BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Homemade Griekse tzatziki

11 maart 2016 door Stefanie 1 Comment

Hoe maak je tzatziki?Altijd al willen weten hoe je tzatziki maakt? Of weet je het eigenlijk al, maar ben je benieuwd naar mijn recept? Ik deel het vandaag met je!

The day after

Romig, fris en met heel veel knoflook. Zo vind ik tzatziki het allerlekkerste. Je geniet er standaard twee dagen van. De dag dat je er van eet en the day after. Maar ja, dat maakt mij niet uit. Ik ben dol op deze Griekse yoghurtdip.

Homemade tzatziki

Eerste date

Tzatziki kan altijd en overal bij vind ik. Alhoewel het misschien niet zo’n goed idee is om de saus te eten als je de dag erna een afspraak bij de tandarts hebt. Of solliciteert op die nieuwe baan. En wellicht ook niet op de dag voor een eerste date. Mmm, toch niet zo’n goed plan, dat altijd en overal.

Barbecue

Ik maakte de tzatziki voor bij pulled pork. De combinatie van het zachte vlees, wat een beetje rokerig smaakte, ging er geweldig bij. Ook van de zomer, zodra je de barbecue aansteekt, is het een heel goed idee om tzatziki te maken. Doe dit dan al wel even iets van de voren. De smaken trekken zo lekker in en dat komt de smaak alleen maar ten goede!

 

Homemade tzatziki  
Voor 1 flinke kom vol

Hoe maak je tzatziki?

Dit zit erin:

  • 8 flinke eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • Sap van 1/2 citroen
  • Zout
  • Peper
  • 1/4 komkommer, geraspt
  • Olijfolie

Dit heb je nodig:

  • Rasp
  • Snijplank + mes

Zo maak je het:

  1. Druk zoveel mogelijk vocht uit de komkommer. Dit doe je in een zeef.
  2. Meng daarna alle ingrediënten en breng op smaak met peper, zout en een scheutje olijfolie.
TIP! Laat de tzatziki, voor het serveren, eerst een paar uur in de koelkast staan. De smaken worden zo nog veel lekkerder en intenser.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Homemade tzatziki

Dit vind je misschien ook leuk

  • Tzatziki aardappelsaladeTzatziki aardappelsalade
  • Griekse gehaktballetjes met platbrood en saladeGriekse gehaktballetjes met platbrood en salade
  • Zoete aardappelsoep met gember en kipZoete aardappelsoep met gember en kip
  • Snelle pittige komkommer kimchiSnelle pittige komkommer kimchi

Te vinden onder:Recepten, Sauzen, smeersels en dips, Voor bij de borrel Tags:dip, grieks, knoflook, komkommer, tzatziki, Yoghurt

« Pulled pork met Libanees platbrood en cole slaw
Brokken van boterkoek met kaneel »

Reacties

  1. wbgnl zegt

    11 maart 2016 at 17:29

    Jummie!!!!!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon