BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

6 oktober 2021 door Stefanie Reageer

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

 Zodra er een goede borrelplank op tafel komt, ben ik dol blij. Vandaag deel ik hoe ik zo’n plank samenstel en vertel ik over mijn nieuwe favoriete snack voor bij de borrel. Lees snel verder als je nieuwsgierig bent. Als ik een tosti maak doe ik er altijd extra kaas tussen. Dat heeft twee redenen….

Verder lezen »

Te vinden onder:Recepten, Voor bij de borrel Tags:barbecue, borrelen, borrelplank, charcuterie, kaas, uit eten

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

1 oktober 2020 door Stefanie Reageer

Garnalen gebakken in knoflookolie

Dit eenvoudig tapasgerecht is eigenlijk niet meer dan garnalen geserveerd in gloeiend hete olie met knoflook en een rood pepertje. Maar lekker dat het is… Neem vooral ook even de tijd om de garnalen te marineren. Je weet niet wat je proeft. Aan garnalen heb ik één van mijn allereerste eetherinneringen. Al vanaf dat ik…

Verder lezen »

Te vinden onder:Recepten, Voor bij de borrel Tags:borrelhapje, borrelplank, garnalen, knoflook, rode peper, tapas, voor bij de borrel

10 x lekker eten en drinken in Tel Aviv (+ Jeruzalem)

31 oktober 2019 door Stefanie Reageer

Tel Aviv, wat een stad! Ben je dol op lekker eten? Dan is dit ook echt een bestemming voor jou. Vandaag mijn persoonlijke favorieten. “Stef, ik wil met jou ook een keer naar Tel Aviv,” zei vriendin An vorig jaar tegen me, nadat ze thuis kwam van een werktrip naar deze bijzondere stad in Israel….

Verder lezen »

Te vinden onder:Landen Tags:israel, op reis, reizen, Sunny Cars, Tel aviv, uit eten

Zuurdesemtosti met emmentaler, gruyère, gekarameliseerde ui en Hero Minder Zoet aardbeienjam

23 augustus 2019 door Stefanie Reageer

Zuurdesemtosti met emmentaler, gruyère, gekarameliseerde ui en Hero Minder Zoet aardbeienjam

Ik heb me vandaag toch een lekkere tosti voor je in de aanbieding. Zuurdesemtosti, belegd met Hero Minder Zoet aardbeienjam, heel veel emmentaler en gruyere, gekarameliseerde ui en dat allemaal gebakken in roomboter. Dit wil je. Geloof me. Ik deel verderop het recept met je, maar eerst nog even waar ik mijn inspiratie vandaan haalde….

Verder lezen »

Te vinden onder:Geen categorie, Lunch, Recepten Tags:aardbeienjam, emmentaler, gruyere, hero, lunch, tosti, zuurdesem, zuurdesembrood

Zomerse cake met rabarber, aardbeien en kersen

30 mei 2019 door Stefanie 1 Comment

Zomerse cake met aardbeien, kersen, rabarber en mascarpone

Deze zomerse cake met aardbeien, kersen, rabarber en mascarpone wil je echt maken. Het brengt mij weer even terug in Letland, want daar proefde ik dit heerlijke zoete baksel. Lees snel verder, want dan neem ik je er even mee naar toe. Anti-foodblog? Ik houd van eten. Dat is jullie vast niet ontgaan. Tenzij je…

Verder lezen »

Te vinden onder:Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags:aardbei, bakken, cake, kersen, mascarpone, rabarber, taart

3 x Spaanse pinchos voor bij de borrel

29 mei 2019 door Stefanie Reageer

3 x Spaanse pinchos voor bij de borrel

Heb je in Spanje wel eens pinchos gegeten? De grote schalen, met deze hapjes staan op de bar. Een plak knapperig stokbrood belegd met de meest lekkere dingen. De prikker erdoor houd de boel samen, maar heeft ook nog een andere functie. Je pakt gewoon waar je zin in hebt, eet het allemaal op, de…

Verder lezen »

Te vinden onder:Recepten, Voor bij de borrel Tags:ansjovis, borrelen, borrelhapjes, Borrelhappen, manchego, paprikaspread, pinchos, Spaanse gehaktballetjes, tapas, tonijnsalade, voor bij de borrel, walnoten, zwarte olijven

Chunky kaneelgranola met kokosflakes, Hero Frambozen minder zoet en Griekse yoghurt

16 mei 2019 door Stefanie 1 Comment

Chunky kaneelgranola met kokosflakes, Hero Frambozen minder zoet en Griekse yoghurt

Deze chunky kaneelgranola met kokosflakes, HeroHero Frambozen minder zoet en Griekse yoghurt zijn mijn nieuwe favoriete ontbijt voor in het weekend. Vandaag deel ik het recept met je en een verhaal voor lekkere trek. Chunky granola Het blijft één van mijn favoriete ontbijtjes. Granola met Griekse yoghurt. Daarom besloot ik om gewoon weer eens zelf…

Verder lezen »

Te vinden onder:Ontbijt, Recepten Tags:amandelen, frambozen, granola, Griekse yoghurt, havervlokken, hero, jam, kaneel, ontbijt

Kaneelbrood met krokant suikerlaagje en roomkaas

6 mei 2019 door Stefanie Reageer

KANEELBROOD MET KROKANT SUIKERLAAGJE EN ROOMKAAS

Ik noem het kaneelbrood, maar het heeft ook wel iets weg van een stevige cake of suikerbrood. Met een beetje fantasie zelfs een bolus. Kortom, het is gewoon heerlijk. En weet je wat nou zo leuk is? Binnen 10 minuten staat het kaneelbrood in de oven. Even afbakken en versieren met een crunchy suikerlaagje bovenop….

Verder lezen »

Te vinden onder:Ontbijt, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags:agrimarkt, bakken, bruine suiker, cake, kaneel, kaneelbrood, kaneelcake, Pasen, zoetigheid

Restaurant Morille in Koudekerke // Lokale ingrediënten en gerechten uit het seizoen

1 mei 2019 door Stefanie Reageer

Restaurant Morille in Koudekerke // Lokale ingrediënten en gerechten uit het seizoen

Begin dit jaar opende Restaurant Morille in Koudekerke. Lokale ingrediënten, bijna alles zelfgemaakt en gerechten uit het seizoen. Het is een aanrader voor iedereen die zichzelf een avond culinaire in de watten wil laten leggen. Morille Ik heb dromen. Die gaan vaak over eten haha, maar soms ook over een droomhuis voor later. Met natuurlijk…

Verder lezen »

Te vinden onder:Restaurants, Zeeland Tags:Koudekerke, Middelburg, restaurant, uit eten, Vlissingen, Walcheren, zeeland

Frisse avocadosoep met Hollandse garnalen

29 april 2019 door Stefanie Reageer

Frisse avocadosoep met Hollandse garnalen

Deze frisse avocadosoep is vol en romig van smaak. Heerlijk met Hollandse garnalen en wat limoensap. Je eet de soep lauwwarm. Of koud, zoals gazpacho. Perfect voor een zonnige lentedag. Oneindige vreetzak Met het proeven van dit gerecht kwam de oneindige vreetzak in mij weer naar boven. Recept voor vier personen? Ik eet het gerust…

Verder lezen »

Te vinden onder:Recepten, Soep Tags:avocado, avocadosoep, hollandse garnalen, koriander, lente, limoen, Pasen, soep

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 72
  • Next Page »
Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon