BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Harissa aubergine uit de oven

11 januari 2017 door Stefanie 4 Reacties

Harissa aubergine uit de ovenToen ik laatst lunchte in Middelburg, at ik deze harissa aubergine uit de oven. Omdat het sindsdien niet uit mijn gedachte verdween en ik toch wel heel erg dol ben op aubergine, maakte ik ze, op mijn eigen manier na. Dit is het resultaat. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.

Lievelingsgroente

Ik lieg niet, als ik zeg dat aubergine toch wel één van mijn lievelingsgroentes is. Terwijl ik dit type, vraag ik me ineens sterk af of aubergine wel een groente is en geen vrucht. En jawel, aubergine is een vrucht die als groente wordt gegeten. Nou, mocht je dit nog niet weten, heb ik, of eigenlijk Google, je toch weer mooi wat geleerd. Voor zover het informatieve deel van deze blog.

Harissa aubergine uit de oven Harissa aubergine uit de oven

Aubergine is geweldig. Als ik een standbeeld voor iets of iemand mocht ontwerpen, werd het voor dit paarse gevaarte. De veelzijdigheid, de smaak en de structuur. Ik vind het allemaal even fantastisch. Toch eet ik het eigenlijk veel te weinig. Waarom, vraag je je misschien af? Daar heb ik maar één antwoord op. Dit is een geduldskwestie. Iets waar het bij mij nogal aan ontbreekt. Ik kook graag en ook best uitgebreid, maar een aubergine garen vind ik soms – lees: vaak – gewoon te lang duren. Tenzij je hem in hele kleine blokjes snijdt, dan schiet het lekker op. Grill maar eens wat plakken, het duurt eindeloos – zo lijkt het althans – voor ze zacht zijn. En dat is echt een must, want niets is zo vies als aubergine die als rubber aanvoelt wanneer je er een hap van neemt.

Aubergine staven

Deze harissa aubergine is voor mij de oplossing. Je schuift ze in de oven en die doet al het werk. Ondertussen maak jij een lekkere linzensalade en ploft nog even op de bank. Ideaal toch? Toen ik laatst lunchte bij De Drvkkery in Middelburg bestelde ik deze heerlijkheden. Sindsdien dacht ik er dagelijks aan. Ik vroeg uiteraard even hoe de kok het gerecht had gemaakt en zie hier, mijn eigen variant. Ik heb er echt zo van gesmuld. Mijn lover noemde het aubergine staven en was er iets minder van gecharmeerd. Ach, prima. Meer voor mij. Hij is toch meer een carnivoor. Dat wist ik al wel, maar dit bewijst het maar weer. Ik mis een stukje vlees absoluut niet bij deze aubergine staven, die ik gewoon harissa aubergine uit de oven noem. Ze combineren super goed met deze linzensalade met bloemkool, kerrie en limoendressing.

Harissa aubergine uit de oven
Voor 2 tot 4 personen

Harissa aubergine uit de oven

Dit zit erin:

  • 2 aubergines, gehalveerd
  • 4 eetlepels harissa, minder pittig? Gebruik dan 2 eetlepels. Pittiger? Voeg dan zoveel harissa toe als je aan kunt
  • Olijfolie
  • 4 tot 8 eetlepels Griekse Yoghurt
  • ½ granaatappel, de pitjes
  • 4 eetlepels blanke amandelen, ongebrand en ongezouten
  • Kiemen ter garnering

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Braadslede

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de aubergines kruislings in. Zorg ervoor dat je er niet doorheen gaat. Besmeer de aubergines met harissa.
  3. Leg ze in een braadslede en besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  4. Zet de aubergines 40 tot 45 minuten in de oven. Als ze helemaal zacht zijn haal je ze eruit. Laat kort afkoelen.
  5. Schep wat Griekse yoghurt op de aubergines en garneer met amandelen, granaatappelpitten en kiemen.
TIP! Combineer deze harissa aubergines uit de oven met een lekkere linzen- of kikkererwtensalade.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Harissa aubergine uit de oven

Dit vind je misschien ook leuk

  • Linzensalade met bloemkool, kerrie en limoendressingLinzensalade met bloemkool, kerrie en limoendressing
  • Kikkererwtenstoofpotje met spinazie en komijnKikkererwtenstoofpotje met spinazie en komijn
  • Linzensalade met feta en slome tomatenLinzensalade met feta en slome tomaten
  • Snelle kikkererwtensaladeSnelle kikkererwtensalade

Te vinden onder:Bijgerechten, Hoofdgerecht, Recepten Tags:amandelen, aubergine, gezond, granaatappelpitjes, Griekse yoghurt, groente, hoofdgerecht, makkelijk, vega, vegetarisch

« Indiase wortelsoep met kokos
Linzensalade met bloemkool, kerrie en limoendressing »

Reacties

  1. Come-Moda zegt

    11 januari 2017 at 13:50

    YUmm lekker

    Beantwoorden
  2. Viviane zegt

    13 april 2017 at 18:08

    Na 40 minuten in de oven op 220 zijn ze goed zwart… Heb jij een heteluchtoven? Wat heb ik fout gedaan, zonde van een goed product!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      27 april 2017 at 11:48

      Wat vervelend Viviane. Ik gebruik niet de heteluchtstand op de oven voor dit recept.

      Beantwoorden
  3. Marloes zegt

    30 april 2017 at 16:02

    Bij mij was het ook zwart, maar desondanks nog steeds lekker. Hetelucht oven en ik had het al op 200 graden gedaan. Linzensalade was superlekker erbij!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon

We gebruiken cookies op onze website om je bezoek nog leuker te maken.Oke, prima!