BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Romige doperwtensoep met feta en munt

6 april 2017 door Stefanie 1 Comment

Romige doperwtensoep met feta en muntDeze romige doperwtensoep met feta en munt doet me denken aan het voorjaar. Een tikkeltje zoet, licht en fris. Combineer het met feta en munt. Aanrader! Lees snel verder voor het recept.

Toen ik achter mijn laptop kroop, om een verhaal bij het recept voor deze lentesoep met doperwtjes en feta te schrijven, was de eerste gedachte die in me op kwam hoe ik als kind erwten at. Het heeft vrij weinig met dit recept te maken, maar ik vond het toch het delen waard. Je kent die potten waarschijnlijk wel. Worteltjes gecombineerd met erwtjes. Kleine zachte bruine balletjes, die in niets meer lijken op de groene en knapperige groente.

Papzacht

Ook de wortels zijn papzacht. Ideaal als je geen tanden hebt. Ik houd er van om toch wel op iets te knauwen. Maar goed. Als kind at ik het wel. Bij de friet bijvoorbeeld. Ik moest ook wat groente binnenkrijgen en dat was dan in deze vorm. Dat hoorde. Vraag me niet waarom. Het was gewoon zo. Ik gruwelde er natuurlijk van. Zoals ongeveer van alles wat groen en gezond was. Tenzij er kaas over zat. Dan lustte ik het ineens wel. In principe is dat laatste niet veranderd. Met kaas is ALLES lekkerder.

Romige doperwtensoep met feta en munt

Levendige herinnering

In mijn toch al levendige herinneringen zie ik me zelf als jong meisje zitten. Ik opereerde mijn kroket. Ik sneed het kontje eraf, haalde de ragoutvulling eruit en maakte die lekker op smaak. Veel mayonaise en ook een paar fijngeprakte erwtjes. Daarna alles weer terug in het krokante omhulsel en smullen maar. Tja, je leest, het zat er toen al in. Ik ga het dit weekend eens namaken. Het recept deel ik met jullie. Nou bah, nee hoor. Ik wil jullie natuurlijk niet wegjagen.

Voorjaar

Terug naar de soep. Hopelijk houd ik jullie aandacht nog even vast. Dit soepje proeft naar voorjaar. Of seizoenen een smaak hebben, mwoh ik betwijfel het. Toch vond ik dit een mooie omschrijving. Ik voeg feta toe aan de zoete groente. Dat combineert mooi. Wat stukjes uitgebakken spekjes is ook heerlijk.

Romige doperwtensoep met feta en munt
Voor 4 personen

Romige doperwtensoep met feta en munt

Dit zit erin:

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 5 takjes munt, grof gehakt + enkele muntblaadjes ter garnering
  • 400 gr Bonduelle tuinerwtjes, diepvries
  • 750 ml kippenbouillon
  • 2 el crème fraîche
  • 30 gr feta, verbrokkeld
  • Olijfolie

Dit heb je nodig:

  • Soeppan
  • Staafmixer of blender

Zo maak je het:

  1. Verhit een scheut olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui 3 minuten. Voeg de knoflook en munt toe en bak nog eens 3 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Schenk de bouillon erbij en voeg de erwtjes toe. Kook het geheel 10 tot 12 minuten.
  3. Voeg 2 eetlepels crème fraîche toe en pureer de soep met de staafmixer of in de blender. Proef of de soep nog wat peper of zout nodig heeft.
  4. Schep de doperwtensoep in een kom. Garneer met verbrokkelde feta, blaadjes munt en een paar druppels olijfolie.
TIP! Serveer je de soep tijdens een brunch of lunch met veel verschillende gerechten? Gebruik dan kleine kommen, kopjes of limonadeglazen.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Romige doperwtensoep met feta en munt
Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Gebakken kabeljauw met frisse rijstsaladeGebakken kabeljauw met frisse rijstsalade
  • Wentelteefjes met gebakken appel en kokosbloesemsuikerWentelteefjes met gebakken appel en kokosbloesemsuiker
  • Eiersalade met knapperige ParmahamEiersalade met knapperige Parmaham
  • Crumble met appel, framboos en stemgemberCrumble met appel, framboos en stemgember

Te vinden onder:Recepten, Soep Tags:brunch, brunchen, doperwten, doperwtensoep, feta, lente, lunch, lunchen, munt, Pasen, pasen 2017, soep, voorjaar

« Pastasalade met geroosterde groente + 5 tips voor meer groente en minder vlees
Fotoverslag opening seizoen Oosterscheldekreeft 2017 »

Reacties

  1. Malou | Blonde Blossom zegt

    7 april 2017 at 19:49

    Hmmmmm wat lekker zeg! Ik at wel altijd verse doperwten (thank God) en ik vond ze vaak wel lekker. Maar deze combinatie met munt en feta lijkt me echt geweldig. Ik ga het even opslaan! Malou x

    Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon

We gebruiken cookies op onze website om je bezoek nog leuker te maken.Oke, prima!