BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Gezonde koffiemuffins met dadels

5 januari 2017 door Stefanie 8 Reacties

Gezonde koffiemuffins met dadelsDeze koffiemuffins met dadels zijn mijn nieuwe favoriete begin van de dag. Zonder geraffineerde suiker, maar zoet dankzij de dadels. Wat mij betreft een heerlijk ontbijt. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder.

Bakkie troost

De geur van koffie, ik weet niet of er iets is, wat ik lekkerder vind. Zelfs mensen die niets van koffie moeten hebben, waarderen de deur van een vers bakkie troost. Het was 1 januari. Een dag die ik sinds jaren, niet meer bewust mee maak. Een gevolg van te gezellig feestjes om het nieuwe kaar te vieren. Dit jaar was dat anders, dankzij aanhoudende koorts en een soort van griepje. De bubbels liet ik voor wat was en de avond kwam ik door op cola en thee. Tja ik had het ook liever anders gezien. Een anti-katerontbijt was voor mij niet nodig.

Gezonde koffiemuffins met dadelsGezonde koffiemuffins met dadels

Ritueeltje

De volgende ochtend voelde ik me gelukkig al een stuk beter en was ik in vergelijking met andere nieuwjaarsochtenden zo fris als een hoentje. Ik dook de keuken in om een cappuccino te maken. Want zo begin ik mijn dag het allerliefste. Het is niet te caffeinie, maar het hele ritueeltje. Ik rook de espresso. Inhaleerde eens diep en zei tegen mezelf wat een verrukkelijke keur. Ik kreeg direct zin om iets te bakken met koffie.

Choco Loco

Omdat ik toch wel wat op mijn eten moet/wil letten speurde ik Pinterest af naar een gezonder recept voor muffins met koffie. Aan het recept wat ik vond, gaf ik mijn eigen draai en dit is het resultaat. En jeminee wat lekker! Dit is sticky toffee pudding maar dan zonder de ladingen suiker. Het is smeuïg, zoet en geeft je een kick dankzij de koffie. Door de mega lekkere specerijenmix Choco Loco van Green Gypsy, zijn de koffiemuffins ook kruidig.

De afgelopen dagen begon ik mijn dag met zo’n heerlijke koffiemuffin. Of nou ja, eigenlijk twee en misschien later op de dag nog één. Ik vertel mezelf dat het een stuk gezonder is dan een muffin van dat leuke koffietentje. Hoewel drie misschien weer wat veel is. Ach ja, dat is dan maar zo.

Gezonde koffiemuffins met dadels
Voor 9 muffins

Gezonde koffiemuffins met dadels

Dit zit erin:

  • 250 gram dadels zonder pit
  • 150 milliliter amandelmelk
  • 100 milliliter sterke espresso
  • 140 gram speltbloem
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 eetlepels honing
  • 3 eetlepels Choco Loco van Green Gypsy Spices of een mix van gember, nootmuskaat, kaneel en cacao
  • 1½ theelepel baking soda
  • Snuf zout

Dit heb je nodig:

  • Muffinblik bekleed met vormpjes
  • Steelpan
  • Beslagkom
  • Kleine kom
  • Staafmixer
  • Eetlepel of ijsschep

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor 180 graden, heteluchtstand.
  2. Doe de dadels in een steelpan. Voeg de espresso en amandelmelk toe en breng aan de kook. Laat op een laag vuur 5 minuten op staan.
  3. Mix ondertussen de speltbloem, Choco Loco, baking soda en snuf zout in een beslagkom. Klop in een aparte kom de eieren.
  4. Roer de honing en roomboter door de dadels. Pureer de dadels met de staafmixer tot een egaal en glad geheel. Zet weg om kort af te laten koelen.
  5. Schep het dadelmengsel bij de droge ingrediënten en voeg als laatste de eieren toe. Meng goed en snel tot een geheel.
  6. Gebruik een eetlepel of ijsschep om het beslag in de muffinvormpjes te scheppen. Zet in de oven en bak 15 tot 18 minuten. Check met een satéprikker of de koffiemuffins gaar zijn. Als de prikker er schoon uitkomt, zijn ze goed.
  7. Laat afkoelen en daarna.. Enjoy!

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Gezonde koffiemuffins met dadels

Dit vind je misschien ook leuk

  • Semi gezonde muffins met blauwe bessen en kokosSemi gezonde muffins met blauwe bessen en kokos
  • 9 x de lekkerste recepten voor ontbijtmuffins9 x de lekkerste recepten voor ontbijtmuffins
  • Muffins met framboos en pure chocoladeMuffins met framboos en pure chocolade
  • Havermouttaartjes met vanilleHavermouttaartjes met vanille

Te vinden onder:Ontbijt, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags:choco loco green gypsy spices, dadels, gezond, koffie, koffiemuffins, muffins, ontbijt, ontbijtmuffin, ontbijtmuffins, suikervrij

« Eten, drinken & slapen in sprookjesachtig Zürich
Gestoomde oesters met zwarte bonensaus »

Reacties

  1. Marja zegt

    13 januari 2017 at 19:28

    Ze smaken ontzettend lekker. Ik heb er geen honing bij gedaan, want ik vond ze zoet genoeg.

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      19 januari 2017 at 09:29

      Dank je wel. Mega leuk om te horen! xx

      Beantwoorden
  2. Saskia zegt

    22 januari 2017 at 14:17

    Kun je ze invriezen!??

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      22 januari 2017 at 14:18

      Ja dat kan zeker! Doe ik zelf ook. Ik ontdooi ze vaak in de oven zodat ze lekker warm zijn.

      Beantwoorden
  3. Talitha zegt

    3 februari 2017 at 13:45

    Ik ga deze denk ik vandaag proberen! Mijn vriend is nogal een koffie-lover dus hij vind deze vast lekker!
    Als ze gelukt zijn laat ik het zeker weten (:

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      9 februari 2017 at 06:58

      Leuk!! Benieuwd :-)

      Beantwoorden
  4. Sharon zegt

    6 juni 2018 at 07:30

    Hi, ik kom dit receptje nu pas tegen en vraag me af of je verse dadels hebt gebruikt? Geen gedroogde toch?
    Dank!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      7 juni 2018 at 07:54

      Ik gebruik altijd medjoel dadels. Deze zijn wel gedroogd maar niet heel oud en hard. Let wel op dat je geen gesuikerde dadels koopt. Succes! Het is een mega lekker ontbijt. Xxx

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon

We gebruiken cookies op onze website om je bezoek nog leuker te maken.Oke, prima!