BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Restaurant Morille in Koudekerke // Lokale ingrediënten en gerechten uit het seizoen

1 mei 2019 door Stefanie Reageer

Restaurant Morille in Koudekerke // Lokale ingrediënten en gerechten uit het seizoen

Begin dit jaar opende Restaurant Morille in Koudekerke. Lokale ingrediënten, bijna alles zelfgemaakt en gerechten uit het seizoen. Het is een aanrader voor iedereen die zichzelf een avond culinaire in de watten wil laten leggen.

Morille

Ik heb dromen. Die gaan vaak over eten haha, maar soms ook over een droomhuis voor later. Met natuurlijk een grote woonkeuken. Dat droomhuis staat op een rustige plek, maar niet te afgelegen. Rondom Koudekerke lijkt me wel wat. Een klein dorp, vlakbij Middelburg en Vlissingen. Met een gezellige dorpskern en een supermarkt. En sinds dit jaar ook een geweldig restaurant voor de culinaire behoefte. Natuurlijk heb ik het dan over Restaurant Morille.

Een tijdje geleden mocht ik komen proeven. Ik nam mijn moeder mee, omdat ik wist dat dit ook echt iets voor haar is. We waren allebei verrast. Waar Restaurant Morille zit, zat voorheen La Bonne Auberge. Een franse brasserie waar je terug in de tijd ging. Qua interieur, maar ook vanwege de klassieke gerechten en bereidingen. Extra leuk om te zien is dat Chef Dennis en zijn lief Maaike het helemaal anders doen. De inrichting is fris en modern, maar toch warm en gezellig.

Restaurant Morille in Koudekerke // Lokale ingrediënten en gerechten uit het seizoen Restaurant Morille in Koudekerke // Lokale ingrediënten en gerechten uit het seizoen

Het gezicht van de chef

Mosgroene verf op de muur, met toffe platen waar paddestoelen op staan, een groot hertengewei boven de schouw en een eenvoudige witte muur wordt ineens bijzonder door een prachtige illustraties van het gezicht van de chef. Van dit soort details word ik zo blij. De bediening van de avond was super vriendelijk. Voor mij mag het wel iets losser, maar dat is wellicht een persoonlijke voorkeur. En dan het eten. Dit is natuurlijk net zo belangrijker. Of eigenlijk nog wel belangrijker. Ik kan niet anders zeggen dan dat we heerlijk gegeten hebben. Elke twee maanden is er een compleet nieuwe kaart. Het is aan jou of je kiest voor a la carte of een tasting menu. Veel lokale ingrediënten, bijna alles zelfgemaakt en gerechten uit het seizoen.

judas oortjes

We zitten aan een tafeltje in de serre en aan het raam. Naar buiten kijken lukt niet, maar dat komt omdat het donker is ;-). Onze avond begint met een aantal amuses. Dat vind ik altijd zo leuk. We proeven o.a. een mini taco met blauwe kaas, venkelzaad en peer. In de heldere gazpacho liggen judas oortjes, een kruid wat chef Dennis die dag zelf plukte in de duinen. Mijn moeders lievelingsgerecht van de avond is de griet. Een stevige wit vis met een beurre blanc, hazelnoot, zilverui en haringkaviaar.

Restaurant Morille in Koudekerke // Lokale ingrediënten en gerechten uit het seizoen Restaurant Morille in Koudekerke // Lokale ingrediënten en gerechten uit het seizoen

De kabeljauw is mijn favoriet van de avond. Wauw gewoon! De vis is gemarineerd in rode kool, wat hem een bijzondere kleur geeft. Erbij een rolletje van kool met merg van rund. Op het bord ligt ook fregola. Op deze Sardijnse pasta ben ik echt zo dol. De pasta is nog stevig, maar zacht genoeg, goed op smaak en romig. We drinken er een Malbec bij. Sappig, licht gekoeld en met tonen van leer.

Restaurant Morille in Koudekerke // Lokale ingrediënten en gerechten uit het seizoen Restaurant Morille in Koudekerke // Lokale ingrediënten en gerechten uit het seizoen

Voor de liefhebbers van zoet, bij Morille kom je aan je trekken. Sowieso vanwege de verrukkelijke desserts. Bijvoorbeeld ijs van dulce de leche, maar ook omdat de bonbons bij de koffie zo bijzonder zijn. Mijn cappuccino kreeg ik trouwens in een geweldig kop in de vorm van een morille. Wat dacht je van een kampvuur bonbon met houtskool en marshmallow? Of bonbons met morille? En dan vergeet ik nog de macarons, madeleines en het zelfgemaakte speculaas. Ja, ik proefde het allemaal. Tonnetje rond, maar heel gelukkig stapten we naar buiten.

Ga jij ook een keer eten bij Morille? Laat het me even weten! Vind ik super leuk.

Morille
Biggekerksestraat 3
4371 EW Koudekerke
www.restaurantmorille.nl

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Restaurant Morille in Koudekerke // Lokale ingrediënten en gerechten uit het seizoen

Uitgenodigd.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Vliegendt Hert in Middelburg // Uitgebreid borrelen met mooie wijnen en een nieuwe menukaartVliegendt Hert in Middelburg // Uitgebreid borrelen met mooie wijnen en een nieuwe menukaart
  • 15 jaar De Gouden Bock + 15 favoriete gerechtjes op het menu15 jaar De Gouden Bock + 15 favoriete gerechtjes op het menu
  • Het Vliegende Hert in Middelburg // Genieten, lekker eten en mooie wijnenHet Vliegende Hert in Middelburg // Genieten, lekker eten en mooie wijnen
  • Brasserie de Zeezot // Een voor mij onontdekte parel in WestkapelleBrasserie de Zeezot // Een voor mij onontdekte parel in Westkapelle

Te vinden onder:Restaurants, Zeeland Tags:Koudekerke, Middelburg, restaurant, uit eten, Vlissingen, Walcheren, zeeland

« Frisse avocadosoep met Hollandse garnalen
Kaneelbrood met krokant suikerlaagje en roomkaas »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon