BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Tonijnboter, lekker voor bij de borrel

4 maart 2015 door Stefanie 8 Reacties

Tonijnboter, voor op brood of bij de borrelHeb je zin om bij de borrel iets lekkers te eten, maar wil je niet teveel moeite steken in het maken? Probeer deze tonijnboter dan eens. Simpel maar goed! Lees snel verder voor het recept.

Sandwiches

Soms hoef je echt niet moeilijk te doen om iets lekkers te maken voor bij de borrel. Deze tonijnboter is zo gemaakt en echt ongelofelijk lekker. Ik was eigenlijk vergeten hoe lekker tonijnboter is, tot vriendin Lucia vorig jaar kleine sandwiches met tonijnboter meenam naar mijn verjaardagsfeestje. Twee grote schalen vol, die aan het einde van de avond – of was het nacht? – helemaal op waren. Dat zegt genoeg toch?

Tonijnboter, lekker voor bij de borrel

Tonijnboter heb je zo gemaakt. Het enige waar je even aan moet denken is om de roomboter op kamertemperatuur te laten komen zodat je die goed kunt mengen met de tonijn. Dat mengen kan met de hand of met de keukenmachine. Het is aan jou welke structuur je het fijnste vindt.

Borrelplank

De tonijnboter serveer je prima bij een borrelplank. Op zo’n borrelplank kun je natuurlijk alles leggen wat jij lekker vindt. Mijn favoriet is toch wel een plankje met wat Italiaanse kaasjes, Parmaham, droge worst, bijvoorbeeld die van Monsieur Saucisson, Spaanse albondigas, wat edamame boontjes en vers knapperig stokbrood met tonijnboter. Zet zo’n plank midden op tafel, trek een fles wijn open en klets bij met je lover of vrienden en vriendinnen. Perfect begin van het weekend. Of als afsluiter, doordeweeks of wanneer je er zin in hebt!

Tonijnboter
Voor 1 bakje

Tonijnboter, voor op brood of bij de borrel

Dit zit erin:

  • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 blikje tonijn, uitlek gewicht 125 gram
  • Peper en zout

Dit heb je nodig:

  • Keukenmachine

Zo maak je het:

  1. Doe de roomboter, tonijn, een beetje zout en peper in de keukenmachine. Laat alle ingrediënten goed mengen. Proef of je de boter goed op smaak vindt. Voeg anders nog wat peper en zout toe.
  2. Schep de boter in een bakje of schaaltje en laat vervolgens een uurtje opstijven in de koelkast.
TIP 1! Wil je de boter iets grover? Maak de tonijnboter dan met de hand en niet in de keukenmachine.
TIP 2! Wil je de tonijnboter nog een beetje opleuken? Voeg dan 2 ansjovisjes of wat kappertjes toe.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Dit vind je misschien ook leuk

  • Zelf tonijnsalade makenZelf tonijnsalade maken
  • Griekse gebakken feta (saganaki)Griekse gebakken feta (saganaki)
  • Voor bij de borrel // perziken gevuld met makreelsaladeVoor bij de borrel // perziken gevuld met makreelsalade
  • Zo maak je bietenhummus!Zo maak je bietenhummus!

Categorie: Bijgerechten, Recepten, Voor bij de borrel Tags: borrelen, Borrelhappen, hapje, makkelijk, roomboter, snel, tonijn, tonijnboter, voor bij de borrel

« Tropische smoothie met extra vitamine C
Ontbijten & lunchen bij Tinsel in Antwerpen »

Reacties

  1. Ellen zegt

    4 maart 2015 om 13:19

    Wauw, dit kende ik nog niet ! :) interessant!

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      6 maart 2015 om 06:40

      Super simpel maar super lekker!

      Beantwoorden
  2. Caatje zegt

    4 maart 2015 om 14:15

    Ziet er heerlijk uit! Kreeg er gelijk zin in! X

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      6 maart 2015 om 06:40

      Die heb ik met oud&nieuw ook voor jullie gemaakt! x

      Beantwoorden
  3. Eilish (artisticstateofmind) zegt

    4 maart 2015 om 21:55

    Oh dit moet ik echt maken!

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      6 maart 2015 om 06:39

      Geniet ervan!

      Beantwoorden
  4. Lotte zegt

    7 maart 2015 om 18:15

    Net gemaakt. Vanavond lekker eten met een wijntje erbij.

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      10 maart 2015 om 08:23

      Lekker! Zag het op IG. Zag er goed uit. xx

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok