BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Ricotta & citroen pannenkoekjes met yoghurt en frambozen

24 maart 2018 door Stefanie 2 Reacties

Ricotta & citroen pannenkoekjes met yoghurt en frambozenEen uitgebreid ontbijt is niet compleet zonder deze ricotta & citroen pannenkoekjes. Ze zijn heerlijk fris en luchtig. Verdeel wat van de pancakes op een bord en maak het feest compleet en een schep romige Griekse yoghurt en zoete frambozen.

Zoetigheid

Ik heb een bepaalde afwijking. Nu heb ik er wel meer. Of eigenlijk best wel veel. Op wat voor vlak dan ook, maar deze is eetgeoriënteerd. Volgens mij is dit niet echt een woord, maar oké. Ik eet best graag een pannenkoek of iets ander zoets, maar na die zoetigheid MOET ik altijd iets hartigs eten. Van zoetigheid zit ik snel vol. Vies vol eigenlijk. Snap je dan wat ik bedoel? Als ik ’s avonds na het eten wel eens behoefte had aan chocolade en dat nam ik ook vaak een zak hamkaas chips mee. Ik wist het al van te voren. Na een paar happen chocolade was ik er echt klaar mee en had ik de behoefte aan zout. Hapje zoet en een hapje zout is de perfecte combinatie dus.

Ricotta & citroen pannenkoekjes met yoghurt en frambozen

Luchtig en fris

Daarom zal ik zelf nooit een gigantisch grote stapel zoete pancakes opeten. Gelukkig maak ik mijn schatje er wel blij mee. Denk nu niet dat ik die heerlijkheden hier op de foto niets vindt omdat ze toevallig zoet zijn, maar na een stuk of drie smeer ik liever een boterham met oude kaas. Bijvoorbeeld. Nog even over deze ricotta & citroen pannenkoekjes. Ze zijn heerlijk luchtig en fris. Dat luchtige komt door het splitsen van de eieren. De eiwitten klop je op wat zorgt voor fluffy pancakes. Serveer met romige Griekse yoghurt en verse frambozen.

Ricotta & citroen pannenkoekjes met yoghurt en frambozen
4 personen

Ricotta & citroen pannenkoekjes met yoghurt en frambozen

Dit zit erin:

  • 2 eieren, gesplitst
  • 200 gram ricotta
  • 250 ml melk
  • Geraspte schil en sap van 1 citroen
  • 2 el honing
  • 200 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • Zonnebloemolie
  • Griekse yoghurt
  • 100 gr verse frambozen

Dit heb je nodig:

  • 2 kommen
  • Mixer of keukenmachine
  • Koekenpan
  • Vork

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 90 graden.
  2. Klop de eiwitten in een schone kom luchtig en stijf. Gebruik hiervoor een mixer of je keukenmachine. Zet opzij tot je de eiwitten gaat gebruiken
  3. Klop in een andere kom de eidooiers en de ricotta los. Voeg de melk, citroensap, citroenrasp, honing en een snuf zout toe. Meng goed.
  4. Voeg nu de bloem en het bakpoeder toe. Klopt net zolang tot het een glad beslag is. Schep als laatste de eiwitten erdoor.
  5. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan. Schep er kleine hoopjes beslag in. Hoeveel is een beetje afhankelijk van het formaat van je koekenpan. Bak de ricotta & citroen pannenkoekjes op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin.
  6. Ga net zolang door tot alle pannenkoekjes gebakken zijn. Houd de gebakken exemplaren warm op een bord in de oven.
  7. Prak de frambozen met een vork fijn, zodat er flink wat sap vrij komt.
  8. Serveer de ricotta & citroen pannenkoekjes met een schep Griekse yoghurt en wat van de geprakte frambozen.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Ricotta & citroen pannenkoekjes met yoghurt en frambozen

Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Crumble met appel, framboos en stemgemberCrumble met appel, framboos en stemgember
  • Frisse frittata met citroen, groene aspergetips, aardappel en kruiden saladeFrisse frittata met citroen, groene aspergetips, aardappel en kruiden salade
  • Sinaasappelcake met amandelmeel en maanzaadSinaasappelcake met amandelmeel en maanzaad
  • Chunky kaneelgranola met kokosflakes, Hero Frambozen minder zoet en Griekse yoghurtChunky kaneelgranola met kokosflakes, Hero Frambozen minder zoet en Griekse yoghurt

Te vinden onder:Ontbijt, Recepten Tags:agrimarkt, brunch, citroen, frambozen, Griekse yoghurt, ontbijt, pannenkoeken, Pasen, ricotta

« Gezouten karameltaartjes met chocolade en paaseitjes
Voor bij de borrel // borrelplank met gerookte vis »

Reacties

  1. Ellis zegt

    19 februari 2019 at 17:22

    Wauw! wat een mooie blog, met een positieve vibe en heldere foto’s! Als beginnend blogger ben je wel een groot voorbeeld!! En oja.. nu heb ik enorme trek in pannenkoekjes.. Hahaha, Doeidoei!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      7 april 2019 at 09:07

      Wat leuk om te horen. Dank je wel!! XX

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon

We gebruiken cookies op onze website om je bezoek nog leuker te maken.Oke, prima!