BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Linzensalade met bloemkool, kerrie en limoendressing

12 januari 2017 door Stefanie 2 Reacties

Linzensalade met bloemkool, kerrie en citroendressingEen linzensalade gaat er bij mij altijd wel in. Zeker deze met bloemkool, kerrie en een limoendressing. Maak extra veel zodat je er de volgende dag ook nog lekker van eet. Benieuwd naar het recept of waar je de salade goed mee combineert? Lees dan snel verder.

Linzen

Ik heb een grote liefde voor linzen. Al komt die wel in vlagen. Het is niet zo dat ik er soms niets van moet hebben of er geen zin in heb. Het gebeurt dat ik linzen vergeet. En vooral dat ik me even niet realiseer hoe lekker dit kleine peulvrucht is. Op zich is dat vergeten heel gek. In de keuken heb ik namelijk een grote plank vol weckpotten. Een aantal daarvan bevat linzen in alle kleuren van de regenboog. Vooral de rode springen in het oog. Genoeg daarover, want dit is eigenlijk heel onbelangrijk.

Gister deelde ik al het recept voor harissa aubergines uit de oven die ik at bij De Drvkkery in Middelburg. Daarbij kreeg ik een super lekkere linzensalade. Na-aper die ik ben, ging ook daarmee aan de slag. Het resultaat mag er zijn. Stiekem gewoon heel erg zelfs. Ik gebruik Du Puy linzen. Dit zijn Franse groene linzen. Ik heb die eigenlijk altijd in huis.

Linzensalade met bloemkool, kerrie en citroendressingLinzensalade met bloemkool, kerrie en citroendressing

Souvenir

Op persreis in de Auvergne kocht ik een stoffen zak met een soort strik er rond die gevuld zat met de lentilles Du Puy. Ik betaalde er veel te veel geld voor. Zo gaat dat als je iets koopt in een toeristische delicatessenwinkel. Het zag er leuk uit en ik vond het een mooi souvenir voor mezelf. Die extra euro’s mag de pret dus niet drukken. Zodra de zak leeg is, bedacht ik me, vul ik hem gewoon met linzen die ik in Nederland heb gekocht. Niemand die dat door heeft.

Terug naar de salade. Er staat al een andere linzensalade op Little Spoon, maar die is toch weer heel anders. De bloemkool en kerrie zijn een bijzondere toevoeging. De frisse limoendressing maakt het helemaal af. Of nee, eigenlijk doet de feta dat. Daarmee is de salade extra lekker. Maak hem eens, zou ik zeggen. Maak vooral extra veel, zodat je de volgende dag een fijne leftover lunch hebt.

Linzensalade met bloemkool, kerrie en limoendressing
Voor 2 tot 4 personen

Linzensalade met bloemkool, kerrie en citroendressing

Dit zit in de linzensalade:

  • 200 gram groene linzen
  • 150 gram bloemkool, in kleine roosjes
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 theelepels kerrie
  • Munt, naar smaak en fijngehakt
  • Koriander, naar smaak en fijngehakt
  • Feta, naar smaak en verkruimeld
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie

Dit zit in de limoendressing:

  • Sap van 2 limoenen
  • 10 eetlepels extra vierge olijfolie

Dit heb je nodig:

  • 2 pannen
  • Kommetje
  • Wok

Zo maak je het:

  1. Kook de linzen in circa 25 minuten gaar. Ik houd ervan als de beet er nog in zit.
  2. Blancheer de bloemkoolroosjes kort in kokend water. Maximaal 3 minuten. Haal uit het water en spoel af met koud water, zodat de bloemkool niet nagaart.
  3. Maak ondertussen de limoenvinaigrette. Meng in een kommetje het limoensap met de olijfolie, wat zout en zwarte peper.
  4. Verhit een wok. Rooster hier het komijnzaad in. Voeg na 2 minuten wat olijfolie toe en fruit de ui en knoflook 5 minuten mee. Doe de bloemkoolroosjes en kerrie erbij en laat nog 5 minuten op een zacht vuurtje opstaan.
  5. Breng op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de limoendressing, munt en koriander toe. Garneer met wat verkruimelde feta.
TIP! Deze linzensalade combineert super goed met harissa aubergines uit de oven.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Linzensalade met bloemkool, kerrie en citroendressing

Dit vind je misschien ook leuk

  • Snelle kikkererwtensaladeSnelle kikkererwtensalade
  • Linzensalade met feta en slome tomatenLinzensalade met feta en slome tomaten
  • Makkelijke meeneemlunch: rijstsaladeMakkelijke meeneemlunch: rijstsalade
  • Warme najaarsgroente met fetaWarme najaarsgroente met feta

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Recepten, Salades Tags:bloemkool, du puy linzen, feta, gezond, groene linzen, kerrie, koriander, linzen, makkelijk, munt, salade, vega, vegetarisch

« Harissa aubergine uit de oven
Kokkels met orzo (rijstvormige pasta) »

Reacties

  1. Ans zegt

    19 februari 2017 at 09:44

    het was heerlijk. het komt in de buurt bij het heerlijke gerecht dat ze bij de drukkerij opdienen met de aubergine met harissa

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      20 februari 2017 at 16:21

      Wat leuk om te horen! Vond het zo lekker daar. Ik kon niet anders dan het namaken :-)

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon