BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Appel kaneelcake met lobbige room en bramen

18 maart 2018 door Stefanie Reageer

Appel kaneelcake met lobbige room en bramenTerwijl deze appel kaneelcake in de oven staat, vult je keuken zich al met een heerlijke geur. Door het stevige beslag zijn de randjes van de cake lekker knapperig. Hoewel de appel kaneelcake koud ook goed smaakt, is hij op z’n best als hij van binnen nog een beetje warm is. Serveer met een goede klodder lobbig geklopte slagroom en frisse verse bramen. Vandaag deel ik dit recept, wat ik voor Agrimarkt ontwikkelde en vertel ik waarom ik niet zo vaak mensen uitnodig om te komen eten.

Beetje stressvol

Het verbaast je misschien, maar als je tot mijn dierbaarste vrienden of familie hoort, zul je niet snel een uitnodiging krijgen voor een diner bij mij aan de eettafel. Vijf gangen met bijpassende wijnen, een feestmaal, een buffet of weet ik het wat. De reden daarvoor is heel simpel. Het is me net een beetje te stressvol om te koken voor zoveel mensen. En met zoveel bedoel ik eigenlijk gewoon meer dan twee.

Appel kaneelcake met lobbige room en bramen

Ik ben iemand die de lat altijd lekker hoog legt voor zichzelf. En daarnaast ook nog eens niet echt bedreven is in realistisch plannen of beter gezegd, nogal overmoedig is en denkt dat ze meer kan doen, dan in werkelijkheid het geval is. Dan komt de keuzestress er nog bij kijken, want wat ga ik in hemelsnaam maken? Kies ik gerechten uit de talloze kookboeken en kooktijdschriften? Of ga ik voor een recept wat ik op internet vind? Man, als ik er alleen aan denk breekt het zweet me uit.

Stomme eigenschap

Stiekem is dit een enorm stomme eigenschap, want heel eerlijk, als de etentjes lekker relaxt verlopen dan geniet ik er zo van. Meestal is dat als ik spontaan besluit mensen uit te nodigen en ik op de dag zelf ineens zin heb om de keuken in te duiken. Zonder die druk die ik mezelf op leg.

Appel kaneelcake met lobbige room en bramen

Net voor we op vakantie gingen was het zo’n relaxt avondje. Ik maakte een uitgebreide borrelplank voor vrienden. Daar ben ik dus echt een ster in. En ik maakte een lekker recept van mijn eigen site. Hoe makkelijk is dat? Mijn voornemen is om dit vaker te doen want ik vond het zo gezellig. Ik draaide harde muziek, zong mee en samen met Ruub danste ik door de keuken.

Vorig jaar had ik ook zo’n opleving en besloot ik spontaan een lekker toetje te maken. Het was deze appel kaneelcake. Het duurde even voor ik hem nog eens bakte, maar oké dat maakt niet uit. Lekker met lobbige room en verse bramen. Je weet niet wat je proeft. Dus heb je toegezegd een toetje te verzorgen en zorgt dat nu al voor stress? Ga voor deze cake. Succes gegarandeerd en heel eenvoudig te bereiden.

Appel kaneelcake met lobbige room en bramen
Voor 8 tot 10 punten

Appel kaneelcake met lobbige room en bramen

Dit zit erin:

  • 150 gr roomboter
  • 225 gr zelfrijzend bakmeel
  • 200 gr lichte basterdsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 2 eieren
  • 1 grote appel, geschild en in dikke plakken
  • 2 el kristalsuiker
  • Lobbig geklopte slagroom (zo’n 2 eetlepels per punt appel kaneelcake )
  • Verse bramen (5 bramen per punt appel kaneelcake)

Dit heb je nodig:

  • Steelpan
  • 2 kommen
  • Springvorm, 24 cm

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Smelt roomboter op een zacht vuur in de pan.
  3. Doe zelfrijzend bakmeel in een kom, samen met lichte basterdsuiker, bakpoeder en kaneel. Meng goed.
  4. Klop 2 eieren in andere kom. Voeg die, samen met de gesmolten roomboter bij de droge ingrediënten.
  5. Schep 3/4 van het beslag in een ingevette springvorm van circa 24 cm. Het lijkt misschien weinig, maar dit hoort zo. Verdeel de appels over het beslag en schep daarna het resterende beslag bovenop de appels.
  6. Zet de cake 45 tot 50 minuten in de oven.
  7. Serveer met een flinke schep lobbig geklopte slagroom en verse bramen.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Appel kaneelcake met lobbige room en bramen

Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Kaneelbrood met krokant suikerlaagje en roomkaasKaneelbrood met krokant suikerlaagje en roomkaas
  • Walnotencake met walnotenlikeurWalnotencake met walnotenlikeur
  • Rabarbercake met stemgemberRabarbercake met stemgember
  • Indiase Love Cake uit Made in IndiaIndiase Love Cake uit Made in India

Te vinden onder:Geen categorie, Taartjes en andere zoetigheid Tags:agrimarkt, appel, bakken, bramen, cake, kaneel, Pasen, slagroom, taart

« Nostalgie: zelfgemaakt rundvleesslaatje
Lente flammkuchen met crème fraiche, erwtjes, spekjes, eitjes en basilicum »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon