BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Zoete aardappel en spinaziestamppot met krokante Parmaham

19 november 2014 door Stefanie 1 Comment

Zoete aardappel en spinaziestamppot met krokante Parmaham

Mijn eerste kennismaking met zoete aardappel was geen succes. In delicious. stond een heerlijk recept voor zoete aardappelsoep. Pompoen was altijd al favoriet en alle ingrediënten voor de soep vond ik heerlijk. Heel simpel gedacht misschien, maar ik lust pompoen dus zoete aardappel gaat er ook wel in. Dit voorval stamt nog uit de tijd dat zoete aardappel een iets minder hippe groente was. Albert Heijn verkocht het wel af en toe maar dan lag de zoete aardappel altijd bij de kousenband, speciale pepers en de cassave.

Zoete aardappel en spinaziestamppot met krokante Parmaham

Witte brei

In de veronderstelling de zoete aardappel met oranje binnenkant gekocht te hebben, kwam ik er tijdens het koken achter dat het een zoete aardappel met een witte binnenkant was. Een soort grote Roseval aardappel. De mooie oranje kleur die de soep op het plaatje had, kreeg mijn soep niet. Het werd een grote witte brei. Het zag er echt niet uit. Ondanks dat de smaak niet slecht was, eet je toch ook met je ogen. Deze registreerde ‘jak  het ziet er niet lekker uit’ en zowel ik als mijn lover hadden na een half bordje genoeg. Wat uniek is voor ons en zeker voor mij.

Topkoks

Qua eten ben ik geen opgever en altijd wel bereid om iets nog een keer te proberen. Gelukkig maar, want nu staat zoete aardappel regelmatig met succes op het menu. Dit stamppotje bijvoorbeeld. Zoals de topkoks altijd zeggen ‘een zoutje, een zuurtje, een zoetje en pittig’ het komt allemaal samen in dit recept. En als je nou de zoete aardappels gebruikt met de oranje binnenkant ziet het er ook nog eens prachtig uit.

Zoete aardappel en spinaziestamppot met krokante Parmaham
Voor 3 tot 4 personen

Zoete aardappel en spinaziestamppot met krokante Parmaham

Dit zit erin:

  • 3 grote zoete aardappelen, geschild en in blokjes van 2 cm gesneden
  • 200 gram spinazie; of wat meer als je dat lekker vindt
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • ½ rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 100 gram Parmaham
  • Peper en zout

Dit heb je nodig:

  • Bakpapier
  • Grote pan
  • Stamper

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Kook de zoete aardappel in ongeveer 20 minuten zacht.
  3. Net voor je de puree gaat maken, leg je de plakken parmaham op een, met bakpapier bekleed bakblik en schuif je deze voor 10 minuten in de oven.
  4. Wanneer de zoete aardappel zacht is, giet je deze af. Bewaar nog een klein beetje kookvocht, zodat de puree straks lekker smeuïg wordt.
  5. Stamp de zoete aardappel fijn en schep er 4 eetlepels crème fraîche door. Goed mengen en op smaak brengen met peper, zout en een halve rode peper.
  6. Als je tevreden bent over de smaak van de puree meng je de spinazie erdoor zodat deze kan slinken.
  7. Haal na 10 minuten de parmaham uit de oven. Het is de bedoeling dat deze lekker knapperig wordt. De plakken komen wat taai uit de oven, maar als ze eruit zijn worden ze vanzelf knapperig.
  8. Schep wat stamppot op een bord en leg er één of twee plakken Parmaham boven op.
TIP! Dit stamppotje is heerlijk met deze pittige jus.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Zoete aardappel en spinaziestamppot met krokante Parmaham

Dit vind je misschien ook leuk

  • Gebakken eieren met kerrie kikkererwten, gerookte makreel, spinazie en dilleGebakken eieren met kerrie kikkererwten, gerookte makreel, spinazie en dille
  • Powersalade met gerookte zalm en gekookte eitjesPowersalade met gerookte zalm en gekookte eitjes
  • Linzensalade met warme gerookte zalmLinzensalade met warme gerookte zalm
  • Snelle omelet met spinazie en avocadoSnelle omelet met spinazie en avocado

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Recepten Tags:gezond, makkelijk, parmaham, snel, spinazie, stamppot, zoete aardappel

« Super snelle Thaise noedelsoep met garnalen
Pittige jus »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon