BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Indiase Love Cake uit Made in India

12 februari 2017 door Stefanie Reageer

Indiase Love Cake uit Made in India
Of je nu wel wat of juist helemaal niets met Valentijnsdag hebt, deze Indiase Love Cake is de ultieme taart om iemand de liefde mee te verklaren. Vandaag deel ik dit recept uit Made in India met je en vertel ik hoe ik Valentijnsdag vond, over de kaarten die niet kwamen en het thuisbezorgde boeket wat voor oma leek. Lees snel verder.

Dag van de liefde

Laat ik maar meteen eerlijk zijn. Dat hebben we dat ook weer gehad. Ik heb vrij weinig met Valentijnsdag. De dag van de liefde. Nu is het niet zo dat liefde me niets doet, maar ik heb niet per se een speciale dag nodig om mijn lover te laten merken dat ik van hem houd. Dat is andersom ook zo. Ik ben een geluksvogel met een attente man die regelmatig thuis komt met mooie bloemen of me zomaar mee uit eten neemt.

Indiase Love Cake uit Made in India

Schoolhunk

Vroeger was Valentijnsdag wel een enorm ding voor me. Ik kan niet ontkennen dat ik als puber met kloppend hart en zwetende handjes de hele dag de brievenbus, of mijn locker, in de lange gangen van de middelbare school, in de gaten hield. Mijn fantasie sloeg op hol en in mijn hoofd speelden er allerlei enorm romantische scènes af. Peter André die uit Engeland kwam om een liefdeslied voor me te zingen en me daarna te ontvoeren. Zodat ik met hem mee kon tijdens zijn wereldtour. Of de schoolhunk die me dan eindelijk de liefde zou verklaren met een boodschap via TMF die tijdens Toute Fabienne uit de fax kwam rollen.

Haha, kennen jullie dat programma nog? Ik was stiekem altijd een beetje jaloers op Fabienne. Dat had alles te maken met haar innige contact met al die knappe boyband knullen. Elk jaar was het weer een enorme deceptie. Geen bossen met rozen, chocolade in een vorm van een hart of een Forever Friends kaart met bijpassend knuffeltje. Zo één, die ik kon neerzetten op mijn kamer, naast de lange smalle flessen met nep gerbera’s.

Indiase Love Cake uit Made in India

Bloemstuk voor oma

En toen was er nog die ene keer dat ik wel rozen kreeg thuis gezorgd. Het was een soort bloemstuk wat ook in bejaardentehuizen op tafel staat. Van dat groene spul. Hoe heet het ook alweer? Waar je bloemen insteekt. Oh ja, oase. Oase dus. Daarin rozen en gipskruid gestoken. Prachtig. Om je oma voor haar tachtigste verjaardag cadeau te doen. Niet voor een jonge blom van een jaar of negentien. Pas een hele tijd later ontdekte ik van wie die de bloemen afkomstig waren. Ik had het liever niet geweten.

Je merkt, rond Valentijnsdag, heb ik een klein trauma opgebouwd. Het wordt nog erger. Dit jaar zijn mijn lover en ik elf jaar samen. Tien jaar geleden vierden wij dus onze eerste Valentijnsdag samen. Of nou ja vieren. Ik had torenhoge verwachtingen. Kaarsjes, romantisch diner, of op z’n minst een kaart. Ruub had al aangegeven niets om dit commerciëlele feest te geven, maar ik dacht dat het allemaal wel mee zou vallen. Eenmaal thuis gebeurde er dus niets. Een avond als alle andere doordeweekse dagen.

Indiase Love Cake uit Made in India

Aansteller

Ik kan me eerlijk gezegd niet meer herinneringen of ik wel een cadeautje had gekocht. Wat ik wel weet is dat ik de hele avond kwaad ben geweest en dat Ruub mij een enorme aansteller vond. Hij sprak me streng toe dat liefde niet af hangt van een dag als Valentijnsdag. Als je van iemand houdt, laat je dat elke dag merken en niet alleen op die ene dag in het jaar om dat het toevallig 14 februari is. Ik realiseerde me natuurlijk dat hij gelijk had. Zoals wel vaker het geval is.

Love cake

Wat natuurlijk wel leuk blijft is om je af en toe uit te sloven voor de man of vrouw waar je dol op bent. Het maakt mij niet uit op welke dag van het jaar je dat doet. Over het hoe heb ik nog wel een idee. Maak deze mega lekkere love cake. Het is een recept uit het Indiase kookboek van Meera Soda, Made in India. Ik durf te wedden dat mijn lieve man na het eten van een stuk, of eerlijk gezegd meer dan de halve cake, nog een beetje meer van me houdt. Wat een smaken. Vanille, kardemom, kaneel, nootmuskaat, citrus. Smeuïg van binnen en stevig van buiten. Gecombineerd met een klodder yoghurt gemengd met poedersuiker en wat granaatappelpitjes is dit de ultieme taart om iemand te liefde mee te verklaren.

Indiase Love Cake uit Made in India
Circa 16 stukken

Indiase Love Cake uit Made in India

Dit zit erin:

  • 125 gram roomboter, in blokjes en op kamertemperatuur
  • 325 gram kristalsuiker
  • 6 eieren
  • 200 gram bloem
  • 100 gram amandelmeel
  • 5 eetlepels honing
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 1 theelepel geraspte nootmuskaat
  • 1 theelepel kardemompoeder of fijngemalen zaadjes uit 12 peulen. Dit laatste deed ik en is super smaakvol
  • 1 vanillestokje, het merg
  • Rasp van 1 citroen en 1 sinaasappel

Dit zit het yoghurtsausje :

  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • ½ theelepel kardemompoeder of fijngemalen zaadjes uit 6 peulen
  • Pitten van een ½ granaatappel

Dit heb je nodig:

  • Rechthoekige bakvorm van circa 20 x 30  cm, ingevet of bekleed met bakpapier
  • Keukenmachine of beslagkom
  • Kleine kom

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Klop de boter en de kristalsuiker in een kom of keukenmachine tot het een mooi geheel is. Klop in een andere kom de eieren los en meng ze rustig door het botermengsel.
  3. Voeg de bloem, manadelmeel, honing, kaneel, nootmuskaat, kardemom, vanille en citroen- en sinaasappelrasp toe en mix goed.
  4. Schep het beslag in de bakvorm. Bak 45 minuten of tot de bovenkant goudbruin is. Laat de cake eerst afkoelen voor je het uit de vorm haalt of in stukken snijdt.
  5. Meng de yoghurt met de kardemom en poedersuiker. Zet weg tot je de love cake gaat eten.
  6. Serveer de love cake met een flinke klodder yoghurt en strooi er granaatappelpitjes over.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Dit vind je misschien ook leuk

  • Walnotencake met walnotenlikeurWalnotencake met walnotenlikeur
  • Rabarbercake met stemgemberRabarbercake met stemgember
  • Frambozentaart met amandelmeelFrambozentaart met amandelmeel
  • Bloedsinaasappelcake met rozemarijnBloedsinaasappelcake met rozemarijn

Te vinden onder:Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags:amandelmeel, bakken, bloem, cake, granaatappel, granaatappelpitjes, Indiaas, kaneel, kardemom, love cake, roomboter, suiker, taart, Valentijnsdag, Vanille, Yoghurt

« 2 x Black Tomato Gin & Tonic + bijpassende hapjes
Zelf tonijnsalade maken »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon