BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Voor bij de borrel // borrelplank met gerookte vis

24 maart 2018 door Stefanie Reageer

Voor bij de borrel // Borrelplank met gerookte visEigenlijk maak je het jezelf heel makkelijk als je zo’n borrelplank met gerookte vis op tafel zet. Dat betekent natuurlijk niet dat het minder lekker is. Dit lichte voorgerecht of hapje bij de borrel is super feestelijk. Maak een grote plank, laat iedereen zelf pakken en zijn favoriete combinaties samenstellen. Kleed je plank aan met bijvoorbeeld augurk, tomaat, kappertjes, rode ui en maak een makreelpaté om op toastjes te smeren.

Nieuwe inspiratie

De afgelopen maanden heb ik weinig inspiratie gehad en lukte het me niet zo goed om nieuwe ideeën voor Little Spoon te bedenken. Soms gaat dat zo. Inmiddels weet ik, dat ik me daar niet tegen moet verzetten. Want hoe harder je verzet, hoe meer je op slot schiet. Tijdens mijn vakantie in Thailand, maakte ik voor mezelf de balans op. Op een parelwit strand, met dertig graden en een cocktail in je hand, gaat dat op de één of andere manier altijd een stuk makkelijker dan thuis. Ik bedacht me wat ik nu echt leuk vond aan mijn blog. Van wat voor eten ik zelf blij word en welke recepten en gerechten mij gelukkig maken.

Voor bij de borrel // borrelplank met gerookte vis

Borrelhapjes

Eigenlijk was het al snel duidelijk. Borrelhapjes, borrelen met vrienden, een goed glas wijn, een plank vol lekkers. Dat is waar ik enorm gelukkig van word. Nu vind ik koken leuk, maar het maken en vooral aankleden van borrelplanken wint het stiekem toch. Best gek eigenlijk dat ik dit zo weinig met jullie deel. Daarom besloot ik in Thailand dat daar verandering in komt. Over het hoe en wanneer enzo, dat laat ik nog maar een beetje in het midden. Ik wil niets beloven. Maar door het nu uit te spreken, weet ik dat ik hier echt mee aan de slag ga. Daarom begin ik vandaag met een lekker eenvoudige borrelplank vol gerookte vis, die ik maakte voor Agrimarkt. Hier kan ik zo van genieten. Super simpel eigenlijk. Dat lijkt me alleen maar een voordeel.

Dan nog een vraag aan jullie. Wat voor borrelhappen wil je terug zien op Little Spoon? Of wat is je eigen succesnummer en wil je delen met mij en mijn lezers? Laat het hieronder gerust weten. Je mag me ook altijd een mail sturen.

Voor bij de borrel // Borrelplank met gerookte vis
Voor 4 personen

Voor bij de borrel // Plankje met gerookte vis

Dit zit erin:

  • 75 gr gerookte makreel, uitgeplozen zonder huid en graten.
  • 2 el crème fraîche
  • 1 lente uitje, fijngehakt
  • Peper
  • Zout
  • 300 gr gerookte vis, bijvoorbeeld gerookte zalm, paling, forel of makreel
  • Augurk
  • 1 rode ui, in flinterdunne ringen
  • 2 el kappertjes
  • 4 tomaten, in plakken

Dit heb je nodig:

  • Schaaltje
  • Plank of serveerschaal
  • Snijplank + mes

Zo maak je het:

  1. Maak de makreelpaté. Meng hiervoor de makreel met crème fraîche en de lente ui. Breng op smaak met peper en zout. Doe in een bakje en zet op een mooie plank of serveerschaal.
  2. Verdeel de gerookte vis over de plank of schaal en kleed het geheel aan met augurk, rode ui, kappertjes en tomaat.
  3. Serveer met vers stokbrood of toastjes.
TIP! Varieer op deze plank met datgene wat jij lekker vindt. Gerookte vis, maar ook Hollandse garnalen, gebakken gamba’s of ansjovis in het zuur. gaan goed op deze plank.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Voor bij de borrel // borrelplank met gerookte vis

Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Griekse gehaktballetjes met platbrood en saladeGriekse gehaktballetjes met platbrood en salade
  • 2 x Black Tomato Gin & Tonic + bijpassende hapjes2 x Black Tomato Gin & Tonic + bijpassende hapjes
  • Bruschetta met ansjovis en tomaatjes in balsamicoBruschetta met ansjovis en tomaatjes in balsamico
  • Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolieVoor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Te vinden onder:Lunch, Recepten, Voor bij de borrel Tags:augurken, Borrelhappen, borrelplank, forel, gerookte paling, gerookte vis, gerookte zalm, makreelpaté, paling, rode ui, tomaat, veldsla, voor bij de borrel

« Ricotta & citroen pannenkoekjes met yoghurt en frambozen
Sinaasappelcake met amandelmeel en maanzaad »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon

We gebruiken cookies op onze website om je bezoek nog leuker te maken.Oke, prima!