BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Snelle pittige komkommer kimchi

19 januari 2017 door Stefanie Reageer

Snelle spicy komkommer kimchiEet je graag Aziatisch? Maak daar dan eens deze snelle pittige komkommer kimchi bij. Echt een lekkere salade die fris, zoet en spicy tegelijk is. Benieuwd hoe je het maakt? Lees dan snel verder.

Kimchi

Al een hele tijd wil ik zelf kimchi maken. Ik heb echt geen idee hoe ik moet beginnen. Ja, bij het begin hoor ik je zeggen. Dat is ook zo, maar toch vind ik het lastig. Ik vind ingemaakte en zure groente echt heerlijk. Daarom was ik ook zo blij dat ik dit recept op internet tegen kwam. Het deed me denken aan de komkommerkimchi die ik at in Hongkong bij Sang Choi Baos. Dat paste daar zo mooi bij. Toen ik zelf aan de slag ging met deze baos van sla ging ik dus ook aan de slag met deze spicy komkommersalade.

Het is denk ik niet echt kimchi, want volgens mij heeft het meer tijd nodig. Lekker is het wel en vooral ook makkelijk. Pas wel op het toevoegen van de gedroogde chilipepertjes. Als je uitschiet, komt de stoom uit je oren. En dat wil je niet. Denk ik.

Snelle pittige komkommer kimchi
Voor 4 personen

Snelle spicy komkommer kimchi

Dit zit erin:

  • 4 theelepels sesamzaadjes
  • 1 komkommer, gehalveerd, zaadlijsten verwijderd met een lepel en in dunne plakjes
  • 3 lente-uitjes, in dunne ringen
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels gedroogde rode chilipeper vlokken
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 4 theelepels rijstazijn
  • 4 theelepels suiker
  • 2 theelepels sesamolie

Dit heb je nodig:

  • Koekenpan
  • Schaal
  • Snijplank + mes

Zo maak je het:

  1. Rooster de sesamzaadjes kort in een droge koekenpan. Let op dat ze niet verbanden.
  2. Doe de lente-uitjes samen met de knoflook bij de komkommer in een schaal. Voeg daar de rode chilipepers, sojasaus, rijstazijn, suiker en sesamolie aan toe. Proef en breng zo nodig meer op smaak.
  3. Meng goed en serveer direct of zet in de koelkast tot je de snelle pittige komkommer kimchi gaat eten.

TIP! Deze snelle, pittige komkommer kimchi is heerlijk bij deze Sang Choi Baos die ik in Hongkong proefde.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Snelle spicy komkommer kimchi

Dit vind je misschien ook leuk

  • Chinese pannenkoekjes met gerookte zalm en hoisindipChinese pannenkoekjes met gerookte zalm en hoisindip
  • Courgettesalade met ansjovis en Parmezaanse kaasCourgettesalade met ansjovis en Parmezaanse kaas
  • Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolieVoor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie
  • Turkse pizza met merguez worstjes, feta en saladeTurkse pizza met merguez worstjes, feta en salade

Te vinden onder:Bijgerechten, Recepten Tags:bijgerecht, kimchi, knoflook, komkommer, lente-ui, makkelijk, rode peper, salade, sesamzaadjes, sojasaus

« Gevulde paprika’s met tonijn, zwarte olijven, kappertjes en feta.
Sang Choi Baos // slablaadjes gevuld met gehakt »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon