BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Geroosterde boterham met avocado, geitenkaas en honing

21 januari 2017 door Stefanie 2 Reacties

Boterham met avocado, geitenkaas en honing Wil je een keer iets anders op je brood? Maak dan deze geroosterde boterham met avocado, geitenkaas en honing. Zo weet je zeker dat je van je lunch een feest maakt. Benieuwd? Lees snel verder

Liefhebber van brood

Ik ben echt een liefhebber van brood. Nu moet ik wel zeggen dat ik een vrij kieskeurige broodster ben. Vroeger werd ik blij van maïsbrood of kaiserbroodjes. Nu klopt mijn hartje sneller van dikke zuurdesem boterhammen of ander stevig brood. Een hele tijd at ik geen brood omdat ik dacht dat ik daar dik van were. Inmiddels kan ik weer helder denken en realiseer ik me dit helemaal niet aan de orde is. Als ik zin heb in een bammetje dan ontzeg ik mezelf dat niet. Waarom zou ik ook?

Boterham met avocado, geitenkaas en honing

Roomboter en goede kaas

Beleg is soms nog wel een dingetje. Vleeswaren ben ik niet dol op en altijd maar kaas is ook zo saai. Alhoewel, met roomboter en goede kaas is dat eigenlijk gewoon super lekker. Maar toch, een beetje variatie is goed voor den mensch.

Toen ik laatst weer die grote behoefte aan een boterham had, dook ik de koelkast in om er een klein feestje van te maken. Geïnspireerd op een boterham die ik ooit at bij Tinsel in Antwerpen ontstond deze creatie. Eigenlijk heel simpel en toch bijzonder. Avocado, want dat is altijd lekker. Een restje zachte geitenkaas, pitjes, kiemen, koriander en wat honing voor net iets meer balans. Ben jij ook zo gek op brood? En wat eet je er dan op? Ik ben benieuwd!

Geroosterde boterham met avocado, geitenkaas en honing
Voor 4 boterhammen

Boterham met avocado, geitenkaas en honing

Dit zit erin:

  • 4 zuurdesem boterhammen, of het brood naar keuze
  • 100 gram zachte geitenkaas, verbrokkeld
  • 1 avocado, geschild en in plakken
  • 4 tot 8 eetlepels pitjes en zaadjes gemixt. Bijvoorbeeld sesamzaadjes, pompoen- en zonnebloempitten
  • Koriander, enkel de blaadjes
  • Tuinkers
  • Honing

Dit heb je nodig:

  • Koekenpan of grill
  • Snijplank + mes

Zo maak je het:

  1. Rooster je brood even in een droge koekenpan of onder de grill.
  2. Beleg de boterhammen met elk een avocado en de zachte geitenkaas.
  3. Garneer met de mix van pitjes en zaadjes, verse koriander en tuinkers.
  4. Verdeel als laatste wat honing over de boterham
TIP! Het is ook lekker om wat plakjes gerookte kip toe te voegen aan deze boterham.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Boterham met avocado, geitenkaas en honing

Dit vind je misschien ook leuk

  • Makkelijke meeneemlunch: kikkererwtensalade met broccoliMakkelijke meeneemlunch: kikkererwtensalade met broccoli
  • Avocado gevuld met Hollandse garnalenAvocado gevuld met Hollandse garnalen
  • Salade met geitenkaas, bietjes en bloedsinaasappelSalade met geitenkaas, bietjes en bloedsinaasappel
  • Spicy avocado toast met een gekookt eitjeSpicy avocado toast met een gekookt eitje

Te vinden onder:Lunch, Recepten Tags:avocado, boterhammen, brood, geitenkaas, kaas, kiemen, koriander, lunch, sesamzaadjes, zonnebloempitten, zuurdesem

« Sang Choi Baos // slablaadjes gevuld met gehakt
Beef Chow Fun // Chinese noodles met biefstuk »

Reacties

  1. Cynthia zegt

    1 maart 2017 at 17:02

    Hoeveel avocado gebruik je in dit gerecht? Het staat namelijk niet bij de ingrediënten en het lijkt me wel lekker eens te maken!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      5 maart 2017 at 13:22

      Ik heb het direct even aangepast. 1 avocado voor 4 boterhammen. Benieuwd hoe het smaakt!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon

We gebruiken cookies op onze website om je bezoek nog leuker te maken.Oke, prima!