BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Garnalencocktail deluxe: Hollandse garnalen, stukjes avocado, gerookte zalm en zelfgemaakte cocktailsaus botersla

18 december 2017 door Stefanie Reageer

Garnalencocktail deluxe: Hollandse garnalen, stukjes avocado, gerookte zalm en zelfgemaakte cocktailsaus boterslaMet een garnalencocktail zit je eigenlijk altijd goed. Om toch af en toe eens te variëren maakte ik deze kerst voor Agrimarkt een garnalencocktail deluxe. Extra goed gevuld met Hollandse garnalen, gerookte zalm en blokjes avocado. Lekker met zelfgemaakte cocktailsaus. 

Favoriete voorgerecht

Een garnalencocktail is zo ouderwets, dat het eigenlijk weer hip is. Alhoewel ik niet zo heel gevoelig ben voor hip eten en er eigenlijk ook vrij weinig mee heb. Het moet vooral lekker zijn. En een garnalencocktail is toevallig mijn meest favoriete voorgerecht. Echt, ik ben er dol op. Als ik het eet, baal ik altijd van het feit, dat het een voorgerecht is en dus een veel te kleine portie. Nu ben ik sowieso iemand die oneindig kan eten. De vraag is dus, of er ooit een portie groot genoeg is? Oké, doet er ook niet toe.

Garnalencocktail deluxe: Hollandse garnalen, stukjes avocado, gerookte zalm en zelfgemaakte cocktailsaus botersla Garnalencocktail deluxe: Hollandse garnalen, stukjes avocado, gerookte zalm en zelfgemaakte cocktailsaus botersla

Homemade cocktailsaus

Het voordeel van thuis een garnalencocktail maken, is dat je je niet in hoeft te houden met de hoeveelheid cocktailsaus, homemade natuurlijk. En jezelf rijkelijk kunt trakteren op Hollandse garnalen. Ik bepaal gewoon lekker zelf hoeveel ik van alles eet. Het verveelt gewoon nooit.

En stel hè, dat het toch ietsepietsje verveelt bij je of om te voorkomen dat je ook maar denkt dat het eventueel een beetje verveelt, zo’n garnalen cocktail, kom ik to the rescue met mijn garnalencocktail deluxe. Niet in een glas, maar in een blaadje sla. Dit ziet er feestelijk uit. Natuurlijk met whiskeysaus, zoveel als je wilt, blokjes avocado en gerookte zalm. Goed gekeurd door jong en oud tijdens één van de kerstetentjes aan de eettafel van Little Spoon. Nou wat wil je nog meer? Voor een heerlijk voorgerecht leg je een aantal gevulde slablaadjes op een bord. Als hapje bij de borrel laat je je gasten zelf een slaschuitje van een schaal pakken. Oh ja nog even over die cocktailsaus, ik voeg altijd opgeklopte slagroom toe. Doe jij dit nooit? Probeer maar eens. Vertrouw me maar, je wilt nooit meer anders.

Garnalencocktail deluxe met gerookte zalm, avocado en zelfgemaakte cocktailsaus
Voor 4 personen

Garnalencocktail deluxe: Hollandse garnalen, stukjes avocado, gerookte zalm en zelfgemaakte cocktailsaus botersla

Dit zit erin:

  • 4 el mayonaise
  • 4 el ketchup
  • 2 el opgeklopte slagroom
  • 1 of 2 el whiskey
  • Peper en zout
  • 200 gr Hollandse garnalen
  • 100 gr gerookte zalm, fijngehakt
  • 1 avocado, in blokjes
  • 1 kropsla, geplukt (voor dit recept gebruik je de binnenste kleine bladeren, wat over is, gebruik je voor een lekkere groene salade bij het hoofdgerecht.)
  • Tuinkers, voor de garnering

Dit heb je nodig:

  • Kom
  • Snijplank + mes

Zo maak je het:

  1. Meng voor de cocktailsaus de mayonaise, ketchup, opgeklopte slagroom en de whiskey. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper. Zet weg tot je de garnalen cocktail serveert
  2. Meng de Hollandse garnalen met de gerookte zalm.
  3. Schep op elk slablaadje een flinke lepel van het garnalenmengsel. Verdeel er de blokjes avocado en als laatste een klodder cocktailsaus over.
  4. Garneer de garnalencocktail met tuinkers.
TIP! Serveer met getoast wit brood.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Garnalencocktail deluxe: Hollandse garnalen, stukjes avocado, gerookte zalm en zelfgemaakte cocktailsaus botersla

In samenwerking met Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Frisse avocadosoep met Hollandse garnalenFrisse avocadosoep met Hollandse garnalen
  • Witte aspergesalade met Hollandse garnalen en knoflooktoastWitte aspergesalade met Hollandse garnalen en knoflooktoast
  • Lentestamppot met paksoi, crème fraiche en zachtgekookte eitjesLentestamppot met paksoi, crème fraiche en zachtgekookte eitjes
  • Zalm uit de oven met dressing van limoen, citroen en rode peper op een bedje van prei en venkelZalm uit de oven met dressing van limoen, citroen en rode peper op een bedje van prei en venkel

Te vinden onder:Recepten, Voor bij de borrel, Voorgerechten Tags:agrimarkt, avocado, cocktailsaus, garnalen, gerookte zalm, hollandse garnalen, kerst, sla, tuinkers, whiskeysaus

« Vegetarisch gourmetten lekker? Echt wel!
Eierpotjes met crème fraîche, gerookte zalm en spinazie »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon