BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Sang Choi Baos // slablaadjes gevuld met gehakt

20 januari 2017 door Stefanie 2 Reacties

DIY Sang Choi Baos // slablaadjes gevuld met gehakt

In Hongkong at ik dit voor het eerst en sindsdien zijn deze Sang Choi Baos, of in het Nederlands, slablaadjes gevuld met gehakt, regelmatig bij ons op tafel. Het is een super feestelijk gerechtje, maar ook heel geschikt voor een doordeweekse dag want, het is zo gemaakt. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder. Onbekende wereld Het…

Verder lezen »

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: Azië, baos, chinees, gehakt, hoofdgerecht, koriander, little gem, mais, makkelijk, munt, sla, snel

Snelle pittige komkommer kimchi

19 januari 2017 door Stefanie Reageer

Snelle spicy komkommer kimchi

Eet je graag Aziatisch? Maak daar dan eens deze snelle pittige komkommer kimchi bij. Echt een lekkere salade die fris, zoet en spicy tegelijk is. Benieuwd hoe je het maakt? Lees dan snel verder. Kimchi Al een hele tijd wil ik zelf kimchi maken. Ik heb echt geen idee hoe ik moet beginnen. Ja, bij…

Verder lezen »

Categorie: Bijgerechten, Recepten Tags: bijgerecht, kimchi, knoflook, komkommer, lente-ui, makkelijk, rode peper, salade, sesamzaadjes, sojasaus

Gevulde paprika’s met tonijn, zwarte olijven, kappertjes en feta.

17 januari 2017 door Stefanie Reageer

Gevulde paprika's met tonijn, ansjovis, zwarte olijven en feta

Deze gevulde paprika’s met tonijn, zwarte olijven, kappertjes en feta zijn een heerlijk maal voor een drukke doordeweekse dag. De vulling is zo gemaakt, daarna schuif je het de oven in en heb je er geen omkijken meer naar. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder. Vertel ik je ook nog welke fout ik…

Verder lezen »

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: ansjovis, gevulde paprika, gezond, hoofdgerecht, kappertjes, makkelijk, paprika, snel, tonijn, zwarte olijven

Super snelle kokosmakronen (met slechts 2 ingrediënten)

13 januari 2017 door Stefanie 21 Reacties

Super snelle kokosmakronen (met slechts 2 ingrediënten)

Deze kokosmakronen zijn serieus de lekkerste koekjes die ik in tijden heb gegeten! Je maakt ze met maar 2!!!! ingrediënten en zijn zo klaar. Eigenlijk kan het gewoon niet mislukken. Bij mij waren het de redders van een etentje. Ga jij ze bakken? Benieuwd naar het verhaal en het recept? Lees snel verder. Hot and sour…

Verder lezen »

Categorie: Dessert, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags: dessert, gecondenseerde melk, kokos, kokosmakronen, makkelijk, nagerecht, snel, toetje

Kokkels met orzo (rijstvormige pasta)

13 januari 2017 door Stefanie Reageer

Kokkels met orzo (rijstvormige pasta)

Haal de zomer alvast in je huis en maak deze kokkels met orzo. Wat knoflook, rode peper en platte peterselie, maken het gerecht compleet. Benieuwd naar het recept? En het geheim voor een nog intensere smaak? Lees dan snel verder. Ochtendzon Nu het januari is, denk ik stiekem al regelmatig aan het voorjaar. Ik vertel mezelf…

Verder lezen »

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: hoofdgerecht, kokkels, makkelijk, mosselen, orzo, pasta, peterselie, Prins & Dingemanse, snel, zomer

Linzensalade met bloemkool, kerrie en limoendressing

12 januari 2017 door Stefanie 2 Reacties

Linzensalade met bloemkool, kerrie en citroendressing

Een linzensalade gaat er bij mij altijd wel in. Zeker deze met bloemkool, kerrie en een limoendressing. Maak extra veel zodat je er de volgende dag ook nog lekker van eet. Benieuwd naar het recept of waar je de salade goed mee combineert? Lees dan snel verder. Linzen Ik heb een grote liefde voor linzen….

Verder lezen »

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten, Salades Tags: bloemkool, du puy linzen, feta, gezond, groene linzen, kerrie, koriander, linzen, makkelijk, munt, salade, vega, vegetarisch

Harissa aubergine uit de oven

11 januari 2017 door Stefanie 4 Reacties

Harissa aubergine uit de oven

Toen ik laatst lunchte in Middelburg, at ik deze harissa aubergine uit de oven. Omdat het sindsdien niet uit mijn gedachte verdween en ik toch wel heel erg dol ben op aubergine, maakte ik ze, op mijn eigen manier na. Dit is het resultaat. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder. Lievelingsgroente Ik lieg…

Verder lezen »

Categorie: Bijgerechten, Hoofdgerecht, Recepten Tags: amandelen, aubergine, gezond, granaatappelpitjes, Griekse yoghurt, groente, hoofdgerecht, makkelijk, vega, vegetarisch

Indiase wortelsoep met kokos

9 januari 2017 door Stefanie Reageer

Indiase wortelsoep met kokos

Hoewel ik niet echt goede voornemens heb, mag het op dit moment best een onsje minder. Deze Indiase wortelsoep helpt me daar bij. Een super lekker recept, wat ook nog een gezond is. Als tussendoortje, lunch of als avondmaal. Knellende broeken Ze zeggen wel eens: ‘Je komt niet aan tussen kerst en oud en nieuw…

Verder lezen »

Categorie: Recepten, Soep Tags: gezond, Indiaas, indiaas eten, kokos, kokosmelk, koriander, makkelijk, naanbrood, rode peper, snel, soep, wortel

Gestoomde oesters met zwarte bonensaus

6 januari 2017 door Stefanie Reageer

Gestoomde oesters met zwarte bonensaus

Wist je dat gestoomde oesters ook verrukkelijk zijn? Deze gestoomde variant met zwarte bonensaus neemt je mee naar China. De smaak van de saus is heel intens en combineert mooi met de zilte oesters. Garneer met fijngehakte bosuitjes, wat crispy gebakken uitjes en je hebt een smaakexplosie als voorgerecht of gewoon een fantastisch hapje bij…

Verder lezen »

Categorie: Recepten, Voor bij de borrel, Voorgerechten Tags: Borrelhappen, bosui, gebakken uitjes, oesters, Prins & Dingemanse, voor bij de borrel, voorgerecht, zwarte bonensaus

Gezonde koffiemuffins met dadels

5 januari 2017 door Stefanie 8 Reacties

Gezonde koffiemuffins met dadels

Deze koffiemuffins met dadels zijn mijn nieuwe favoriete begin van de dag. Zonder geraffineerde suiker, maar zoet dankzij de dadels. Wat mij betreft een heerlijk ontbijt. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder. Bakkie troost De geur van koffie, ik weet niet of er iets is, wat ik lekkerder vind. Zelfs mensen die niets van…

Verder lezen »

Categorie: Ontbijt, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags: choco loco green gypsy spices, dadels, gezond, koffie, koffiemuffins, muffins, ontbijt, ontbijtmuffin, ontbijtmuffins, suikervrij

  • « Vorige
  • 1
  • …
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • …
  • 72
  • Volgende »
Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok