BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Super snelle kokosmakronen (met slechts 2 ingrediënten)

13 januari 2017 door Stefanie 21 Reacties

Super snelle kokosmakronen (met slechts 2 ingrediënten)Deze kokosmakronen zijn serieus de lekkerste koekjes die ik in tijden heb gegeten! Je maakt ze met maar 2!!!! ingrediënten en zijn zo klaar. Eigenlijk kan het gewoon niet mislukken. Bij mij waren het de redders van een etentje. Ga jij ze bakken? Benieuwd naar het verhaal en het recept? Lees snel verder.

Hot and sour soup

Al sinds ik terug ben uit Peking droom ik over de fantastisch lekkere hot and sour soup, die ik at bij een één of ander vaag tentje in een achteraf straatje in deze grote stad. De soep was heet en zuur. Iets wat je natuurlijk helemaal niet verwacht van een hot and sour soup. Ik googlede er oplos, maar vond geen recept wat leek op de soep. Tot ik een nieuw kookboek kocht waar een recep in stond, waar ik al mijn hoop op vestigde. Voor je denkt ‘huh ik heb toch op het recept voor kokosmakronen geklikt?’ Je hebt gelijk hoor. Het heeft alleen een wat lange intro nodig om to the point te komen.

China vriendinnetje

Ik besloot de soep te maken. Omdat ik mijn China vriendinnetje en haar lover had uitgenodigd en ik niet wist hoe het gerecht zou uitpakken, besloot ik tijdens het boodschappen doen, nog maar wat extra eten in de slaan. Wat enkel hot en sour soup zou worden, werd brood met zelfgemaakte smeersels, charcuterie en filodeeghapjes van de Arabische supermarkt. Ik bedoel, te weinig eten in huis, daar doe ik niet aan. Omdat een etentje dan ook niet compleet is zonder toetje wilde ik dat ook nog maken.

Super snelle kokosmakronen (met slechts 2 ingrediënten)Super snelle kokosmakronen (met slechts 2 ingrediënten)

Super snelle kokosmakronen

Weer sloeg ik google erop na en zocht op ’toetje makkelijk. Ik ken mezelf namelijk. Als het te ingewikkeld is, haak ik af en dat is niet fijn als je je gasten belooft nog een lekker nagerecht te serveren. Ik kwam op de website van Culy en mijn oog viel direct op de super snelle kokosmakronen gemaakt van twee, ja je leest het goed, twee ingrediënten. Dat klonk als muziek in de oren.

Geluksmoment

De soep bleek uiteindelijk geen winnaar. We hadden er allemaal een mening over. Te zuur, te heet. Ik en An, als experts, vonden hem juist weer te flauw. Geen blijvertje dus. Was ik even blij dat ik de kokosmakronen had om indruk mee te maken. Nou en dat deed ik. Zo simpel om te maken. Je mengt kokosrasp met gecondenseerde melk. Dat laatste vind ik maar een magisch goedje. Daarna maak je hoopjes, schuift het in de oven en zo’n tien minuten later eet jij je zelf gebakken kokosmakroon. Mega snel klaar en lekkerder dan alle kokosmakronen die ik ooit eerder in mijn leven at. De volgende dag bakte ik ze nog eens, want ja, ik wilde jullie laten meedelen in dit ultieme geluksmoment. Dus bij deze het toetje dat elke mislukte maaltijd of etentje zeker weten redt.

Super snelle kokosmakronen (met slechts 2 ingrediënten)
Voor circa 40 kokosmakronen

Super snelle kokosmakronen (met slechts 2 ingrediënten)

Dit zit erin:

  • 200 gram gecondenseerde melk
  • 200 gram kokosrasp

Dit heb je nodig:

  • Kom met lepel of spatel
  • Bakplaat bekleed met bakpapier

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de gecondenseerde melk samen met de kokosrasp in een kom. Meng alles goed met een lepel tot het mengsel goed plakkerig is.
  3. Maak met je handen balletjes. Leg die op de bakplaat. Druk een klein beetje plat. Zet ze in de oven en bak 10 tot 12 minuten tot de bovenkant bruin kleurt.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Super snelle kokosmakronen (met slechts 2 ingrediënten)

Dit vind je misschien ook leuk

  • Gezouten karameltaartjes met chocolade en paaseitjesGezouten karameltaartjes met chocolade en paaseitjes
  • Homemade snickers als toetjeHomemade snickers als toetje
  • Crème brûlée met baileysCrème brûlée met baileys
  • Toetje met gepocheerde pruimen, zout-zoete havermoutcrumble en clotted creamToetje met gepocheerde pruimen, zout-zoete havermoutcrumble en clotted cream

Categorie: Dessert, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags: dessert, gecondenseerde melk, kokos, kokosmakronen, makkelijk, nagerecht, snel, toetje

« Kokkels met orzo (rijstvormige pasta)
Gevulde paprika’s met tonijn, zwarte olijven, kappertjes en feta. »

Reacties

  1. Happylunchboxes zegt

    14 januari 2017 om 18:17

    Deze schatjes net gemaakt :) super lekker! Bedankt voor het recept! Zal straks de foto delen en je taggen! :)

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      14 januari 2017 om 18:21

      Wat super leuk om te horen! Geniet ervan en ik zie ze tag wel verschijnen!

      Beantwoorden
    • Irma zegt

      13 mei 2019 om 15:45

      Hoeveel mak je er met dit recept?

      Beantwoorden
      • Stefanie zegt

        14 mei 2019 om 15:14

        Circa 40 stuks.

        Beantwoorden
  2. Miny van Zijl zegt

    15 januari 2017 om 13:56

    Heerlijke kokoskoekjes!! Net een wandeling door de sneeuw gemaakt en even bij AH naar binnen gegaan om de gecondenseerde melk te kopen. Nu aan de koffie, de eerste 2 koekjes zijn warm opgegeten, we konden er niet afblijven!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      19 januari 2017 om 09:28

      Heerlijk en verdiend zo na een wandeling!!

      Beantwoorden
  3. Restaurant catalogus zegt

    16 januari 2017 om 13:41

    Dat ziet er heel lekker uit zeg! Ik ga het meteen proberen.

    Gr.
    Lisette

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      19 januari 2017 om 09:27

      Laat je even weten wat je ervan vond? Benieuwd!

      Beantwoorden
  4. Lin zegt

    17 januari 2017 om 12:21

    Wat is gecondenseerde melk? En waar kan ik het kopen?

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      19 januari 2017 om 09:26

      Gecondenseerde melk is koemelk waarbij, meestal onder toevoeging van suiker, een deel van het water aan de melk is onttrokken. Je koopt het o.a. bij Albert Heijn van Friesche Vlag. Het staat bij de Aziatische producten.

      Beantwoorden
  5. Fenneke zegt

    17 januari 2017 om 13:41

    Wat geraspte citroenschil erbij en je hebt heerlijke kokoskoeken. Net gemaakt.

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      19 januari 2017 om 09:25

      Klinkt als echt een super lekkere toevoeging! Goede tip. Dank je!

      Beantwoorden
  6. Christa zegt

    24 januari 2017 om 17:47

    Ben benieuwd of dit ook zou werken met ingedikte kokokmelk? Ga het gewoon een keer proberen!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      24 januari 2017 om 18:29

      Dat kan denk ik wel. Nog nooit zelf geprobeerd, maar hier vind je een recept: http://www.dailycupofblablabla.com/suikervrije-en-koolhydraatarme-kokosmakronen/

      Beantwoorden
      • Christa zegt

        25 januari 2017 om 15:50

        Super dankjewel :D!

        Beantwoorden
  7. Jorien zegt

    6 maart 2017 om 20:19

    Het is heeeeerlijk.
    Heb heel.ongegeneerd de beslagkom leeggelikt ?

    Beantwoorden
  8. Marije Schipper zegt

    3 februari 2019 om 08:27

    Fantastische kokosmakronen! Ben fan!
    Gevaarlijk dat ze zo makkelijk te maken zijn……

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      4 februari 2019 om 15:26

      Hahaha ja echt he?

      Beantwoorden
  9. Sophie zegt

    12 februari 2019 om 16:22

    ik heb er wat cranberries doorheen gedann, nog lekkerder!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      7 april 2019 om 09:07

      Mmm klink heel goed!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Meer laden... Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok