BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Ribeye van de barbecue met ansjovis, tijm en knoflook

2 augustus 2016 door Stefanie 2 Reacties

Ribeye van de barbecue met ansjovis, tijm en knoflook Sinds ik voor het eerste ribeye van de barbecue maakte met ansjovis, tijm en knoflook, ben ik fan. Elke zomer maak ik het wel weer, wanneer we de grill aansteken. Daarom is het tijd om het recept met jullie te delen. Lees snel verder.

Ansjovis

Ansjovis… Een hoop mensen vinden het te zout en te sterk van smaak. Mij kan het niet ansjovisachtig genoeg zijn. Zomaar één visje door een gerecht is wat mij betreft geen optie. Gewoon de inhoud van het hele blikje gebruiken. Het is natuurlijk aan jou of je dat ook daadwerkelijk doet.

Hoe ik er op kwam weet ik niet meer, maar een paar jaar geleden bedacht ik dat ansjovis ook wel goed combineert met een mooi stuk vlees. Ik kocht een ribeye van goede kwaliteit en maakte er kleine sneetjes in. Die vulde ik met ansjovis, knoflook en tijm. Goed insmeren met met olijfolie en daarna grillen. In de pan of liever nog, op de barbecue. Zo eenvoudig te bereiden, maar die smaak hè? Dat maakt mij enorm gelukkig.

Ribeye van de barbecue met ansjovis, tijm en knoflook

Juiste garing

Al een paar keer eerder, zelfs vorig jaar al, deed ik verschillende pogingen tot het op de foto zetten van de met ansjovis gevulde ribeye. Het ging steeds mis. Niet dat het vlees niet goed of lekker was, maar elke keer was de garing niet naar mijn zin voor de foto. Ik weet het, misschien een beetje overdreven maar oké.

De laatste keer ging het wel goed, dus daarom nu voor jullie het recept voor deze ribeye van de barbecue!

Ribeye van de barbecue met ansjovis, tijm en knoflook 
Voor 2 personen

Ribeye van de barbecue met ansjovis, tijm en knoflook

Dit zit erin:

  • Ribeye van 250 gram, op kamertemperatuur
  • 1 blikje ansjovis, de visjes in kleine stukjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • Paar takjes tijm, enkel de blaadjes
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Dit heb je nodig:

  • Barbecue, buitenkeuken of grillpan
  • Aluminiumfolie
  • Snijplank + mes

Zo maak je het:

  1. Haal de ribeye een uur van tevoren uit de koelkast.
  2. Maak met een scherp mes in één kant van het vlees kleine sneetjes.
  3. Vul die sneetjes met ansjovis, knoflook en als laatste met tijm.
  4. Smeer het vlees goed in met olijfolie.
  5. Gril de ribeye direct op een hoog gestookte barbecue (250 graden) aan beide kanten dicht.
  6. Laat de ribeye op een minder warm deel van de barbecue doorgaren. Ik houd van een vrij rood, dus dat duurt maar een minuut of 5.
  7. Haal van de barbecue, pak in aluminiumfolie in en laat nog even rusten.
  8. Snijd de ribeye in dunne plakken en serveer.
TIP! Natuurlijk bereid je de ribeye net zo makkelijk in de koeken- of grillpan!

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Ribeye van de barbecue met ansjovis, tijm en knoflook

Dit vind je misschien ook leuk

  • Köfte van rundvlees met een pittig tomatendipjeKöfte van rundvlees met een pittig tomatendipje
  • Spicy gamba’s van de BBQSpicy gamba’s van de BBQ
  • Tzatziki aardappelsaladeTzatziki aardappelsalade
  • BBQ // Hele forel van de grillBBQ // Hele forel van de grill

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Recepten Tags:ansjovis, barbecue, BBQ, knoflook, ribeye, rundvlees, tijm, vlees

« Reisdagboek Auvergne #1: Puy de Dome & confit de canard
Warme overnight oats met stukjes Nakd reep »

Reacties

  1. Demi | DE KOOKFABRIEK zegt

    2 augustus 2016 at 08:16

    Ziet er echt heerlijk uit! Zodra ik ga BBQen ga ik dit receptje maken!

    Beantwoorden
  2. Anne zegt

    2 augustus 2016 at 10:51

    hier ga ik Arne heel blij mee maken! Volgende bbq staat ie op tafel, hier of langs een meer en hutje in Alaska :) thanks!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon