BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Zo maak je een klassieke bolognesesaus

3 september 2016 door Stefanie 3 Reacties

Zo maak je klassieke bolognesesaus

Neem een vrije middag, pure ingrediënten en wat liefde en je hebt het recept voor deze super lekkere klassieke bolognesesaus. Of de upper class in Manhattan dit ook eet, dat weet ik niet. Dat ik Gossip Girl (weer) verslind, dat weet ik wel. Benieuwd? Ik vertel je er alles over. Verslaafd Ik sta er mee…

Verder lezen »

Categorie: Hoofdgerecht Tags: bolognesesaus, comfort food, gehakt, Italiaans, pasta

Loskade 45 // hotel & brasserie in Middelburg

2 september 2016 door Stefanie 1 Reactie

Loskade 45 // hotel & brasserie in Middelburg

Een klein beetje verscholen, net buiten het drukke centrum, vind je aan de Middelburgse Loskade, het nieuwe hotel en brasserie, Loskade 45. Weer al een new kid in town. Hoe leuk is dat? Ik werkte er een ochtend en genoot er eerder al van een lunch op het terras. Ik ben fan. Van het eten,…

Verder lezen »

Categorie: Middelburg, Middelburg, Restaurants, Steden, Zeeland Tags: brasserie, diner, hotel, hotspot, lunch, Middelburg, zeeland

Zelf bechamelsaus maken

1 september 2016 door Stefanie 6 Reacties

Zelf bechamelsaus maken

Wist je dat zelf bechamelsaus maken helemaal niet moeilijk is? En het is ook nog eens veel lekkerder dan de kant-en-klare sauzen. Vandaag deel ik mijn recept met je en vertel ik over de eerste keer dat ik deze saus maakte. Uit een zakje Vroeger, toen ik niet beter wist, dacht ik dat bechamelsaus uit…

Verder lezen »

Categorie: Recepten, Sauzen, smeersels en dips Tags: bechamelsaus, Italiaans, saus, zelf maken

20 gezonde(re) ontbijtjes // Weer terug in het ritme

31 augustus 2016 door Stefanie Reageer

20 gezonde(re) ontbijtjes // Weer terug in het ritme

Zit je vakantie er op en heb je behoefte aan weer wat gezonder eten? Vandaag zet ik 20 x ontbijtjes voor je op een rij die een goed begin van de dag zijn en je zo weer terug in het ritme helpen. Benieuwd? Kijk snel verder. Zomer is voorbij Volgende week gaan de kindjes in Zeeland weer…

Verder lezen »

Categorie: Ontbijt, Recepten Tags: gezond eten, gezond ontbijten, ontbijt

Snelle spaghetti met mosselen en ansjovis

30 augustus 2016 door Stefanie 1 Reactie

Snelle spaghetti met mosselen en ansjovis

Van die momenten dat je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. We hebben het allemaal wel eens. Maak dan deze snelle spaghetti met mosselen en ansjovis. Pure en eenvoudige smaken, daar draait het om bij dit gerecht. Geen poespas en toch bijzonder door de combinatie van de zilte ansjovis met het…

Verder lezen »

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: ansjovis, Little Spoon X Prins & Dingemanse, makkelijk, mosselen, pasta, snel, spaghetti

Crispy hoisinkip + perfect knapperig velletje

29 augustus 2016 door Stefanie 1 Reactie

Crispy hoisinkip

Deze cripsy hoisinkip maakte ik laatst voor het eerst, maar is nu al favoriet. Ik deel het recept met je en vertel hoe je het perfecte knapperig velletje krijgt. Hoisin De laatste tijd zit ik nog al in een hoisinsaus periode. Deze zoete, maar toch ook hartige en stroperige saus wordt veel gebruikt in de…

Verder lezen »

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: aziatisch, hoisinsaus, kip, kippendijen, makkelijk

Abrikozencake met amandel

28 augustus 2016 door Stefanie Reageer

Abrikozencake met amandel

Deze abrikozencake met amandel bakte ik na wel een hele rare nacht. Geen wildstapavontuur, maar een muis in mijn slaapkamer. Poes Keetje dacht dat ik daar wel blij mee zou zijn. Alles over de jacht op het beestje en natuurlijk het recept lees je hieronder. In mijn uppie Als de baas van huis is dansen…

Verder lezen »

Categorie: Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags: abrikozen, Abrikozencake, amandel, amandelmeel, bakken, cake, taart, zoet, zomer

Vega lo mein // gewokte noodles met groente

27 augustus 2016 door Stefanie Reageer

Vega lo mein // gewokte noodles met groente

Laatst maakte ik mijn eigen vega lo mein. Een Chinees wokgerecht met groente. Dankzij wat restjes in de koelkast en een beetje inspiratie van Pinterest. Ik heb getimed en in twintig minuten schepte ik de dampende noodles op mijn bord. Hoe fijn is dat? Vandaag deel ik het recept met jullie. Altijd pasta putanesca Een…

Verder lezen »

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: chinees, gezond, makkelijk, noodles, paprika, peultjes, ramen, sesamolie, snel, vegetarisch, vissaus, wokken

Tuinbonensalade met radijs, feta en tahindressing

26 augustus 2016 door Stefanie Reageer

Tuinbonensalade met radijs, feta en tahindressing

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als ik de foto van deze tuinbonensalade met radijs, feta en tahindressing zie word ik spontaan vrolijk. De kleuren zijn zo mooi fel en fris. En dan die smaak hè, tja eigelijk moet je het gewoon zelf eens proberen. Dat hele boontjes doppen is misschien wel een klus,…

Verder lezen »

Categorie: Recepten, Salades Tags: feta, gezond, koriander, love my salad, radijs, salade, samenwerking, tahin, tuinbonen

Verse vijgen met ricotta en Parmaham

24 augustus 2016 door Stefanie 3 Reacties

Verse vijgen met ricotta en Parmaham

Deze verse vijgen met ricotta en Parmaham brengen me weer even terug naar mijn fijne vakantie in Portugal. Vandaag deel ik het recept met je. Simpel, snel klaar en vooral lekker. En ik vertel jullie alles over mijn haat-liefdeverhouding met nagellak. Opluchting Er moet we weer eens iets van het hart. Niets schokkends hoor. Ik…

Verder lezen »

Categorie: Recepten, Voor bij de borrel, Voorgerechten Tags: borrel, parmaham, ricotta, vijgen, voorgerecht

  • « Vorige
  • 1
  • …
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • …
  • 72
  • Volgende »
Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok