BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Zelf tonijnsalade maken

15 februari 2017 door Stefanie Reageer

Zelf tonijnsalade makenZelf tonijnsalade maken is echt heel makkelijk, maar oh zo lekker. Vandaag deel ik mijn favoriete recept voor dit broodbeleg of hapje bij de borrel en vertel ik over mijn uitpuilende en ongeorganiseerde voorraadkasten.

Voorraadkast

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar mijn voorraadkast puilt uit. Pakken pasta, nieuw of halfvol, blikjes tomatenblokken, tomatenpuree, ansjovis, olijven, kappertjes, uien, sjalotten, knoflook… Ik kan nog wel even doorgaan. Al is het niet heel interessant om de complete inhoud van de kast hier nu met jullie te bespreken. Waar het op neer komt, is dat we met alles in huis makkelijk een hele tijd overleven, mocht ooit de nood aan de man zijn, Fingers crossed dat het niet zo ver komt, of course.

Alles wat ik net opnoemde, zijn van die basisingrediënten die ik altijd in huis heb. Ook mijn koelkast heeft er een aantal. Bijvoorbeeld eieren, mayonaise en verschillende soorten kaas. Als ik een keer geen zin heb in boodschappen doen, trek ik wat lades en kastdeuren open, om alsnog een degelijk hap op tafel te zetten.

Zelf tonijnsalade makenZelf tonijnsalade maken

Geordend en gestructureerd

Nu moet je niet denken dat die hele voorraad geordend en gestructureerd is. Het gebeurt regelmatig dat ik iets koop waarvan er nog een aantal in de kast ligt of iets juist vergeet, omdat ik dacht het nog in huis te hebben. Eerlijk gezegd is het gewoon een grote overzichtelijke zooi. Toen ik bij Albert Heijn, een keer via de app tegen mijn schatje mopperde, over de spaghetti die in het schap van de linguine lag en de linguine in het vak van de spaghettitoni, kreeg ik heel subtiel een foto gestuurd van mijn eigen schappen. Ik dimde direct in want ik kan nog wat leren van de vakkenvullers. Eén grote ontploft bende. Hier zou ik best eens een workshop in willen volgen. Organize your life of in mijn geval kitchen.

Cornichons

Iets wat ik ook standaard in huis heb is tonijn in een blikje. Vroeger koos ik altijd voor tonijn op water. Nu ga ik liever voor tonijn op olijfolie. Net wat smaakvoller. Het gaat door de pasta en couscous of ik maak er een super lekkere tonijnsalade voor op brood van. Eigenlijk is dat altijd een succes. Of ik het nu voor mezelf maak of serveer tijdens een borrel. Wat er naast mayonaise nog meer doorgaat is afhankelijk van de status van mijn voorraadkast. Kappertjes, rode ui, zwarte olijven, maar het allerliefste stukjes cornichons, of in het Nederlands, augurk. Van die kleintjes die ook zo lekker bij een plankje charcuterie smaken. Ik bedacht me dat ik nog nooit mijn recept voor tonijnsalade met jullie deelde. Wel al de tuna melt en vitello tonato. Mijn blog is stiekem niet compleet zonder, daarom vandaag zelf tonijnsalade maken volgens Little Spoon.

Zelf tonijnsalade maken
Voor 4 personen

Zelf tonijnsalade maken

Dit zit erin:

  • 2 blikjes tonijn op olijfolie
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 10 cornichons (mini-augurken) in stukjes
  • Peper
  • Zout
  • Kneepje citroensap

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Kom
  • Vork

Zo maak je het:

  1. Giet het grootste gedeelte van de olijfolie uit de blikjes tonijn.
  2. Meng de tonijn samen met de mayonaise en cornichons. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
  3. Voeg eventueel nog wat extra mayonaise toe, als je dat lekker vindt.
  4. Besmeer een geroosterde zuurdesemboterham of cracker met tonijnsalade en geniet ervan!
TIP! Ik ben dol op spicy en sambal. Een klein beetje door je tonijnsalade is dan ook super lekker.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Zelf tonijnsalade maken

Dit vind je misschien ook leuk

  • Tonijnboter, lekker voor bij de borrelTonijnboter, lekker voor bij de borrel
  • Haringtartaar met piccalilly op toast van roggebroodHaringtartaar met piccalilly op toast van roggebrood
  • Avocado gevuld met Hollandse garnalenAvocado gevuld met Hollandse garnalen
  • Eiersalade met knapperige ParmahamEiersalade met knapperige Parmaham

Te vinden onder:Lunch, Recepten, Voor bij de borrel Tags:augurk, borrelhap, Borrelhappen, brood, broodbeleg, cornichons, lunch, makkelijk, mayonaise, snel, tonijn, tonijnsalade, voor bij de borrel

« Indiase Love Cake uit Made in India
In de Bakkerij // Authentiek Frans desembrood, gebakken met liefde »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon