BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Pannenkoeken stapel met aardbeien

10 mei 2015 door Stefanie 6 Reacties

Pannenkoeken stapel met aardbeienWie houdt er niet van pannenkoeken? Ongetwijfeld zijn er wel mensen die er helemaal niets aan vinden, maar ik ken ze niet. Pannenkoeken zijn altijd een goed idee en je maakt ze met zo weinig ingrediënten dat op momenten van hoge nood in je keukenkastjes, een pannenkoek nog wel lukt. Pannenkoeken bakken is niet moeilijk, maar ik kan niet zeggen dat het mijn favoriete bezigheid is. Tegenwoordig bak ik al in twee pannen tegelijk. Dat gaat een stuk sneller en maak het dus ook leuker om te doen. Iets met ongeduldig misschien ;-)?

Het allerliefste eet ik een pannenkoek met bruine suiker en veel roomboter. Want ja suiker die van je pannenkoek afrolt is niet handig. Ook een pannenkoek met spek, kaas en stroop gaat er met gemak in. Die combinatie is gewoon echt geweldig. Zoet gaat super goed met zout. Denk maar aan een reep chocolade met daarin zeezout. Hoe lekker is dat?

Pannenkoeken stapel met aardbeienAf en toe bak ik op zondagochtend wel eens pannenkoeken voor mij en mijn lover Ruben. Hij is echt een zoetekauw dus je snapt dat die pannenkoeken altijd een groot succes zijn. Toen ik vertelde dat ik zo graag een pannenkoeken stapel wilde maken, echt een hele hoge en dan alleen voor hem, moedigde hij dat natuurlijk meer dan aan.

Ik heb voor deze stapel lekkers geen normaal pannenkoekbeslag gemaakt, maar een iets dikkere. Om te stapelen is het handig dat de pannenkoekjes niet te dun zijn. Het beslag is – denk ik – een beetje te vergelijken met dat van American pancakes. De pannenkoekjes smeer ik in met mijn homemade hazelnootpasta. Super simpel om te maken, maar echt een keer doen hoor want jeetje, wat is dat lekker. Geen zin om zelf in de weer te gaan met noten en een keukenmachine? Koop dan in de winkel een potje lekkere notenpasta, pindakaas of Nutella. Ik heb het nog niet geprobeerd met Nutella, maar weet nu al dat dat ook gewoon finger licking good wordt.

Oké genoeg gepraat en nu is het tijd om aan de slag te gaan. Verras je lief, moeder, zus, tante of gewoon jezelf met dit geweldige ontbijt. Ik verzeker je, hier krijg je geen spijt van.

Pannenkoeken stapel met aardbeienPannenkoeken stapel met aardbeien
Voor 2 stapels

Dit zit erin:
150 gram bloem
2 theelepels suiker
2 theelepels bakpoeder
Snuf zout
250 milliliter melk
2 theelepels gesmolten boter
1 ei
Boter om de pannenkoekjes in te bakken
Aardbeien, in dunne plakjes
Hazelnootpasta, of een notenboter naar keus
Poedersuiker

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet er een ovenschaal in. Hier bewaar je zo de gebakken pannenkoekjes in en blijven ze lekker warm.

Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder en het zout. Meng in een andere kom de melk, het ei en de gesmolten boter. Voeg nu de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten. Klopt goed, zodat er geen klontjes ontstaan.

Verwarm een grote koekenpan met daarin een klont boter. Schep voor elk pannenkoekje drie eetlepels beslag in de pan. Met de achterkant van de lepel maak je er een mooi plat en rond pannenkoekje van. Met een grote koekenpan bak je drie pannenkoekjes te gelijk. Dat schiet lekker op ;-) Bak ze aan beide kanten mooi bruin.. Leg ze in de ovenschaal die je in de oven hebt gezet. Ga door tot al het beslag op is.

Nu komt het leukste klusje. Het bouwen van de stapels. Begin met een pannenkoekjes, smeer deze in met hazelnootboter en leg er aardbeien op. Herhaal dit en eindig weer met een laag hazelnootboter en aardbeien. Ik heb niet op elk pannenkoekje hazelnootboter gesmeerd, maar om en om.

Als de stapels klaar zijn, schud je er poedersuiker overheen en zijn ze klaar om van te genieten!

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.

Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?

Pannenkoeken stapel met aardbeien

Dit vind je misschien ook leuk

  • Pannenkoekjes met crème fraiche en sinaasappel compotePannenkoekjes met crème fraiche en sinaasappel compote
  • Dutch baby met verse aardbeienDutch baby met verse aardbeien
  • Ricotta & citroen pannenkoekjes met yoghurt en frambozenRicotta & citroen pannenkoekjes met yoghurt en frambozen
  • Speltpannenkoeken met appel en kaneelSpeltpannenkoeken met appel en kaneel

Te vinden onder:Ontbijt, Recepten Tags:aardbeien, hazelnootpasta, ontbijt, pannenkoeken

« Linzensalade met warme gerookte zalm
Le Petit Poisson Vert in het Bretonse Plouhinec »

Reacties

  1. lonneke zegt

    10 mei 2015 at 11:32

    Wat een ontzettend goed en lekker idee!
    Dit ga ik HEEL snel eens maken.
    Liefs Lonneke

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      10 mei 2015 at 22:02

      Leuk! Benieuwd wat je ervan vindt. XXX

      Beantwoorden
  2. Chloe Sterk zegt

    10 mei 2015 at 11:45

    Dat ziet er super goed uit! X

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      10 mei 2015 at 22:01

      Thanks! Het smaakt ook nog eens geweldig ;-) XX

      Beantwoorden
  3. Eilish (artisticstateofmind) zegt

    10 mei 2015 at 22:45

    JAloersmakend dit. Echt. Niet tof! Haha.

    Beantwoorden
  4. Sarah - Van Eigen Kweek zegt

    11 mei 2015 at 22:49

    Mmmm! Binnenkort heb ik aardbeitjes, lijkt me leuk om dit te maken dan!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon