BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Sang Choi Baos // slablaadjes gevuld met gehakt

20 januari 2017 door Stefanie 2 Reacties

DIY Sang Choi Baos // slablaadjes gevuld met gehaktIn Hongkong at ik dit voor het eerst en sindsdien zijn deze Sang Choi Baos, of in het Nederlands, slablaadjes gevuld met gehakt, regelmatig bij ons op tafel. Het is een super feestelijk gerechtje, maar ook heel geschikt voor een doordeweekse dag want, het is zo gemaakt. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder.

Onbekende wereld

Het leukste van op reis gaan, vind ik alle nieuwe dingen die je ontdekt. Andere gebruiken, gewoontes en een compleet onbekende wereld. Nieuwe indrukken, geuren en smaken. Na elke reis kom ik thuis met zoveel nieuwe inspiratie en ideeën. Dat was vorig jaar na mijn bezoek aan Peking en Hongkong niet anders.

Walhalla

Hongkong is een walhalla voor iedereen die graag lekker eet. Van straatstalletjes met authentieke Chinese gerechten, tot super hippe eettenten waar je soms uren wacht op een tafeltje. Je ziet ze al zitten als je aankomt. Stelletjes, vriendinnen of vrienden die nippend aan hun cocktail op een oncomfortabele stoel, in de tocht, wanhopig wachten tot er eindelijk een tafel vrij is. Waarom ze niet naar een andere restaurant gaan? Tja, dat kan ik je niet vertellen want ik behoorde ook tot die groep. Reserveren is bij de meeste restaurants niet mogelijk en onder het mom van nu we er toch zijn, bleven we zitten en knabbelen op taaie pinda’s. Dat laatste is overigens niet waar, maar vond ik een mooie aanvulling voor het verhaal.

DIY Sang Choi Baos // slablaadjes gevuld met gehakt

Knapperige sla

Ho Lee Fuuk was zo’n tent. Alleen al voor de naam wil je hier toch eten? Na uren wachten was het dan eindelijk zover en konden wij lekker eten. De menukaart hadden we al tienduizend keer bekeken en ook alle gelukskatjes die aan de wand hingen waren allemaal geteld. Je moet wat. Bij Ho Lee Fuuk kies je allebei wat kleinere gerechten die je met elkaar deelt. Eén daarvan was DIY sang chai baos. Het klonk fantastisch en dat was het ook. Je baos van knapperige sla vul je met een mix van gehakt, verse groene kruiden, pittige komkommer kimchi en Sriracha saus. Vouw het blaadje sla dicht en eten maar. Het was echt zo ongelofelijk lekker. Ik analyseerde de smaken, schreef het op en besloot het thuis na te maken.

Inmiddels stonden de Sang Choi Baos al een paar keer op tafel. Ook mijn schatje is fan van dit gerecht. Het is super leuk om dit met z’n tweetjes te eten op een doordeweekse dag, want het gerecht is echt snel gemaakt. Of zet alles op tafel als je eters krijgt dit weekend en laat iedereen zijn of haar eigen bao vullen.

Sang Choi Baos // slablaadjes gevuld met gehakt
Voor 4 personen

DIY Sang Choi Baos // slablaadjes gevuld met gehakt

Dit zit erin:

  • Sesamolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 4 centimeter gember, geschild en fijngehakt
  • 500 gram gehakt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels zwarte bonensaus
  • 1 blikje maïs
  • 3 lente-uitjes, in dunne ringen
  • Mix van groene kruiden; bijvoorbeeld munt, koriander en Thaise basilicum
  • 4 little gems, de sla blaadjes los gehaald
  • 1 avocado, in dunne plakjes

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Wok

Zo maak je het:

  1. Verhit de sesamolie en bak hierin de gember en knoflook op een middelhoog vuur.
  2. Voeg na 5 minuten het gehakt toe en rul dit tot het goudbruin kleurt. Doe de zwarte bonensaus en sojasaus erbij. Roer door en schep de maïs en lente-ui in de pan. Bak samen nog eens 3 tot 5 minuten.
  3. Haal het gehak van het vuur en schep in een kom. Leg de blaadjes, plakjes avocado en groene kruiden op een bord en serveer samen met het gehakt.
TIP! Deze DIY sang choi ba0s combineren super goed met een zelfgemaakte snelle pittige komkommer kimchi en Sriracha.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

DIY Sang Choi Baos // slablaadjes gevuld met gehakt

Dit vind je misschien ook leuk

  • Vegetarische Mexicaanse chiliVegetarische Mexicaanse chili
  • Chinese stijl gestoofde aubergine met gehaktChinese stijl gestoofde aubergine met gehakt
  • Makkelijk & snel: Mexicaanse tomatensoep met paprikaMakkelijk & snel: Mexicaanse tomatensoep met paprika
  • Snelle kikkererwtensaladeSnelle kikkererwtensalade

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Recepten Tags:Azië, baos, chinees, gehakt, hoofdgerecht, koriander, little gem, mais, makkelijk, munt, sla, snel

« Snelle pittige komkommer kimchi
Geroosterde boterham met avocado, geitenkaas en honing »

Reacties

  1. Jonna@burgertrutjesNL zegt

    21 januari 2017 at 11:59

    Oh, dit lijkt me zalig! Niet te zwaar op de maag en toch genieten. ben ook dol op sesamolie en zaadjes.

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      22 januari 2017 at 14:18

      Het is zo onwijs lekker ?

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon

We gebruiken cookies op onze website om je bezoek nog leuker te maken.Oke, prima!