BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Linzensalade met warme gerookte zalm

7 mei 2015 door Stefanie 4 Reacties

Linzensalade met warme gerookte zalmWat kan ik toch blij worden van die lekkere gerechtjes die spontaan ontstaan. Het allerleukste van koken vind ik, na het opeten natuurlijk, dat de mogelijkheden, combinaties en smaken oneindig zijn. Met koken zeg je nooit, nou nu heb ik alles al geprobeerd, want dat is niet zo. Vaak op de momenten dat je even moet roeien met de riemen die je hebt, of in dit geval het even moet doen met wat je nog in huis hebt, creëer je kleine pareltjes waarvan je niet snapt dat je de combinatie nog niet eerder had bedacht. Zo ging dat ook met deze salade. Het was tijd voor de lunch. Ik had niet echt zin om de deur uit te gaan, maar ik had eigenlijk wel zin in brood. Laat er in de vriezer nu net nog twee broden zitten. Hele lekkere, maar ongesneden. Ja jeetje en hoe lang duurt het dan wel weer niet eer de broden ontdooid en afgebakken zijn? Geduld.. dat is een eigenschap die mij op was toen de goede eigenschappen werden uitgedeeld. Ongeduld heb ik wel in een grote hoeveelheid gekregen. Het liefste wil ik alles nu of in ieder geval wel heel snel.

Linzensalade met warme gerookte zalmEen tikkeltje mopperend trok ik wat kasten open en zag daar ineens een weckpot met die mooie zwarte dupuy linzen. Dit zijn wel de lekkerste linzen die er zijn, vind ik. Na het koken blijven ze stevig en houden ze een bite. Precies wat ik zocht in de boterham die zo onbereikbaar leek. Even flink mijn tanden in iets zetten. Nu lijken linzen in de verste verte niet op brood, maar oké ik zei al, roeien met de riemen die je hebt.

In de koelkast kwam ik ook nog gerookte zalm, spinazie en avocado tegen. Af en toe vind ik het zo lekker om gerookte zalm op te warmen. Ze zalm valt dan uit elkaar en is wat zachter van smaak. Ik maakte er een honing-mosterddressing bij en wat dille erbovenop. Het bleek een gouden combinatie. Het smaakt naar Zweden. Of in ieder geval zoals ik denk dat gerechtjes smaken in Zweden. Op de een of andere manier associeer ik het dus ook een beetje met Ikea. Klinkt gek he? Komt vast door de combinatie van dille en honing. Dille was nooit echt favoriet, maar de laatste tijd kan ik het steeds meer waarderen. Helemaal dus in deze Zweedse Ikea salade ;-)

Linzensalade met warme gerookte zalmLinzensalade met warme gerookte zalm
Voor 1 persoon

Dit zit in de salade:
75 gram gerookte zalm
50-75 gram ongekookte dupuy linzen
2 handen rauwe spinazie
½ avocado, in blokjes gesneden
Paar takjes dille

Dit zit in de dressing:
1 grote eetlepel honing
1 grote eetlepel dijon mosterd
3 eetlepels olijfolie
Sap van 1 citroen

Zo maak je de dressing:
Meng alle ingrediënten in een kommetje en klop tot het een egale dressing is. Met deze verhoudingen vind ik de dressing perfect.

Zo maak je de salade:
Kook de dupuy linzen. Ik houd niet de kooktijd van de verpakking aan, maar proef zelf tussendoor een paar keer. Mijn linzen heb ik ongeveer 15 minuten gekookt. Op d verpakking staat vaak langer, maar wil graag een stevige bite.

Verwarm een koekenpan en leg er de gerookte zalm in. Laat de zalm op een laag vuurtje verkleuren van donker zalmroze, naar lichter zalmroze.

Doe de spinazie op een bord en verdeel er een paar eetlepels dressing overheen. Schep de linzen eroverheen, daarna de avocado en als laatste de warme gerookte zalm. Verdeel weer wat dressing over de salade en garneer met dille.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.

Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?

Linzensalade met warme gerookte zalm

Dit vind je misschien ook leuk

  • Powersalade met gerookte zalm en gekookte eitjesPowersalade met gerookte zalm en gekookte eitjes
  • Linzensalade met feta en slome tomatenLinzensalade met feta en slome tomaten
  • Gebakken eieren met kerrie kikkererwten, gerookte makreel, spinazie en dilleGebakken eieren met kerrie kikkererwten, gerookte makreel, spinazie en dille
  • Snelle kikkererwtensaladeSnelle kikkererwtensalade

Te vinden onder:Salades Tags:avocado, gerookte zalm, gezond, linzen, lunch, makkelijk, salade, snel, spinazie

« Homemade hazelnootpasta
Pannenkoeken stapel met aardbeien »

Reacties

  1. Manon zegt

    7 mei 2015 at 08:31

    Oeh dit ziet er héérlijk uit! Eet zelf geen zalm, maar denk dat het zelfs nog lekker is als je dat weglaat?

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      7 mei 2015 at 08:38

      Ik denk dat het zonder zalm ook heel lekker is. Als je toch iets wil toevoegen is rosbief denk ik ook erg lekker of anders wat extra avocado of plakjes geroosterde aubergine.

      Beantwoorden
  2. Ellen zegt

    7 mei 2015 at 08:59

    Heerlijk! Ik hou van de combinatie van dille, avocado en zalm. Match made in heaven ;)

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      7 mei 2015 at 09:48

      Ben ik het helemaal mee eens!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon