BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Griekse gehaktballetjes met platbrood en salade

10 mei 2017 door Stefanie 1 Comment

Griekse gehaktballetjes met platbrood en saladeOh jongens wat waren deze Griekse gehaktballetjes lekker zeg. Ik at het met platbrood, salade gevuld met feta en homemade tzatziki. Dit is een blijvertje, dat weet ik wel. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.

Griekenland

Alleen al van het kijken naar deze foto loopt het water me in de mond. Vorige week bedacht ik me dat ik zin had in Griekse gehaktballetjes. Waarom Griekse weet ik niet eerlijk gezegd. Die ene keer dat ik in Griekenland was kan ik me niet herinneren dat ik gehaktballetjes heb geproefd, maar goed. Omdat ze bleven rondspoken in mijn gedachte, ging ik er afgelopen weekend mee aan de slag.

Griekse gehaktballetjes met platbrood en salade Griekse gehaktballetjes met platbrood en salade

Feta

Bij Grieks hoort feta. Vind ik dan. Daarom maakte ik er een goed gevulde salade met deze kaas naast. Wat platbrood erbij en natuurlijk homemade tzatziki. Gezien de hoeveelheden knoflook die dit gerecht bevat is het misschien wel handig om dit niet te maken net voor je naar de tandarts moet of de avond voor een sollicitatiegesprek. Verder zijn deze Griekse gehaktballetjes wat mij betreft altijd een goed idee.

Griekse gehaktballetjes met platbrood en salade
Voor 2-3 personen

Griekse gehaktballetjes met platbrood en salade

Dit zit in de Griekse gehaktballetjes:

  • ½ rode ui, gesnipperd
  • 250 gr half-om-half gehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 el panko
  • 1 ei
  • 10 blaadjes munt, fijngehakt
  • Peper en zout
  • Bloem

Dit zit in de salade:

  • 1 komkommer, in stukken
  • 5 smaakvolle tomaten, in kwarten
  • ½ rode ui, in dunne ringen
  • 2 el rode wijnazijn
  • 5 el extra vergine olijfolie
  • 75 gr feta, in stukken
  • 10 blaadjes munt, fijngehakt
  • 2 tl gedroogde oregano
  • Peper en zout
  • 4 platbroden

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Kom
  • Koekenpan of wok
  • Bord
  • Schaal

Zo maak je het:

  1. Doe alle ingrediënten, behalve de bloem, voor de gehaktballetjes in een kom. Kneed alles met de hand tot de ingrediënten gemengd zijn. Draai er daarna kleine balletjes van. Formaat pingpongbal.
  2. Verhit nu flink wat olijfolie in een koekenpan of wok. Haal de gehaktballetjes allemaal even door de bloem en bak ze goudbruin. Omdat het waarschijnlijk teveel gehaktballetjes voor in de pan zijn, doe je dit in delen.
  3. Terwijl je de gehaktballetjes bak, meng je alle ingrediënten voor de Griekse salade in een schaal. Breng op smaak met de rode wijnazijn, olijfolie en garneer met gedroogde oregano.
  4. Serveer de Griekse gehaktballetjes met platbrood, wat Griekse salade en een flinke schep tzatziki.
TIP! Deze Griekse gehaktballetjes zijn ook lekker als hapje voor bij de borrel.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Griekse gehaktballetjes met platbrood en salade

Dit vind je misschien ook leuk

  • Turkse pizza met merguez worstjes, feta en saladeTurkse pizza met merguez worstjes, feta en salade
  • Voor bij de borrel // borrelplank met gerookte visVoor bij de borrel // borrelplank met gerookte vis
  • Zelf tonijnsalade makenZelf tonijnsalade maken
  • Samosa’s met aardappel, doperwtjes en komkommerraitaSamosa’s met aardappel, doperwtjes en komkommerraita

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Recepten, Voor bij de borrel Tags:Griekenland, Grieks eten, Griekse gehaktballetjes, Griekse salade, komkommer, lunch, makkelijk, platbrood, rode ui, tomaat, tzatziki, voor bij de borrel

« B&B In de Morelleput // voor rust, ruimte en een fantastisch ontbijt!
Uitspanning de Houtzaagwerf in Kortgene // Op vakantie vlakbij huis »

Reacties

  1. Malou zegt

    9 juni 2017 at 16:14

    Wij hebben deze geprobeerd, super lekker!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon