BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Kokkels met orzo (rijstvormige pasta)

13 januari 2017 door Stefanie Reageer

Kokkels met orzo (rijstvormige pasta) Haal de zomer alvast in je huis en maak deze kokkels met orzo. Wat knoflook, rode peper en platte peterselie, maken het gerecht compleet. Benieuwd naar het recept? En het geheim voor een nog intensere smaak? Lees dan snel verder.

Ochtendzon

Nu het januari is, denk ik stiekem al regelmatig aan het voorjaar. Ik vertel mezelf dat het zomaar kan, dat we volgende maand al op een terrasje zitten. Misschien wel onder een deken en met een muts op, maar dat maakt me niet uit. Hoewel ik niets tegen de winter heb, is het ook niet mijn lievelingsseizoen. Zeker niet na de feestdagen. Dan heeft de kou en het binnen zitten nog iets gezelligs. Nu het januari is, ben ik daar klaar mee. Dat witte gezicht, wat zon nodig heeft ook. Ik verheug me erop om de openslaande deuren open te gooien en mijn koffie in de ochtendzon te drinken. Dat kan nu in principe ook, maar het realistische beeld is net iets minder romantisch dan in mijn fantasie.

Kokkels met orzo (rijstvormige pasta)

Broeierige avond

Deze tijd van het jaar is wel geschikt om alvast plannetjes te smeden voor de zomer. Waar gaan we naar toe op vakantie? En eigenlijk ook, wat voor lekkers ga ik eten als het warmer wordt? Want ja, hallo, die gedachtes zijn er altijd. Wat voor weer het ook is. Met dit pastagerecht mijmer ik terug naar stranden, hittegolven, korte jurkjes en tot in de late uurtjes buiten tafelen op een broeierige avond. Bij het pop-up restaurant in de Timmerfabriek stond kokkels met orzo op het menu. De eenvoud van het gerecht is de kracht. Zo ongelofelijk lekker.

Orzo, riso of rissoni

Ik gebruik de kokkels van Prins & Dingemanse. Deze zijn heerlijk en verfijnd van smaak. Ik combineer het, net zoals chef Michel Louws met orzo. Dit is een pastasoort die lijkt op rijst. Enkel qua vorm, want orzo is zo zacht als fluweel. In de winkel kom je het soms ook wel tegen als riso of rissoni. Eerlijk gezegd had ik er zelf nog nooit meegekookt, maar het is wel een blijver. Wat knoflook, rode peper en platte peterselie, maken het gerecht compleet. Het geheim voor een nog intensere smaak, is het toevoegen van een beetje kookvocht van mosselen. Eet je toevallig de dag ervoor gekookte mosselen? Dan is het de moeite waard om wat van het vocht te bewaren. Anders is witte wijn ook een hele lekkere toevoeging.

Orzo met kokkels
Voor 4 personen

Kokkels met orzo (rijstvormige pasta)

Dit zit erin:

  • 1 kilo kokkels van Prins & Dingemanse
  • 400 gram orzo
  • Olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, zonder zaadlijsten fijngehakt
  • Klein bosje platte peterselie, zowel de blaadjes als steeltjes fijngehakt
  • 100 milliliter mosselvocht of witte wijn
  • Peper
  • Zout

Dit heb je nodig:

  • Pastapan
  • Snijplank + mes
  • Wok

Zo maak je het:

  1. Was de kokkels en laat ze uitlekken. Gooi de kapotte exemplaren weg.
  2. Kook de orzo, zoals op de verpakking staat vermeld. Verhit een scheut olijfolie in een wok en bak de knoflook, rode chilipeper, peterseliesteeltjes in 5 minuten zacht.
  3. Roer de kokkels erdoor. Voeg mosselvocht of witte wijn toe en kook de kokkels circa 3 minuten met het deksel op de pan.
  4. Giet de pasta af en voeg deze bij de kokkels. Breng op smaak met peper, zout, de fijngehakte platte peterselie en citroensap.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Kokkels met orzo (rijstvormige pasta)Dit recept ontwikkelde ik voor Prins & Dingemanse.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Snelle spaghetti met mosselen en ansjovisSnelle spaghetti met mosselen en ansjovis
  • Snelle penne arrabiata + kitsch paleis dankzij MarktplaatsSnelle penne arrabiata + kitsch paleis dankzij Marktplaats
  • Makkelijk & snel: spaghetti met chorizoMakkelijk & snel: spaghetti met chorizo
  • Spaghetti met krab, tomaat en rode peperSpaghetti met krab, tomaat en rode peper

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Recepten Tags:hoofdgerecht, kokkels, makkelijk, mosselen, orzo, pasta, peterselie, Prins & Dingemanse, snel, zomer

« Linzensalade met bloemkool, kerrie en limoendressing
Super snelle kokosmakronen (met slechts 2 ingrediënten) »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon