BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Pulled pork met Libanees platbrood en cole slaw

11 maart 2016 door Stefanie 4 Reacties

Pulled pork met Libanees platbrood en cole slawIt’s a pulled pork kinda day! Of het nou avond, ochtend of middag is, dit lust ik altijd wel. Het is even een klus, nee ik zeg het verkeerd, het kost even wat tijd. Als je dan eenmaal zo’n Libanees platbrood met het geplozen vlees, cole slaw, een hoop lekkere toppings en een klodder tzatziki voor je neus hebt, weet je, het was het wachten waard.

Bar weinig

Ooit bedacht ik me, dat het leuk was om een food bucketlist te maken. Een lijst met daarop gerechten die ik graag wil koken. Zoals altijd met mijn lijstjes, zijn ze te lang. Dat werkt demotiverend en het resultaat is uiteindelijk dat ik er bar weinig van uitvoer. Van de twaalf gerechten maakte ik nu pasta vongole. Dat was verrukkelijk. Toevallig maakte is dat laatst nog eens keer, maar dan met Zeeuwse kokkels. Ook ging ik aan de slag met garnalenkroketten. Super leuk om te doen! Oh en jee, vergeet ik gewoon de laagjestaart waar ik uren aan geploeterd heb.

Pulled pork met Libanees platbrood en cole slaw

Zeurderig stemmetje

Nu is het, bij zo’n zelf samengestelde lijst, niet heel erg als je je er niet helemaal aan houdt. Toch heb ik al anderhalf jaar zo’n klein zeurderig stemmetje in mijn hoofd. Heel zacht in mijn oor fluistert hij: ‘food bucketlist.’ Ondanks dat ik besloot geen nieuwe te maken, staat er nog een hoop onafgevinkt. Ik vind dat helemaal niet erg, want het is niet dat ik bepaald stil heb gezegen op culinair gebied de afgelopen tijd. Sla de receptenindex er maar eens op na. Dat is het bewijs.

Kookbuddy

Maar goed, ik had het idee ermee, om dingen uit te proberen die lastig of veel werk zijn. Anders dan anders en een beetje buiten het vertrouwde terrein. Op die lijst prijkt ook pulled pork. Zacht gegaard varkensvlees op smaak gebracht met specerijen en barbecuesaus, daarna helemaal uit elkaar getrokken, of pulled dus, om vervolgens te eten hoe en met wat jij maar wil. Niet extreem moeilijk maar wel behoorlijk tijdrovend. Je bent er een hele dag zoet mee. Daar moet je zin in hebben natuurlijk. Laatst had ik dat ineens. Ik vroeg mijn kookbuddy Loets om te helpen, dus ja hoor eindelijk dan, pulled pork is afgevinkt!

Pulled pork met Libanees platbrood en cole slawPulled pork met Libanees platbrood en cole slaw

Fan-tas-tich

Bij de slager kocht ik anderhalve kilo procureur met het bot er nog aan. We chopten hem doormidden want zo’n groot stuk heeft best heel lang nodig en het was de bedoeling om voor het donker klaar te zijn. De boel moest natuurlijk wel op de foto. Dat snap je wel. Om het vlees goed op smaak te brengen smeerde ik het in met een geweldig lekker zelfgemaakte saus. Of nou zelfgemaakt, zelfgemengd. Sriracha, barbecuesaus, sojasaus, ketchup, gember en knoflook. Daar masseer je de procureur mee in. Met saus en al schuif je hem in de oven. Na een uur of vier was het tijd om het vlees te plukken. We aten de pulled pork op Libanees platbrood met cole slaw, avocado, homemade tzatziki en koriander. Het was fan-tas-tisch. Lekkerder dan ik had gehoopt en gedacht. Het is alle moeite meer dan waard.

Keren en bedruipen

Wat ik al zei, moeilijk is het niet. Af en toe het vlees keren of bedruipen en zorgen dat je alles in de oven onder controle hebt. Probeer het eens uit! En laat me zeker weten hoe je het vond!

Pulled pork met Libanees platbrood en cole slaw
Voor 4 tot 6 personen

Pulled pork met Libanees platbrood en cole slaw

Dit zit de pulled pork:

  • 1500 gram procureur met bot en op kamertemperatuur, vraag je slager om de productreu te halveren. Of doe dit zelf met een hakmes
  • 250 milliliter barbecuesaus, ik gebruik Black Jack – Smokey BBQ Sauce van Remia
  • 3 centimeter gember, geschild en geraspt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 125 milliliter sojasaus
  • 60 milliliter ketchup
  • 60 milliliter rijstazijn
  • 3 eetlepels sriracha
  • 8-10 Libanese platbroden
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie

Dit zijn de toppings:

  • Bosjes koriander, gehakt
  • 2 avocado’s, in dunne plakjes
  • Homemade tzatziki

Dit zit de cole slaw:

  • ½ rode kool, heel fijngesneden
  • ½ witte kool, heel fijngesneden
  • 1 wortel, julienne gesneden
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • Sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels honing

Dit heb je nodig:

  • Grote schaal
  • Klein bakje
  • Ovenschaal
  • Braadpan
  • Aluminiumfolie

Zo maak je de pulled pork:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng voor de saus, de gember, knoflook, barbecuesaus, sojasaus, ketchup, rijstazijn en sriracha, in een kom.
  3. Smeer de procureur aan beide kanten in met olijfolie, peper en zout.
  4. Verhit olijfolie in een braadpan en bak het vlees kort aan, tot de buitenkant is dicht geschroeid.
  5. Leg het vlees nu in een ovenschaal. Verdeel de saus er over. Smeer beide kanten er goed mee in.
  6. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet in de oven. Zorg dat de folie het vlees niet raakt. Ik gebruikte een ovenschaal met vrij hoge wanden en die niet te groot is.
  7. Draai en bedruip het vlees elke uur.
  8. Na ongeveer 4 tot 5 uur is het vlees zo zacht dat je het los kan trekken. Pluk het vlees met twee vorken en zet daarna weer met aluminiumfolie erover, 30 minuten in de oven. Als het vlees nog niet zacht genoeg is, wacht je nog even. Merk je dat het vlees na 3 uur al loslaat, start dan met plukken.
  9. Haal de pulled pork uit de oven. Roer door en zet nu zonder folie nog 30 minuten terug in de oven. De saus dikt zo wat in en de geplozen stukken worden knapperig aan de buitenkant.
  10. Als de saus is ingedikt, dan is het tijd om aan te vallen!
  11. Zet de pulled pork, cole slaw, toppings, tzatziki en het platbrood op tafel en laat ieder zijn eigen brood vullen met al het lekkers.

Zo maak je de cole slaw:

  1. Meng de mayonaise, Griekse yoghurt, honing en citroensap in een schaaltje. Proef en breng zo nodig nog op smaak met wat extra citroen of juist wat extra mayo of yoghurt.
  2. Doe de wortel, rode en witte kool in een grote schaal en voeg de dressing toe. Meng goed en zet weg.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Pulled pork met Libanees platbrood en cole slaw

Dit vind je misschien ook leuk

  • Herderspastei met knoflook-aardappelpuree en crispy uitjesHerderspastei met knoflook-aardappelpuree en crispy uitjes
  • Lasagne Bolognese // Om je geliefde mee te veroverenLasagne Bolognese // Om je geliefde mee te veroveren
  • Makkelijk & snel: Mexicaanse tomatensoep met paprikaMakkelijk & snel: Mexicaanse tomatensoep met paprika
  • Indiase kip kormaIndiase kip korma

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Recepten Tags:avocado, cole slaw, comfort food, hoofdgerecht, procureur, pulled pork, tzatziki

« Zo maak je bietenhummus!
Homemade Griekse tzatziki »

Reacties

  1. Vivian | stayaliveandcooking zegt

    11 maart 2016 at 10:14

    Aaah, topper! Ik heb uit nieuwsgierigheid op deze post geklikt ondanks dat ik bang was dat ik het toch niet kon maken (elk recept tot nu toe zegt namelijk dat het op 100 graden geroosterd moet worden, en mijn oven kan minimaal op 150…) maar nu zie ik dat het ook op 180 graden kan. En ik ben blij! Snel maar eens maken dus.

    Beantwoorden
  2. Stephanie | Kookles Thuis zegt

    4 juni 2016 at 00:07

    LEKKERRRRR…..! Ik ga volgende week even langs bij mijn slager :)

    Beantwoorden
  3. Sally zegt

    16 maart 2017 at 11:24

    Zou het ook met pulled chikken lekker zijn?

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      17 maart 2017 at 08:59

      Hoi Sally, dat kan zeker, maar de bereidingstijd is dan wel anders. Veel korter denk ik. Misschien heb je hier iets aan: http://myfoodblog.nl/recipe/pulled-chicken/

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon