BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Zomerse cake met rabarber, aardbeien en kersen

30 mei 2019 door Stefanie 1 Comment

Zomerse cake met rabarber, aardbeien en kersenDeze zomerse cake met aardbeien, kersen, rabarber en mascarpone wil je echt maken. Het brengt mij weer even terug in Letland, want daar proefde ik dit heerlijke zoete baksel. Lees snel verder, want dan neem ik je er even mee naar toe.

Anti-foodblog?

Ik houd van eten. Dat is jullie vast niet ontgaan. Tenzij je denkt dat dit een anti-foodblog is. Dat kan natuurlijk ook. Een website van iemand die eten afschuwelijk vind en er daarom toch overschrijft. Voor zover een apart hersenspinsel veroorzaakt door die kronkel in mijn kop. Wat ik eigenlijk wilde zeggen is dat ik dol ben op eten en vooral in combinatie met een mooie herinnering. Aan elke reis of bijzondere gebeurtenis heb ik een herinnering die gaat over wat ik toen at. Zo werkt dat in mijn hoofd. Ik onthoud niets over geschiedenis of over de Duitse grammatica, maar wat ik wanneer at, vergeet ik bijna nooit.

Vorig jaar was ik op persreis naar Letland. Eén van de leukste persreizen die ik maakte. Vooral omdat ik vier dagen op pad ging met een local. Samen met Katrina, een blogger uit Riga, ontdekte ik het platteland van dit land, wat grenst aan Wit-Rusland. Aan de ene kant verschilt het niet veel van Nederland, aan de andere kant is het eigenlijk toch gewoon een hele andere wereld. Lees gerust mijn blogs die ik schreef over Letland nog eens terug. Ik weet zeker dat het land je verrast.

Zomerse cake met rabarber, aardbeien en kersen

Letse en minder Letse gerechten

De eerste avond kookte ik samen met Katrina. We gingen eerst naar de markt om lekkere ingrediënten in te slaan, om vervolgens samen de keuken in te duiken. Het resultaat was een tafelvol met Letse en minder Letse gerechten. Als dessert maakten we een cake met rabarber, kersen en aardbeien. En laat ik het recept nu hier voor jou paraat hebben.

Fris en zoet fruit, zachte cake met vanille en romige mascarpone. Dit bij elkaar is deze heerlijke zomerse cake. Je kunt ook variëren met andere soorten fruit. Bijvoorbeeld blauwe bessen en frambozen. De buitenste randen zijn een beetje krokant en de binnenkant is zacht. Alleen al door het zo voor jullie te omschrijven loopt het water me in de mond.

Wat denk je ervan? Is dit een recept om zelf uit te proberen? Ik zeg JA! Laat je het me weten, hoe het smaakte?

Zomerse cake met rabarber, aardbeien en kersen
Voor 8-10 punten

Zomerse cake met rabarber, aardbeien en kersen

Dit zit erin:

  • 150 gr rabarber, in kleine stukken
  • 200 gr aardbeien, kroontje verwijderd en gehalveerd
  • 150 gr kersen
  • 240 ml melk
  • 200 gr bloem
  • 180 g kristalsuiker + 1 eetlepel suiker om door de rabarber te mengen
  • 70 gr roomboter, gesmolten + 10 gr extra roomboter voor het insmeren van je bakvorm
  • 2 eieren
  • Snuf zout
  • 10 gr bakpoeder
  • 1 vanillestokje, enkel het merg
  • 120 gr mascarpone

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de rabarber met 1 eetlepel suiker. Laat 20 minuten staan tot er wat sap vrij komt. Giet het sap weg, zodra je de rabarber in de cake verwerkt.
  3. Maak ondertussen het beslag.
  4. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en het zout in een beslagkom. Voeg de melk, eieren, vanille en roomboter toe. Meng tot een egaal beslag.
  5. Schenk het beslag in een ingevette springvorm. Verdeel de aardbeien, kersen en stukken rabarber over het beslag. Ze mogen er best een beetje inzakken.
  6. Schep er nu de mascarpone met een theelepel over, zodat het mooi verspreid is over de cake.
  7. Zet circa 45-50 minuten in de oven tot de bovenkant van de zomerse cake met rabarber, aardbeien en kersen mooi goudbruin is.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Zomerse cake met rabarber, aardbeien en kersen

In samenwerking met Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Rabarbercake met stemgemberRabarbercake met stemgember
  • Walnotencake met walnotenlikeurWalnotencake met walnotenlikeur
  • Appel kaneelcake met lobbige room en bramenAppel kaneelcake met lobbige room en bramen
  • Citroen yoghurtcake met verse aardbeienCitroen yoghurtcake met verse aardbeien

Te vinden onder:Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags:aardbei, bakken, cake, kersen, mascarpone, rabarber, taart

« 3 x Spaanse pinchos voor bij de borrel
Zuurdesemtosti met emmentaler, gruyère, gekarameliseerde ui en Hero Minder Zoet aardbeienjam »

Reacties

  1. Ilona zegt

    7 juni 2019 at 09:19

    Dit ziet er heerlijk uit! Ik ben ook wel heel benieuwd naar Letland. Gaat er vast ooit nog van komen ;)

    Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon

We gebruiken cookies op onze website om je bezoek nog leuker te maken.Oke, prima!