was echt zo’n aha moment, het spreekwoordelijke kwartje viel. Wil ik lekkerder in mijn vel zitten? Dan moet ik toch zelf iets veranderen.

SONY DSC

Avocado en geitenkaas

Per toeval, voor degene die in toeval geloven, las ik op internet over Amber Albarda. Een voedingscoach die ‘anders’ eten promoot. Even kort door de bocht, schrap suiker uit je dieet, maar vervang het door gezonde suikers. Bijvoorbeeld ahornsiroop of kokosbloesemsuiker. Laat het supermarktbrood liggen en kies nu voor zuurdesem- of speltbrood, eet veel groente, fruit, noten en zaden. En voeg de inmiddels beroemde, of voor een ander weer beruchte, groene smoothie toe aan je eetpatroon. Dit klonk perfect voor mij. Avocado en geitenkaas zijn uit den boze wanneer je punten telt, maar van Amber mocht ik deze gewoon eten. Wel met mate uiteraard.

Oeps

Eenmaal thuis ging ik direct aan de slag. Ik schafte Ambers boeken aan en haalde de juiste boodschappen in huis. Eerlijk is eerlijk, het begin is lastig. Man, wat een voorbereidingen moest ik doen in het weekend voor de meeneemlunches. Ook het avondeten gooiden we over een andere boeg. We aten vaak wel een paar keer per week pasta. Voor iemand zonder rem is dat gewoon niet handig. Twee grote borden met extra Parmezaan. Oeps.

SONY DSC

Geen havermoutpap

In mijn ontdekfase bleef het ontbijt lastig. Ik ben echt een liefhebber van een hartig ontbijtje, maar ook van een snel ontbijt. Havermout, I love it, maar niet als havermoutpap. Behalve dan deze havermout met pepernoten en peer. Iedere dag ei wilde ik ook niet. Uiteindelijk kwam ik uit bij de gezonde ontbijtmuffins. In het weekend kon ik deze muffins al bakken, invriezen en doordeweeks meenemen naar mijn werk. Klinkt goed toch?

Life changing

Ik heb doorgezet en het resultaat mag er zijn. Elke dag eet ik lekker, calorieën/punten of wat dan ook tellen doe ik niet meer, mijn stoelgang verloopt als een zonnetje, vage buikpijntjes zijn verdwenen en als klap op de vuurpijl heb ik van ruim 10 kilo Stefanie afscheid genomen. Deze manier van eten is voor mij echt life changing geweest. Het is geen dieet maar een way of life. Deze muffins met appel en kaneel zijn heerlijk. Niet alleen als ze net uit de oven komen maar ook het beslag is om te smullen.

Ontbijtmuffins met appel en kaneel
Voor 8 grote of 12 kleine muffins

Ontbijtmuffins met appel en kaneel

Dit zit erin:

  • 50 gram gesmolten kokosolie; laat heel even afkoelen zodat het ei niet gaat stollen wanneer het in aanraking komt met de gesmolten kokosolie.
  • 2 eieren
  • 120 milliliter melk naar keuze
  • 250 gram speltbloem
  • 50 gram havermout
  • 75 gram kokosbloesemsuiker of honing
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 appel, in kleine blokjes
  • Een snuf zout
  • Lekker veel kaneel

Dit heb je nodig:

  • Muffinvorm
  • Papierenvormpjes
  • Steelpan
  • Beslagkom

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Gebruik een muffinvorm voor 12 muffins, met papieren vormpjes.
  2. Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom. Doe hetzelfde met de eieren, melk en gesmolten kokosolie in een andere kom. Allebei goed mengen en daarna de droge door de natte ingrediënten mengen. Wanneer alle ingrediënten één geheel vormen, voeg je de appelblokjes toe en roer je deze door het mengel.
  3. Schep het beslag in de muffinvormpjes en doe in de oven voor 25-30 minuten. Met een ijsschep is het heel makkelijk om het wat plakkerige beslag in de vormpjes te scheppen.
  4. Laat even afkoelen en de ontbijtmuffins zijn klaar om gegeten te worden. Kun je niet meer wachten? Dan eet je er direct één. Of twee.
TIP! Vries de muffins in dan heb je er een week ontbijtplezier van. Vergeet niet je muffins al de avond van te voren uit de vriezer te halen als je in de ochtend geen tijd hebt om ze even op te warmen in de oven. Ik kan je vertellen bevroren muffins zijn echt niet lekker.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

SONY DSC

Deze pagina bevat affiliate links. Wanneer jij iets koopt via Bol.com, ontvangt Little Spoon een klein percentage. Jij betaalt niets meer dan normaal en ik heb de mogelijkheid om te investeren in Little Spoon en mijn website nog leuker en beter te maken.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Gezonde havermoutcake met appel en perzikGezonde havermoutcake met appel en perzik
  • Muffins met framboos en pure chocoladeMuffins met framboos en pure chocolade
  • Speltpannenkoeken met appel en kaneelSpeltpannenkoeken met appel en kaneel
  • Ontbijtcake met perenmoes en vanilleOntbijtcake met perenmoes en vanille

Te vinden onder:Ontbijt, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags:appel, gezond, havermout, honing, kaneel, kokosbloesemsuiker, Little Spoon goes healthy, muffin, ontbijt, ontbijtmuffins, spelt

« HAPPY NEW YEAR! & Little Spoon goes Healthy
Oosterse biefstuk met broccoli en boontjes »

Reacties

  1. Talitha zegt

    2 januari 2015 at 17:06

    Dat ziet er heerlijk uit! Ik maak wel eens appelcakejes maar een keer wat anders proberen is wel leuk!

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      2 januari 2015 at 18:40

      Cakejes, muffins, cupcakes… allemaal lekker hè?

      Beantwoorden
  2. Lysanne zegt

    3 januari 2015 at 16:10

    Mm! Ziet er echt heel lekker uit. Ik ben dol op muffins en appels, dus deze combi lijkt mij heerlijk.

    Liefs!

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      3 januari 2015 at 22:30

      Thanks! Leuk om te horen. Dit soort gezonde muffins vind ik zelfs lekkerder dan de ongezonde varianten. XX

      Beantwoorden
  3. Chaveley zegt

    4 januari 2015 at 12:31

    Deze gaan we zeker in de praktijk brengen

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      4 januari 2015 at 21:23

      Leuk! Benieuwd wat je ervan vindt! X

      Beantwoorden
  4. Daphne zegt

    6 januari 2015 at 11:35

    Nadat ik ze een keer van Anne geproefd had nu zelf aan de slag. Had al eens een ander soortgelijk recept geprobeerd maar die waren droog deze zijn heerlijk!!

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      6 januari 2015 at 18:46

      Krijg net een appje van An met een foto van de door jou gebakken muffins. Super! En zijn ze lekker?

      Beantwoorden
  5. Whitley zegt

    7 januari 2015 at 07:15

    Ha, dit komt mooi uit! Ik wil flink wat kilo’s kwijt en dit recept ga ik dan ook zeker gebruiken :)

    xx

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      7 januari 2015 at 16:49

      Succes met de strijd tegen de kilo’s!! Houd Little Spoon goed in de gaten voor meer healthy ontbijtjes en wat handige tips die het net wat makkelijker maken om wat kilo’s kwijt te raken! xx

      Beantwoorden
  6. Lotte zegt

    9 januari 2015 at 19:59

    Gisteren en vandaag de perencakejes en appelmuffins gemaakt! Erg lekker allemaal. Allebei in de vriezer voor een ontbijtje of de lekkere trek! Thanx voor de recepten. Xx

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      9 januari 2015 at 21:10

      Hoi Lotte, dat is nou super leuk om te horen. Geniet van je muffins! En het weekend :-) xx

      Beantwoorden
  7. alexa zegt

    10 maart 2015 at 09:58

    ik ga dit zeker proberen, lijkt me echt heerlijk!

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      10 maart 2015 at 14:06

      Leuk!

      Beantwoorden
  8. Dorien zegt

    4 november 2015 at 09:09

    Ik ben helemaal niet zo van dat ubergezonde eten, maar deze lijken mij serieus echt heel lekker om eens te proberen! Ik ken de ontbijtstruggles maar als te goed, het liefste ontbijt ik elke ochtend met poffertjes maar laat ik dat toch maar niet doen.. Zit er een overheersende kokossmaak aan de cakejes?

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      4 november 2015 at 09:12

      Bedankt voor je reactie! Herkenbaar! Probeer nu al dagen havermout te eten in de ochtend maar geitenkaas met gebakken ei wint de hele tijd ;-)

      Dit recept is al van een jaar geleden en de laatste tijd gebruik ik enkel nog roomboter en geen kokosolie meer. Dus kokosolie kan je daardoor vervangen of anders ontgeurde kokosolie. Heb je absoluut geen kokossmaak! Benieuwd wat je ervan vindt.

      Beantwoorden
  9. Monique zegt

    16 februari 2017 at 11:53

    Gisteravond om tien voor 11 schoof ik deze ontbijtmuffins in de oven en mijn kinderen waren blij verrast vanochtend met hun ontbijt!
    Ik vond ze verrassend goed vullen. Van andere ontbijtmuffins tik ik er makkelijk 3-4 weg, nu had ik na 2 muffins echt genoeg! Een blijvertje dus :)

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      20 februari 2017 at 16:22

      Wat fijn om te horen joh! En wat leuk dat je kids zo verrast waren.

      Beantwoorden
  10. Marry zegt

    1 juni 2017 at 11:35

    Wanneer het in contact komt met de olie? Waar komt dr kokosolie in contact met olie?

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      1 juni 2017 at 13:31

      Hoi Marry, wat bedoel je precies? De kokosolie meng je gesmolten en afgekoeld met de eieren en de melk. Groetjes, Stefanie

      Beantwoorden
      • Marry zegt

        1 juni 2017 at 14:18

        Bij “dit zit erin” heb je dat geschreven over de olie. Foutje dan misschien?

        Beantwoorden
        • Stefanie zegt

          1 juni 2017 at 14:20

          Olie is in deze gewoon de kokosolie. Wellicht niet duidelijk. Pas ik direct even aan! Benieuwd naar het eindresultaat :-)

          Beantwoorden
  11. Nina zegt

    27 maart 2019 at 12:50

    Ik maak deze muffins geregeld samen met mn zoontje van 2,5jaar. Ze vallen erg in de smaak! Alleen plakken ze altijd zo aan het muffinpapiertje… doe ik iets verkeerds?

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      7 april 2019 at 09:07

      Super dat ze zo in de smaak vallen!! Dat kan vooral komen doordat er minder vet in zit dan reguliere muffins. Je kunt eventueel de vormpjes een beetje invetten.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon