BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

10 x lekker eten en drinken in Tel Aviv (+ Jeruzalem)

31 oktober 2019 door Stefanie Reageer

Tel Aviv, wat een stad! Ben je dol op lekker eten? Dan is dit ook echt een bestemming voor jou. Vandaag mijn persoonlijke favorieten.

“Stef, ik wil met jou ook een keer naar Tel Aviv,” zei vriendin An vorig jaar tegen me, nadat ze thuis kwam van een werktrip naar deze bijzondere stad in Israel.

Zon, heel veel zon

Nu ben ik de beroerdste niet, dus ik besloot mee te gaan. Eigenlijk heeft Tel Aviv voor mij alles wat een vakantiebestemming nodig heeft. Zon, heel veel zon. Warmte, levendigheid, strand en FANTASTISCH eten. Ja ja, dit moet in hoofdletters, want eerlijk waar, al het eten was geweldig. Zelfs bij een soort foodtruck langs de snelweg. Dat wil wat zeggen.

In ruim 4,5 uur vlieg je van Amsterdam naar Tel Aviv. Op het vliegveld haalden we onze huurauto via Sunny Cars op om naar het hotel te gaan. We wilden heel graag een dagtrip maken naar de Dode Zee, drijven in het zoute water en naar Jeruzalem, de klaagmuur te bekijken. Om zo efficiënt mogelijk met onze tijd om te gaan huurden we een auto. Sunny Cars is al jaren mijn favoriet. Waarom? Omdat je bij Sunny Cars altijd weet waar je aan toe bent dankzij de all-in autohuur. We kozen voor een servicepakket met navigatie. Dit bleek een telefoon te zijn met 4G die we ook buiten de auto mochten gebruiken. Mega handig, om torenhoge telefoonrekening te voorkomen.

Cruisen langs de boulevard

We sliepen overigens bij Brown Hotel en later bij Shenkin. De eerste zou ik je niet aanraden. Dure kamers, waar je weinig voor terug krijgt. Het dakterras is mega tof maar om daarvoor nou 180 euro voor een nachtje bezemkast te betalen? Nee. Shenkin vonden we wel heel leuk. Hier huurden we ook fietsen. Wat direct mijn andere tip voor vervoer is. Op deze manier hebben we super veel van de stad gezien en cruisen langs de boulevard is geweldig. En die boulevard is zo’n geweldige plek. Tot ’s avonds laat wordt er samen gegeten, gepicknickt en gebarbecued. Overal is muziek en gezelligheid. Houd wel even rekening met heel druk verkeer en locals + toeristen op steppen met een motor. Die dingen gaan zo hard. We zijn een paar keer bijna voor onze sokken gereden, maar we leven nog ;-).

Zinderend heet

We gingen in augustus naar Tel Aviv. En ja dat is warm. Van tijd tot tijd zinderend heet. Maar oh wat geniet ik daarvan. De warmte is droog. Heel anders dan in Azië. Daar heb ik steevast de hele vakantie bad hairdays en coupe pluis. In Tel Aviv zat mijn haar elke dag fantastisch. Dankzij de zilte lucht, de wind en de warmte. Goh ja beetje oppervlakkig misschien, maar het viel me gewoon op en het maakte me enigszins gelukkig.

Tel Aviv is een stad die met niets te vergelijken is. Althans, ik heb nog even geen vergelijkingsmateriaal gevonden. De stad is levendig, hip, modern en druk. Als je niet beter zou weten, zorgeloos. Dit lijkt natuurlijk maar zo want het is hier dansen op een vulkaan. Dat merk je o.a. door de schuilkelders in de hotels, die regelmatig gebruikt worden. De mensen zijn hierdoor wat onverschillig. Vriendelijk, dat zeker, maar overdreven of overbodige beleefdheden, daar doen ze niet aan. Dat voelt soms wat ongemakkelijk of gekkig, maar het is gewoon even wennen. En geef ze eens ongelijk.

Oké, wat een inleiding weer. Ik deel vandaag alle plekken waar ik Tel Aviv (en Jeruzalem) het allerlekkerste gegeten heb.

Dallal Restaurant
Prachtige plek. Het heeft iets koloniaals. Het eten is geweldig. We proefden visshoarma. Gegrilde vis op hummuscreme, ui, sumac, groene kruiden en koriander. De ceviche van witvis met labaneh is ook een aanrader. Zeker samen met de Israëlische Chardonnay.

Bar Ochel
Leuke zaak, vlakbij Carmel Market. De gegrilde bloemkoolsalade moet (mag) je echt bestellen. Zo lekker. Ook de gehaktballetjes met labaneh en tomatensaus smaakten goed.

Ramesses
Als ik Tel Aviv moet vergelijken met een restaurant, is het zeker Ramesses. Tafeltjes buiten, midden op straat en je eet er tot nu middernacht. We aten er masabana op de Ramesses manier, steak tartaar met labaneh en een curry uit de steenoven.

Port Sa’id
Je eet hier aan tafels in de buitenlucht. Het is er levendig, druk en dynamisch. Veel jongeren, een beetje alternatief wel. Een sfeer waar ik dol op ben. Wij dronken hier Israëlische chardonnay en aten gestoofde aubergine met tahin en mesabaha gemaakt van Lima bonen. Natuurlijk met pita. En ach, dit was zo heerlijk. Onze eerste maaltijd in Tel Aviv.

Burek
Wat een ervaring was het eten bij chef Barak Yehezkeli. Het restaurant opent slechts twee keer per week en reserveren in een must. Dit deed ik al ver voor we onze tickets hadden geboekt. Midden in de zaak is de grote open keuken waar alle chefs de hele avond de meest lekkere gerechten kookten. Er is één menu. Wij kozen voor de bijpassende wijnen erbij. Allemaal Israelisch en verrukkelijk. En het eten? Fris, licht, amandel tahin, zelf gebakken brood, vis en spotjes arak tussendoor.

Dok
Het wordt een beetje afgezaagd maar ook dit was echt weer een geweldige plek. Een mini restaurant. Slechts een handvol tafels buiten en wat barkrukken binnen, waar je de chef op zijn vingers kijkt. Wij zaten buiten nippend aan onze G&T met homemade tonic. Bij Dok werken ze enkel met lokale ingrediënten. Proef zeker de koolrabi die in z’n geheel is bereid.

North Abraxas
Hele toffe zaak. Middenin is de grote keuken en bar. Hier zit je rond of zoals wij, buiten op de stoep. We proefden een bloemkool, gegrild op de houtskoolgrill, kofte van lamsvlees en gestoofde courgette met Parmezaanse kaas. Erbij onvoorstelbaar lekker zuurdesembrood en een koele, lichte rosé.

Anita
Ik ben niet zo’n enorme ijsfan, maar het ijs bij Anita is geweldig. Ik proefde Ferrero Roche en ijs met gezouten cashewnoten.
Beide echt een aanrader.

Sabich
Sabich is het lekkerste streetfood ooit. Gefrituurde aubergine, ei, salade, tahin, hummus en dat allemaal in één een fluffy pita. Echt fantastisch. De komende uren heb je geen trek meer, dus plan iets actiefs na het eten van je sabich.

Azura
Schijnbaar de favoriet van Ottolenhi. Ik snap dat wel. WE aten in de drukte van de dagelijkse Mahane Yeduda markt.
We proefden hummus met ei en tahin, spicy soep met kikkererwten en met deegbal gevuld met gehakt, gestoofde aubergine met gehakt en pijnboompitten en dit allemaal met mega fluffy pita’s. Een koud ongefilterd lokaal biertje erbij en een vernevelaar die zorgde voor wat verkoeling.

Richting Jeruzalem stopten we trouwens nog langs de weg. Even een korte sanitaire stop. We ontdekten een foodtruck in Israëli stijl. Dat is weer eens iets anders dan een broodje bal van de pomp. We bestelden een broodje shakshuka met tahin en koolsalade en burek van knapperig filodeeg met heel veel kaas. Als je eten klaar is knijpt de eigenaar in een toeter en dan weet je dat je kunt aanvallen.

Mijn lijstje met plekken waar ik wilde eten, was eindeloos. Dit is dan ook nog maar een fractie van wat ik nog meer wil ontdekken. Dat betekent maar één ding. Zo snel mogelijk terug!

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

In samenwerking met Sunny Cars.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Vanuit Peking naar de Chinese Muur (Mutianyu Great Wall)Vanuit Peking naar de Chinese Muur (Mutianyu Great Wall)
  • Restaurant Morille in Koudekerke // Lokale ingrediënten en gerechten uit het seizoenRestaurant Morille in Koudekerke // Lokale ingrediënten en gerechten uit het seizoen
  • Het Vliegende Hert in Middelburg // Genieten, lekker eten en mooie wijnenHet Vliegende Hert in Middelburg // Genieten, lekker eten en mooie wijnen
  • Brasserie de Zeezot // Een voor mij onontdekte parel in WestkapelleBrasserie de Zeezot // Een voor mij onontdekte parel in Westkapelle

Te vinden onder:Landen Tags:israel, op reis, reizen, Sunny Cars, Tel aviv, uit eten

« Zuurdesemtosti met emmentaler, gruyère, gekarameliseerde ui en Hero Minder Zoet aardbeienjam
Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

Naast al dat eten help ik ook nog horeca-ondernemers met het krijgen van een bomvolle zaak. Ben jij horecaondernemer en ben je benieuwd welke kansen ik voor jou zie? Laat je gegevens achter op www.peperinjezaak.nl en ik neem contact met je op. 

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

10 x lekker eten en drinken in Tel Aviv (+ Jeruzalem)

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

littlespoon.nl

🙋🏼‍♀️ Heel veel lekker eten, Zeeland en leuke plekken.
🥂 Fan van borrelplanken
🌶 @peperinjezaak voor horeca- & foodondernemers
Website👇🏻

Stefanie | #fulltimevreetzak
PLAATTAART MET POMPOEN, PITTIGE SALAMI & TALEGGIO PLAATTAART MET POMPOEN, PITTIGE SALAMI & TALEGGIO // Dit is echt zo lekker. Een plaattaart met pompoen, pittige salami, taleggio en salie. Het lijkt wel een beetje op een pizza, maar dan met bladerdeeg. Het maken ervan is eigenlijk zo gepiept. Je smeert het bladerdeeg in met pompoenpuree. Die is goed op smaak door het toevoegen van wat plakjes taleggio. Daarna krokant gebakken pittige salami, de rest van de taleggio en salie erop. Even de oven in en klaar ben je. Klik op de link in mijn bio voor het recept.Wat hebben jullie vandaag gedaan? Ik heb een dag gewerkt voor @peperinjezaak. Ik maak momenteel een online masterclass voor foodbloggers die niet meer afhankelijk willen zijn van adverteerders en het beu zijn dat bedrijven hen in gratis producten betalen. Het wordt echt een hele toffe training vol inspiratie, persoonlijke ervaringen, ervaringen van klanten en voorbeelden van succesvolle verdienmodellen die er voor jou als foodblogger mogelijk zijn. Ook zonder super veel volgers. Stuur me gerust een DM als je wilt dat ik je op de hoogte houdt.Morgen ben ik lekker vrij en maak ik aubergine parmigiana voor de lunch. Fijn weekend!
•⠀⠀
•⠀⠀
•⠀⠀
•⠀⠀
#pompoen #plaattaart #taleggio #salami #hapjes #borrelen #lekkereten #recept #foodfoto #lekkereten #eetsmakelijk #watetenwevandaag #dutchfood #dutch_connextion #dutchfoodblogger #gezonderecepten #foodfotografie #tapasplank #borrelplank #smakelijk #smakelijketen #lekker #receptontwikkeling #foodondernemer #foodfotograaf #smullen #borrel #pompoenen
BORRELPLANK INSPIRATIE // Borrelplanken maken en d BORRELPLANK INSPIRATIE // Borrelplanken maken en daarna alles opeten vind ik echt wel het allerleukste om te doen. Ik bereid veel liever borrelhappen dan een uitgebreid tig gangen diner. Daarom is de kans groot dat als je bij mij eet, ik hapjes op tafel zet. Nu moet ik wel eerlijk bekennen dat koken voor veel (lees: meer dan 2) mensen, me gewoon stress geeft. Altijd al gehad. Gek he?Maar goed, in deze post wat borrelplankinspiratie zodat je met oud en nieuw of welke borrelgelegenheid dan ook, zo’n indrukwekkende plank op tafel zet. Swipe gerust even naar links om een aantal planken te zien. (Vergeet de post niet op te slaan met het vlaggetje, rechts onderin)Momenteel mijn favorieten voor op de plank:
- Gekonfijte tomaatjes 💕
- Makreelpaté 💕
- Verschillende soorten kaas (Mont D’Or en Chablis)
- Augurk, radijs en gefermenteerde wortel.
- Paté
- Charcuterie
- Gehaktballetjes 💕💕: deze recepten staan op Little Spoon.
Via de link in mijn bio kom je bij alle borrelrecepten die op mijn site staan.Wat is jou favoriete borrelhap?
•⠀⠀⠀
•⠀⠀⠀
•⠀⠀⠀
•⠀⠀⠀
#borrelplank #borrelen #borrelhapjes #wijnen #lekkereten #smakelijketen #watetenwevandaag #lunchen #eetsmakelijk #uiteten #borrelen #lekker #snacken #oudennieuw #kaas #hapjes #smakelijk #recepten #makkelijkerecepten #culinaireinspiratie #culinair #foodfotografie #foodfotograaf
CEVICHE VAN KABELJAUW MET FRISSE DRESSING EN MANGO CEVICHE VAN KABELJAUW MET FRISSE DRESSING EN MANGO // Ik vind ceviche fantastisch. Natuurlijk omdat het mega lekker is, maar voor mij is het ook pure magie dat vis gaart in zuur. Flinterdunne stukjes kabeljauw zijn in een paar minuten gegaard en klaar om op het bord te gaan. Wie is er nog meer dol op?Gebruik wel super verse vis. Geen vis die naar vis ruikt dus. Als ik dit tegen Ruben zegt, lacht hij me vierkant uit. Vis die vissig smaakt is niet goed. Dat kan er bij hem niet in. Wij foodies weten wel beter hè ;-)? Hoe verser de vis hoe zachter de smaak en neutraler de geur.Ik garneer deze ceviche van kabeljauw met blokjes mango. Dat vond ik heel mooi samengaan met de rode peper en de zuren van de limoen. Een heerlijk en vooral ook licht voorgerecht. Perfect om je kerstdiner mee te beginnen, maar ook lekker als onderdeel van een borrelplank met vis.Via de link in mijn bio kom je bij alle kerstrecepten terecht. Scroll iets naar beneden en je vindt deze ceviche!
•⠀⠀
•⠀⠀
•⠀⠀
•⠀⠀
#kerstmetlittlespoon #ceviche #kabeljauw #garnalen #voorgerecht #hapjes #borrelen #lekkereten #recept #foodfoto #lekkereten #eetsmakelijk #watetenwevandaag #dutchfood #dutch_connextion #dutchfoodblogger #gezonderecepten #foodfotografie #smakelijk #smakelijketen #lekker #receptontwikkeling #foodondernemer #foodfotograaf #smullen #borrel #kerst2020 #kerstmenu #kerstrecepten #visrecepten #visgerechten
Ik zal jullie niet vervelen met open deuren als: j Ik zal jullie niet vervelen met open deuren als: je moet zelf de slingers 🎈 ophangen. Want dat weet je vast wel.Maar zo’n zonnige zondag met gluhwein op een muur aan de Vlissingse jachthaven voelde wel als een feest. Tijdens een wandeling door de stad ontdekte ik dat @kustvlissingen (waarschijnlijk tijdelijk) weer open is. Ik kwam er altijd heel graag toen Rixt en Aarnoud nog de eigenaar waren. Swipe even door voor een foto van de inrichting, de gembertaart die we ook nog proefden en een foto van ons gezin - haha klinkt zo gek en grappig.Over die slingers zelf ophangen: ik zag bij @karoklein dat @strandpaviljoencorazon deze kerstvakantie pizza’s bakt in de houtoven en die kun je op het strand opeten naast een kampvuur in het zand. Dat klinkt voor mij echt fantastisch dus de kans is groot dat ik ergens deze komende weken nog even die kant op scheur met man en kind. Sowieso is Karolina’s insta super leuk om te volgen. Zij vindt altijd te mooiste airbnb’s en maakt daar prachtige foto’s van.Drop hieronder gerust jouw tips voor de kerstvakantie. In Zeeland, maar mag ook ergens anders natuurlijk. Of dat nou een mooie wandeling is. Ergens koffie to go halen, een online knutselworkshop volgen, legpuzzel van 5000 stukjes maken, vertel jij het maar!•
•
•
•
•
•
#kustvlissingen #vlissingen #zeeland #hartvanvlissingen #gluhwein #lovezeeland #zeeuwsekust #lekkereten #uiteten #eetsmakelijk #smakelijk #smakelijketen #watetenwevandaag #fanvanzeeland #heerlijk  #culinaireinspiratie #lekkers #recepten #foodlovefollow #buitenleven #leukmetkinderen #supportyourlocals #kerstvakantie
BOLUSWENTELTEEFJES MET KANEELROOM // Als we naar o BOLUSWENTELTEEFJES MET KANEELROOM // Als we naar opa Kees in Zierikzee gingen kreeg ik altijd een bolus. Ik denk ook dat mijn liefde voor de bolus daar ontstaan is. Plakkerig, klef, zacht van binnen, een beetje krokant van buiten en super zoet.Zeeuwse bolussen zijn van zichzelf al heerlijk, maar stel je even voor hoe het smaakt als je er Zeeuwse bolus wentelteefjes van maakt? Bestrooid met extra bruine suiker erover, wat zo knispert in je mond en een flinke dot kaneelroom erbij? Het water loopt mij toevallig in de mond. Mijn geliefde Zeeuwse bolus, zo mogelijk nog lekkerder dan ik hem al vond.Ken je dat, dat je gedachtes soms vliegensvlug gaan? Ik heb daar nogal ‘last’ van. Zo ook toen ik dit recept bedacht. Een aantal jaar geleden alweer. Het was dit keer zoiets als: “Lekker, kerstontbijt. Mmm, wentelteefjes. Zeeland. Zeeuwse bolus. Wentelteefjes van Zeeuwse bolus.” Wellicht voor jullie geen touw aan vast te knopen. Voor mij wel. Waar het om gaat, is dat je het recept snapt en laat dat nu volstrekt eenvoudig zijn. Via de link in mijn bio komt je er. Even naar beneden scrollen en je bent er. Vergeet de foto niet op te slaan hè?!Wat doen jullie vandaag? Ik ga straks eens even bekijken wat ik op de borrelplank ga leggen voor kerstavond. Ik denk nu aan kaas (want ja, kaas) maar ook gekonfijte tomaten, makreelpaté, charcuterie enz.  We zullen ook nog wel even naar buiten gaan met Sam. Maak er wat moois van lieve mensen ❤️❤️.
•⠀
•⠀
•⠀
•⠀
•⠀
#kerstmetlittlespoon #bolusbiedekoffie #boluswentelteefje #wentelteefjes #wentelteef #bolus #zeeuwsebolus #fanvanzeeland #lovezeeland #toetje #nagerecht #dessert #dutchfoodie #recept #kerstrecept #dutchfoodblogger #lekkereten #eetsmakelijk #smakelijketen #watetenwevandaag #toetjes #kerst2020 #smullen #heelhollandbakt #lekker #kerstmenu #lekkermakkelijk #smullenmaar #recept #ontbijt #kerstontbijt
SNICKERS ALS TOETJE // I know, internet en instagr SNICKERS ALS TOETJE // I know, internet en instagram staat vol met kerstrecepten. Maar toch wil ik een aantal gerechten van mijn eigen website hier met jullie delen. Ze staan al even online, maar dat maakt ze niet minder lekker. Bijvoorbeeld deze Snickers al toetje.Als klein kind was ik dol op candy bars. Je weet wel die repen van chocolade, die je bij de pomp altijd worden aangesmeerd. En die je dan soms ook koopt omdat je gewoon niet anders kan. Thuis hadden we vaak de mini varianten. In een koektrommel bij de keuken. Als ik uit school kwam mocht ik dan een Twix of Marsje snoepen. Maar ja, ik was onverzadigbaar. Eigenlijk is dat nog niet veel veranderd. Het enige wat anders is, is dat ik nu andere dingen blijf eten.Toen propte ik me het liefste vol met Mars, Twix, Milky Ways, Lions en Snickers. Na mijn dagelijkse reepje, pakte ik er stiekem een aantal extra uit de trommel. Er was alleen één probleem. De verpakking. Gelukkig was ik naast een snoepkont ook een creatief kind. Ik verstopte de wikkels in de bank. Ik duwde ze door de opening, tussen de leuning in de zitting. Natuurlijk dacht ik er niet bij na, dat dit ooit ontdekt zou worden. Toen er een andere bank kwam, werd de schat aan honderden candybar verpakkingen ontdekt. Hahaha, oeps…Maar goed. Lang verhaal kort. Via de link in mijn bio kom je bij alle kerstrecepten die op Little Spoon staan en vind je vanzelf het recept voor deze Snickers. Stuur me gerust een DM als je er een vraag over hebt of benieuwd bent of een bepaald gerecht ook op mijn blog staan.Dus rest je nog maar 1 ding. Of nee eigenlijk 2:1. Ga naar de link in mijn bio en stel je eigen kerstmenu samen.
2. Sla deze post op met het vlaggetje rechts onder de foto en plaats hem in je map ‘kerst.’ Kun je deze toet altijd terug vinden.Nog meer stiekeme snoepers hier in de zaal? Laat je even hieronder horen!
•⠀
•⠀
•⠀
•⠀
•⠀
#kerstmetlittlespoon #toetje #nagerecht #dessert #dutchfoodie #recept #kerstrecept #dutchfoodblogger #lekkereten #eetsmakelijk #smakelijketen #watetenwevandaag #toetjes #kerst2020 #smullen #heelhollandbakt #lekker #kerstmenu #lekkermakkelijk #smullenmaar #recept #kerstrecepten
Als je dan van het weekend (of doordeweeks natuurl Als je dan van het weekend (of doordeweeks natuurlijk) toch iets wil bakken, doe dan echt deze speculaasgalette met stoofpeertjes en frangipane. Sowieso zijn stoofpeertjes natuurlijk echt fantastisch. Alleen al de geur. En dan in combinatie met speculaas en frangipane. Ik wil het eigenlijk nu, maar moet het doen met enkel een cappuccino 😉. Klik op de link in mijn bio voor het recept. Druk op het vlaggetje rechts onderin als je deze gallette wil opslaan voor later. En geloof me, dat wil je 😍.Wat doen jullie vandaag? Ik werk vandaag de hele dag aan mijn bedrijf. Samen met @pink_annefermont en @school_of_happiness__ ga ik een winstplan voor 2021 maken. Olv van onze profit first coach @flex_your_profit. Fijn gevoel om het nieuwe jaar te starten met een goed plan en helder te hebben wat mijn doelen zijn, hoe ik ze ga behalen met concrete acties en welke investeringen ik wil doen. Voorheen stelde ik doelen maar vergat ik dat er ook nog gerichte acties nodig zijn om ze te behalen 😉. Ik riep altijd dat het voor mij niet werkte om met doelen te werken. Inmiddels weet ik wel beter.Extra tof ook dat ik dit volgende week net alle deelnemers uit het PEPER programma voor foodbloggers en foodondernemers ga doen. Zodat ook zij een mooi plan hebben voor het nieuwe jaar.
•⠀
•⠀
•⠀
•⠀
•⠀
#galette #stoofperen #taart #zondagbakdag #speculaas #lekkereten #frangipane #stoofpeertjes #eetsmakelijk #watetenwevandaag #smakelijketen #lekker #bakken #recept #toetje #taartje #dutch_connextion #dutchfoodblogger #heelhollandbakt #recept #taarten #taartbakken
Gister waren we even bij @het_kaslokaal in Oostkap Gister waren we even bij @het_kaslokaal in Oostkapelle. Sowieso één van mijn favoriete plekken. Voor wie het niet kent. Het is een grote kas, geweldig ingericht waar je kunt lunchen, koffie drinken en taart eten. Op de menukaart veel groente en fruit uit eigen kas. En dan is er nog die tuin. Groot, groen, rondscharrelende kippen - van die hele pluizige, witte exemplaren, prachtige bloemen, gezellig en beschutte hoekjes zodat het lijkt alsof de tuin van jou is en genoeg vertier voor de kids.Het restaurant in de kas is natuurlijk dicht maar de winkel wel open. Echt zo mooi ingericht. Boeken, cadeaus, planten enz. Buiten staan kerstbomen - we kopen er volgende week één. Paste nu niet met baby en uitzet erbij 😉. Er brand een vuur, met daarop een pan erwtensoep, warme choco met slagroom en glühwein.Het is allemaal zo gezellig en fotogeniek. Natuurlijk aten we erwtensoep, namen taart mee voor thuis en Sam koos twee mooie hangers uit van @sjaalmetverhaal. Of nou ja, ik koos ze eigenlijk uit 😬, maar als hij wat ouder is mag hij er elk jaar 1 uitkiezen voor in de boom.Vandaag is Het Kaslokaal van 12-17 uur open. Niets te doen? Gaat het zien allen ❤️. Nog een tip. Sla deze post op met het vlaggetje rechtsonder, in je map: Zeeland. Vind je deze magische plek heel makkelijk terug.Check mijn stories voor meer foto’s! Zijn ze weg? Ik sla ze op in mijn hoogtepunt ‘Zeeland.’•
•
•
•
•
•
#hetkaslokaal #oostkapelle #zeeland #lovezeeland #zeeuwsekust #lekkereten #uiteten #eetsmakelijk #smakelijk #smakelijketen #watetenwevandaag #fanvanzeeland #heerlijk #erwtensoep #culinaireinspiratie #lekkers #recepten #foodlovefollow #taart #patisserie #taarten #eigenkweek #sjaalmetverhaal #theetuin #junglebooks_hetkaslokaal #buitenleven #leukmetkinderen #supportyourlocals
Hallo lieve mensen! Ik heb vandaag deze super lekk Hallo lieve mensen! Ik heb vandaag deze super lekker Thaise currysoep met kip en noodles voor je in de aanbieding. Khao soi heet het gerecht. Ooit eens geproefd bij een Thais straatstalletje in Bangkok en thuis nagemaakt. Inclusief styling met fout en kitscherig tafelzeil, zoals je daar ziet 😉. Klik op de link in mijn bio voor het recept.Hoe is het met jullie? Is al even geleden dat ik mijn gezicht hier op mijn feed liet zien. Of nou ja gezicht... je snapt me wel. Het blijft zoeken hoor naar de balans tussen werk, mama zijn, instagrammen, me-time enz. Maar oké, verder gaat het eigenlijk gewoon wel heel goed met mij en ons.Vorige week had ik twee heerlijke VIP dagen met foodondernemers @tiramisu_tammy en @lizadevries.com. Wat er tijdens deze dagen gebeurt is echt zo te gek. Beide hebben nu een aanbod helemaal gebaseerd op hun eigen verhaal en waar het voor hen overgaat. Ik maakte foto’s dus deel er nog stories over. Volgende maand heb ik nog 1 plek voor zo’n dag. Daarna weer in 2021. Stuur me gerust een DM als je meer wilt weten.Ik ga straks samen met Ruben en Sam naar @hetkaslokaal. Misschien kopen daar wel direct kerstboom, maar sowieso gluhwein en snert 😋. Er brandt een vuur en er staan schapen in de kas. Dat klinkt toch super gezellig?Wat doen jullie dit weekend?
•⠀⠀
•⠀⠀
•⠀⠀
•⠀
#khaosoi #thaistreetfood #thaiseten #gezonderecepten #thaisecurry #currysoep #noodlesoep #recept #foodfoto #lekkereten #eetsmakelijk #watetenwevandaag  #dutch_connextion #dutchfoodblogger #gezonderecepten #foodfotografie #smakelijk #smakelijketen #lekker #receptontwikkeling #foodondernemer #foodfotograaf #smullen #borrel #soep
ZEEUWSE HORECA met afhaal- en bezorgmenu gezocht!! ZEEUWSE HORECA met afhaal- en bezorgmenu gezocht!!Even geen koffie buiten de deur. Lunchen doe ik weer thuis en een date night in een restaurant zit er voorlopig niet in.En weet je, dat is jammer voor mij, maar ik overleef het wel.Ik denk aan alle horeca-ondernemers die de deuren weer hebben gesloten. Die keihard de klappen opvangen. En indirect natuurlijk ook hun leveranciers, die bestellingen in rook zien opgaan.Ik probeer mijn eigen steentje bij te dragen door regelmatig lekker eten te bestellen en af te halen / laten bezorgen bij mijn favoriete horeca in Zeeland.Sundaybrunch van @roekoekoe, broodjes van @labella_cucinavlissingen, lunch van  @luuksbroodenpatisserie en @dejufmiddelburg koffie en taart bij @degecroondeliefde en binnenkort wil ik gaan voor de mizu box van @mizu_by_meliefste, het deelmenu van @delasloods en friet met scampi’s van @brasseriejong.Drop hier in de comments je favoriete zaak in Zeeland met een afhaal en/of bezorgmenu of maak van de gelegenheid gebruik om je eigen zaak schaamteloos te promoten. Sla de post dan direct even op, vind je al deze inspiratie direct terug! Vlaggetje rechtsonder even aanklikken et voila!P.s: Ben je horecaondernemer en heb je een vraag over bijvoorbeeld Instagram en hoe je dat juist nu goed kunt inzetten? Stuur me gerust hier of via @peperinjezaak 🌶 een DM. Denk graag met je mee.
•⠀⠀⠀⠀
•⠀⠀⠀⠀
•⠀⠀⠀⠀
•⠀⠀⠀⠀
#supportdehoreca #horecanederland #afhaalmaaltijden #afhaal #middelburg #supportdelokaleondernemer  #brasseriejong #vlissingen #dineren #uiteten #wijnen #zeeland #fanvanzeeland #lovezeeland #lekkereten #smakelijketen #watetenwevandaag #lunchen #eetsmakelijk #uiteten #pzcfoto #zeelandismooi #omroepzeeland #pixzeeland #vvvzeeland #zeeuwsekust #hellozeeland
POMPOENKOEKJES MET AARDAPPEL, FETA & HARISSAYOGHUR POMPOENKOEKJES MET AARDAPPEL, FETA & HARISSAYOGHURT ~ Voor het geval je dit weekend gaat borrelen en zin hebt in iets lekkers en zelfgemaakt erbij, denk dan eens aan deze pompoenkoekjes. Soort rösti maar dan een beetje anders natuurlijk. Naast pompoen dus ook aardappel, feta en een helemaal smaakmakers zoals knoflook, bosui, komijn koriander. Klik op de link in mijn bio voor het recept en op het vlaggetje hier rechtsonderin om de foto op te slaan in je mapje ‘borrelhapjes’ (of zoiets 😉).Wat doen jullie dit weekend? Ik heb nog weinig plannen. Als het mooi weer is lekker wandelen met Sam. Hij is vandaag alweer 16 weken. En het wordt alleen maar leuker. Het is een ventje met een pittig karakter #minipeperoni. Een lekker eigen willetje, behoorlijk stemgeluid en zo enorm vrolijk. Hij palmt mij en iedereen zijn omgeving, compleet in met die grote glimlach van hem.Ik speel nog steeds met het idee om blogs te delen over zwanger en mama zijn. Niet zo’n halleluja verhaal over die roze (blauwe) wolk. En al helemaal geen klaagzang. Maar gewoon eerlijke, rauwe en grappige verhalen over mijn belevenissen als nieuwbakken moeder. Er staan al een hoop verhalen in mijn telefoon. Over lektieten, broekplassen (van mij. Niet van Sam), wat ik vind van de Mady onderbroek van Zeeman, kale plekken op mijn hoofd, kledingstress voor de bevalling enz. Kan nog wel even doorgaan. No worries, dit wordt echt geen kids kanaal met hapjes enz. Misschien toch vandaag maar gewoon eens een verhaal online zetten? Wat vinden jullie? De 🌶 Mini Peperoni Monologen 🌶 noem ik het dan haha.Mooie zaterdag lieve mensen!•⠀⠀
•⠀⠀
•⠀⠀
•⠀⠀
#pompoen #pompoenkoekjes #hapjes  #borrelen #knoflook #koriander #lekkereten #recept #foodfoto #lekkereten #eetsmakelijk #watetenwevandaag  #dutchfood #dutch_connextion #dutchfoodblogger #gezonderecepten #foodfotografie #tapasplank #borrelplank #smakelijk #smakelijketen #lekker #receptontwikkeling #foodondernemer #foodfotograaf #smullen #borrel #herfstrecept #pompoenen
BLONDIE BAKT BLONDIE! Knapperig aan de buitenkant, BLONDIE BAKT BLONDIE! Knapperig aan de buitenkant, beetje klef van binnen, krokante pecannoten, pittige espresso en koffielikeur van @dezeeuwsebranding.... 😋😋. Klinkt toch heerlijk?Dat is in het kort de blondie die je mij ziet bakken in deze video. Gemaakt door @zaligzeeuws. Swipe even naar links voor een precies. Het is zo tof geworden en ik vond het echt mega leuk om te doen. Ik kan dan ook uren praten over eten haha. Via de link in mijn bio zie je de hele video op YouTube. Ik weet wel bij wie ik aanklop als ik ooit video’s wil maken 😍.Deze samenwerking ontstond niet zomaar. Samen met Rob en Thijs zit ik in de jury van de Zeeuwse Branding Coffee & Gastronomy Awards 2020. Een wedstrijd in het leven geroepen door Rob om alle klanten van @dezeeuwsebranding uit te dagen een gerecht te bedenken met koffie. Het lekkerste gerecht wint koffiebonen om 1.500 kopjes koffie te zetten, een video gemaakt door Zalig Zeeuws en een PEPER sessie van 1,5 uur met mij om te ontdekken hoe je als horeca-ondernemer Instagram inzet voor een volle zaak. Dat ligt nu natuurlijk even anders, dus denk ik graag mee met de ondernemer over hoe je op dit moment Instagram zo goed mogelijk benut.Ik geef in deze video direct tips over het maken van mooie foodfoto’s. En dan heb ik het dus niet over foto’s snel geschoten op de rvs werkbank en onder tl-licht 😉. Belichting, styling, ondergronden enz. Ook als je geen fancy camera hebt.Wat vinden jullie van de video?
•⠀
•⠀
•⠀
•⠀
•⠀
#blondiebaktblondie #dezeeuwsebranding #pecannoten #taart #zondagbakdag #espressolikeur #zaligzeeuws #peperinjezaak #lekkereten #blondie #zeeland #eetsmakelijk #watetenwevandaag #smakelijketen #lekker #bakken #recept #toetje #taartje #dutch_connextion #dutchfoodblogger #heelhollandbakt #lovezeeland #fanvanzeeland #horecaondernemer #foodfotograaf #foodfotografie #socialmediaadvies
Oeh, op dit broodje, lieve mensen, heb ik me negen Oeh, op dit broodje, lieve mensen, heb ik me negen maanden lang verheugd 😍. Gerookte sockeye zalm met kruidenkaas van @hetkoffiepand. Zo lekker!Persoonlijk vind ik dit een van de leukste plekken in Middelburg voor een uitgebreid ontbijt, Zeeuwse babbelaar cheesecake en een flat white. Alleen al vanwege de koek die erbij komt. Knapperig, toch ook een beetje taai, zoet, kokos en wat zout. Nu ook in zakjes te koop voor thuis. Dat deed ik en de inhoud van het zakje haalde de avond niet 😬.Boven is een ruimte die je kunt huren en waar ik vaak zak, samen met andere ondernemers, om een ochtend te co-worken. Toch eens even checken of dat nog is!En vergeet ik nog de leuke eigenaresse Esther te noemen. Altijd in voor een gezellig kletspraatje, bedenkt toffe ideeen en geeft je een meer dan welkom gevoel.Dus ben je in Middelburg? Zet dan zeker ook @hetkoffiepand op je lijstje. Vergeet niet met het vlaggetje, rechts onderin, deze foto toe te voegen aan je virtuele lijstje.Wat doen jullie vandaag voor leuks? Hopelijk klaart het een beetje op. We willen er even met zn drieën op uit.Mooie zondag ❤️!
•
•
•
•
•
•
#hetkoffiepand #sockeyezalm #middelburg #wijzijndestad #zeeland #lovezeeland #zeeuwsekust #lekkereten #uiteten #eetsmakelijk #smakelijk #smakelijketen #watetenwevandaag #fanvanzeeland #heerlijk #culinaireinspiratie #lekkers #recepten #foodlovefollow #boterham #broodje #lunchroom #koffiebar
“Laten we maar vroeg reserveren, want anders bli “Laten we maar vroeg reserveren, want anders blijft Stef niet wakker.” Zeiden mijn vriendinnen toen ze het plan hadden om te gaan eten bij @delasloodsvlissingen.Ik ben zo’n iemand die altijd als laatste weggaat. Zeker in restaurants. Het is een talent. I know. Ik ben met een man getrouwd die dit talent ook heeft. Sam bleek ook al een plakker aangezien hij bijna twee weken te laat werd geboren 😉.Maar ik dwaal af. Ik had zelf ook de verwachting om bij gang 2 zo met mijn hoofd in mijn bord te storten vanwege ietwat slaapgebrek, maar de heerlijke gerechten, witte Rioja en vooral de gezelligheid met deze meiden zorgden ervoor dat we als laatste de deur uitstapten.Nog heel deze maand kun je bij het pop-up restaurant van @delasloodsvlissingen terecht. Echt een te gekke locatie in de binnenhaven van Vlissingen. Vier gangen met gerechten om te delen. De melkkoe met zwarte knoflook en maggikruid en het toetje met pindakaas, ketjap en rijst waren mijn favorieten.EDIT: neem even contact op met De Lasloods om te checken of je nog terecht kunt met de nieuwe maatregelen 🤬.
•⠀⠀⠀⠀
•⠀⠀⠀⠀
•⠀⠀⠀⠀
•⠀⠀⠀⠀
#blurrybutperfect #delasloods #delasloodsvlissingen #binnenhaven #michellouws #vlissingen #dineren #uiteten #vriendinnen #wijnen #zeeland #fanvanzeeland #bijzonderplekje #lovezeeland #lekkereten #smakelijketen #watetenwevandaag #lunchen #eetsmakelijk #uiteten #pzcfoto #zeelandismooi #omroepzeeland #pixzeeland #vvvzeeland #zeeuwsekust #hellozeeland #staycation
Het voelt als een eeuwigheid geleden dat ik een re Het voelt als een eeuwigheid geleden dat ik een recept heb gedeeld hier op mijn insta. Even terugscrollende zie ik dat dit op 3 juni was. Valt mee, met die eeuwigheid, denk je misschien. Klopt ook, ware het niet dat Little Spoon ooit begon als plek om recepten te delen.Ik ben even mijn virtuele kelder ingedoken. Daar liggen nog zoveel nieuwe recepten verstopt, die ik ooit ontwikkelde voor opdrachtgevers en hier niet deelde. Ik blies het stof eraf, zwengelde mijn website weer aan, moest 1638 plug-ins updaten vanwege lang niet ingelogd maar zie hier een perfect recept om het weekend mee te beginnen.Garnalen in knoflook olie... die hebben geen uitleg nodig verwacht ik. Voor Agrimarkt deed ik altijd mega leuke opdrachten. Waaronder 10 tapasrecepten bedenken en fotograferen. Mega jammer dat Agrimarkt sinds vorig jaar gesloten is. De recepten zijn er wel, dus af en toe, deel ik hier gewoon één van die lekkere hapjes.Maken? Blog erbij lezen? Klik op de link in mijn bio!•⠀⠀
•⠀⠀
•⠀⠀
•⠀⠀
#garnalen #tapas #hapjes  #borrelen #knoflookgarnalen #knoflook #lekkereten #recept #foodfoto #lekkereten #eetsmakelijk #watetenwevandaag  #dutchfood #dutch_connextion #dutchfoodblogger #gezonderecepten #foodfotografie #tapasplank #borrelplank #smakelijk #smakelijketen #lekker #receptontwikkeling #foodondernemer #foodfotograaf #smullen #borrel
Ha leuke foodondernemer / foodblogger of horecaond Ha leuke foodondernemer / foodblogger of horecaondernemer blijf even hangen. Ik ben namelijk op zoek naar jou!Holy moly… het is bijna oktober. Een zucht en een scheet later is mijn zwangerschapsverlof gewoon voorbij.
Niet normaal zo snel! Blablabla… Ik vermoei jullie verder niet met clichés over hoe snel de tijd gaat.
Dat weet je zelf waarschijnlijk ook wel 😉.Het is tijd om aan de bak te gaan. Eerlijk is eerlijk, ik ben er echt helemaal uit geweest. Heerlijk dat mijn bedrijf dit mogelijk maakt.
Maar nu kriebelt het. Ik wil heel graag weer feeling krijgen met wat er speelt in de foodwereld. Er is zoveel gebeurd de laatste maanden.Waar ik mega benieuwd naar ben:
- Waar ben je momenteel mee bezig?
- Tegen welke vraagstukken loop je aan?
- Wat gaat er goed?
- Wat zijn je plannen en dromen?
- Wat kan er beter?Wie wil er een half uur met me bellen om me bij te praten? En breng gerust iets in waar ik je mee kan helpen.Dus, ben jij foodblogger, foodondernemer (fotografie, social media, hospitality, coaching, advies, een product… you name it) horecaondernemer, of een mix van dit alles ;-) en vind je het leuk om een half uur met mij te bellen? Laat het me hieronder weten of stuur me een DM.Als ik veel reacties krijg, kies ik maximaal 15 ondernemers uit, deze ontvangen dan volgende week een DM van mij. In mijn stories deed ik vorige maand ook een oproep en die reacties heb ik natuurlijk al genoteerd.XStefanieP.s. het kan zijn dat je de tekst van deze post twee keer ziet. Ik deel hem namelijk ook op @peperinjezaak.
•⠀⠀⠀
•⠀⠀⠀
•⠀⠀⠀
•⠀⠀⠀
#foodondernemer #foodlovefollow #lekkereten #eetsmakelijk #smakelijketen #uiteten #lekker #lekkerkoken #watetenwevandaag #receptontwikkeling #foodfotografie ##dutchfoodblogger #dutchfoodblog #foodondernemer #vrouwelijkeondernemer #businessbabesnl #ondernemendevrouwen #dutchgirlboss #ambitieuzevrouwen #powervrouwen #girlbossnl #receptvandedag #dutchfoodie #horecaondernemer #sociaalopinstagram #horecanederland #horecatrends
Kijk nou even naar deze vitrine? Ik weet niet hoe Kijk nou even naar deze vitrine? Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar bij mij loopt het water in de mond. Mooie en mega lekkere tartelettes gemaakt door Luuk. Die met chocolade, karamel en hazelnoot en - op de foto net niet te zien - de cheesecake met passievrucht zijn mijn favorieten. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de croissants, chocoladebroodjes en natuurlijk het zuurdesembrood. Swipe nog even naar links voor meer foto’s.Het idee was om deze zomer zoveel mogelijk te ontbijten op het terras van @luuksbroodenpatisserie. Dat kwam er niet helemaal. Het bleek toch handiger om lekker met Sam te wandelen in Vlissingen i.p.v hem steeds in en uit de auto te slepen. Al heb ik overwogen om naar Middelburg te lopen, maar vond in totaal 16 km dan toch wel weer wat veel.Daarom was ik extra blij dat we vorig weekend dan eindelijk weer eens bij Luuk waren. Op dat terras. In de zon. Met ontbijt. Al at ik steak tartare wat voor velen waarschijnlijk niet echt doorgaat voor ontbijt. Maar goed, ik ontbijt net zo goed met koude friet of frikandel speciaal en kan volgens sommigen doorgaan voor vuilnisbak.Nog meer fans van @luuksbroodenpatisserie? Laat je hieronder even horen!P.s. sla deze foto even op met het vlaggetje rechtsonderin. Dit adresje wil je heen, als je in Middelburg bent. Geloof mij maar!
•
•
•
•
•
•
#luuksbroodenpatisserie #middelburg #wijzijndestad #zeeland #lovezeeland #zeeuwsekust #lekkereten #uiteten #eetsmakelijk #smakelijk #smakelijketen #watetenwevandaag #fanvanzeeland #heerlijk #culinaireinspiratie #lekkers #recepten #foodlovefollow #taart #patisserie #zuurdesembrood #taarten #taartbestellen
Lekker kazig en behoorlijk wat pit. En nee, dan he Lekker kazig en behoorlijk wat pit. En nee, dan heb ik het niet over mezelf #hadwelgekund maar over de @peperinjezaak bitterbal die ik gister proefde op de bitterballenborrel van @debitterballenkoningin. Mega lekker. Net als alle andere bitterballen die ik proefde.Wat een heerlijke zondagmiddag. Swipe voor nog wat foto’s. Bitterballen, zon, allemaal mede vreetzakken, een glas cava en Perzische limonade gemaakt door Ilona. En dit alles nog ter promotie van Ilona’s geweldige Bourgondische bitterballen kookboek.Over Peper in je Zaak gesproken...
Wat ik zo tof vind is dat Peper in je Zaak zelfs zonder branding al herkenbaar en een merk op zich is. Ik krijg wekelijks DM’s met toffe peper kleding, accessoires enz. En nu dus ook nog een bitterbal 🥰.Vanaf oktober ga ik weer aan het werk. Binnenkort gooi ik ook mijn agenda open voor PEPER calls met ambitieuze foodbloggers die een bedrijf willen wat onafhankelijk is van volgers op social media en adverteerders die enkel in flessen olijfolie betalen. Of horeca-ondernemers die een bomvolle horecazaak willen en daar hulp bij nodig hebben.Stuur me gerust een DM als je je aangesproken voelt. Plannen we direct een datum voor oktober. Voor nu een fijne avond 😘.
•⠀⠀⠀⠀
•⠀⠀⠀⠀
•⠀⠀⠀⠀
•⠀⠀⠀⠀
#bitterballen #bitterbal #peperinjezaak #borrelplank #borrelen #borrelhapjes #wijnen #lekkereten #smakelijketen #watetenwevandaag #lunchen #eetsmakelijk #uiteten #kookboek #borreltijd #smakelijk #foodlovefollow #dutchfoodblogger #dutchfoodblog
De laatste keer oesters kon ik me niet herinneren. De laatste keer oesters kon ik me niet herinneren. Al bijna een jaar geleden denk ik. Maar jeetje wat was het lekker. Vorige week vrijdag aten Ruben en ik bij @kleincafecliche. Een pop-up in de het prachtige monumentale pand van de herensocietieit.Daar gingen we dan. Ruben en ik. Met z’n tweeën de auto in. Zonder Sam. Onze eerste date Night. Dat voelde gek, spannend en leuk. Met geluk nog een tafeltje voor 2 bemachtigd, want ik was weer eens op het laatste moment met reserveren.We hebben zo goed gegeten. Oesters met dashi gemberazijn en bosui en oesters met rode wijnazijn en sjalotjes. Fantastische ceviche van witvis, octopus en garnalen, gevulde morieltjes als hoofdgerecht en kaas als toet. Mega genieten allemaal. Rond 22u ging het licht uit 😴 en reden we me met gierende banden terug naar Sam, die ons nog een mooi cadeau gaf. Namelijk een nacht tukken van 23.30 tot 6.00 uur.Je kunt er nog tot eind dit jaar eten. Wel even reserveren! Wie is er al bij @klein_cafe_cliche geweest?
•
•
•
#kleincafecliche #oesters #zeeuwseoesters  #middelburg #wijzijndestad #zeeland #lovezeeland #zeeuwsekust #lekkereten #uiteten #eetsmakelijk #smakelijk #smakelijketen #watetenwevandaag #avondeten #heerlijk #culinaireinspiratie #lekkers #recepten #foodlovefollow
De eerste appjes en DM’s kwamen al voor 7 uur bi De eerste appjes en DM’s kwamen al voor 7 uur binnen. Stiekem hoopte ik dat het stil zou overwaaien, maar nee. Daar stond ik dan, 2 pagina’s groot in de PZC van vorige week zaterdag, met een verhaal over mijn leven. Link in bio als je het wilt lezen. Ik voel me even één van de Spice Girls die met een groot interview in de Hitkrant staat.Zonder gekkigheid, dat is nogal wat. Eerlijk, open en vooral kwetsbaar. Zo voelt het, omdat het onderwerpen zijn die ik hier online nog nooit besproken heb. Over mijn miskraam, opgroeien met twee moeders, mijn vader vinden en er halfbroers en -zussen bij te krijgen.Weet je, er is regelmatig kritiek over Instagram. Het perfecte plaatje, wat fake is. Ik doe daar in zekere zin in mee. Alhoewel ik nooit iets neps laat zien. What you see is what you get.Toch hebben Instagram en mijn blog me geleerd en het makkelijker gemaakt, om open te zijn. Om mezelf beter te leren kennen en echt te laten zien. Het niet mooier maken dan het is. In contact te komen met mensen zoals ik.Toen Wendy @vierwinden mij benaderde voor het interview voelde ik direct dat dit voor mij het moment was om mijn verhaal te vertellen. Ik vroeg haar wat de insteek was. “Mijn leven.” Als ik me zou openstellen kwam de rest vanzelf. Slik. En dat deed ik. Met de billen bloot. Figuurlijk dan hè? Of is dat de volgende stap 😉?Wat voor mij zwaar voelde heeft Wendy luchtig en positief opgeschreven. Voor velen misschien gewoon een interview uit de krant die morgen onderin het konijnenhok ligt. Voor mij een grote stap. Een bevrijding om nog dichterbij mezelf te komen. Gek he? Of ja, waarom eigenlijk?Wat ik hiervan heb geleerd en wat ik jou wil meegeven: het maakt niet uit wie je bent, waar je vandaan komt, wat je doet, hoe je bent opgegroeid, hoe je eruit ziet, of whatever. Je bent prachtig zoals je bent en daar mag je trots op zijn.Mooie avond lieve mensen ❤️.
•
•
•
•
#vlissingen #metjebillenbloot #melkuiteenkokosnoot #rubenoreel #zeeland #pzc #zelfliefde #echtinsta #dutchfoodblogger #donorkind #liefdevoorinstagram #positiviteit #zeeland #lovezeeland #fanvanzeeland #watetenwevandaag #businessbabesnl #ambitieuzemeisjes
Meer laden... Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2021 · Little Spoon

We gebruiken cookies op onze website om je bezoek nog leuker te maken.Oke, prima!