BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Havermout met pepernoten en peer

15 november 2014 door Stefanie 4 Reacties

Havermout met pepernoten en peer
Vroeger maakte mijn moeder regelmatig havermoutpap voor me. Alleen wel op een iets andere manier dan zoals er nu vaak havermout gegeten wordt. Ik kreeg een bordje havermout met heel veel suiker en een paar grote klonten boter. Oh wat vond ik dat heerlijk. Eenmaal wat ouder, verdween de liefde voor havermoutpap met heel veel suiker en boter en eigenlijk de liefde voor havermoutpap in z’n algemeen.

De laatste jaren waag ik me af en toe weer aan havermout in papvorm. Ik ben gek op havermout. In koekjes, pannenkoeken of in cupcakes, maar gek genoeg loop ik niet echt warm voor een bordje pap van dit gezonde goedje in de morgen. Op de één of andere manier wil ik heel graag ontbijten met havermout. Dat heeft verschillende redenen. Het is natuurlijk super gezond, maar het vult ook nog eens als een malle. Ik kan heel goed hebben dat ik na mijn ontbijt al snel weer trek heb in iets te eten. Op zich geen probleem maar niet altijd handy wanneer je aan het werk bent. Na een bord havermout ’s morgens heb ik dat dus helemaal niet. Daar teer ik echt makkelijk op tot de lunch.

Maar goed, het wordt best een lastig verhaal om met iets te ontbijten wat je niet zo lekker vindt. Nou nu komt het hoor. Ik heb een havermoutvariant ontdekt die ik heerlijk vind. Zelfs zo dat ik me daar voor het slapen gaan al op kan verheugen. Havermout met pepernoten. Of speculaas. Dat kan allebei. De eerste keer dat ik het maakte heb ik zelfgebakken speculaasbrokken gebruikt. Jongens, jongens wat was dat lekker. Nu bak ik niet elke week en ook niet elke maand zelf speculaas dus pepernoten of een speculaasje uit de winkel voldoen ook prima. Oké ik beken, dit is niet super healthy door de pepernoten, maar om de boel in evenwicht te houden heb ik een half peertje toegevoegd.

Dit recept is super herfstig of misschien zelfs wel winters, maar wanneer je speculaas gebruikt kun je dit het hele jaar door eten. Verander gewoon het fruit mee per seizoen et voila.

Ik ben benieuwd wat jullie van deze heerlijke combinatie vinden!

Havermout met pepernoten en peer

Havermout met pepernoten en peer
Voor 1 persoon

Dit gaat erin:
1 cup* melk naar keuze, ik gebruik amandelmelk
½ cup** havermout 1 eetlepel suiker naar keuze, ik gebruik kokosbloesemsuiker
½ peer in kleine blokjes gesneden
Handje pepernoten, fijn gehakt of geslagen
8 pecannoten
1 eetlepel lijnzaad

*1 cup melk is 240ml
** ½ cup havermout is 50gram

Zo maak je het:
Breng de melk samen met de havermout aan de kook. Als de havermout kookt voeg je een eetlepel suiker toe. Laat alles nog even doorpruttelen tot de havermout zacht is en de pap de door jou gewenste dikte heeft.

Giet de havermout in een bord en garneer met de pepernoten, peer, pecannoten en de lijnzaadjes.

Tip! Houd je van extra zoet? Voeg dan nog wat suiker toe.

Ga jij dit recept of één van mijn andere recepten maken? Laat het me dan weten, want ik ben heel benieuwd. Dit kan via Instagram of via Twitter.

Havermout met pepernoten en peer

 

www.女性と男性.com/
youtube.com/
http://www.ameblo.jp/

Dit vind je misschien ook leuk

  • Ontbijtcake met perenmoes en vanilleOntbijtcake met perenmoes en vanille
  • Havermoutontbijtje met warme peer en yoghurtHavermoutontbijtje met warme peer en yoghurt
  • Cranberrykoeken van Eet het BeterCranberrykoeken van Eet het Beter
  • Ontbijtkoek met peer en pumpkin spiceOntbijtkoek met peer en pumpkin spice

Te vinden onder:Ontbijt, Recepten Tags:gezond, havermout, ontbijt, peer, pepernoten

Salade met gekleurde bietjes, beluga linzen en geitenkaas »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon