BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Vega lo mein // gewokte noodles met groente

27 augustus 2016 door Stefanie Reageer

Vega lo mein // gewokte noodles met groenteLaatst maakte ik mijn eigen vega lo mein. Een Chinees wokgerecht met groente. Dankzij wat restjes in de koelkast en een beetje inspiratie van Pinterest. Ik heb getimed en in twintig minuten schepte ik de dampende noodles op mijn bord. Hoe fijn is dat? Vandaag deel ik het recept met jullie.

Altijd pasta putanesca

Een paar dagen voor ik deze vegetarische lo mein met ramen voor het eerste maakte, baalde ik wat van mezelf. Ik had weinig zin om te koken en als ik dan doordeweeks in de keuken stond, was het negen van de tien keer pasta putanesca wat ik maakte. Dat is heus heel lekker, bijna voor elke dag, maar toch gaat mijn voorkeur maar een iets gevarieerder eetpatroon. Waar is de tijd gebleven, dat ik ondanks een lege koelkast met een verdwaald stuk zoete aardappel en een halve chorizo, een fantastische soep in elkaar draaide?

Mijn creativiteit liet me even in de steek. Tot ik bij Albert Heijn liep. Ik struinde wat rond en neusde in alle schappen op zoek naar nieuwe producten. Bij het Aziatische schap viel mijn oog op een nieuw soort noodles. Die liet ik overigens liggen maar bedacht me wel dat ik nog nooit ramen had gegeten. Ik nam een pak mee. Diezelfde avond deed ik een inspiratierondje op Pinterest. Ik pinde een super lekker vega recept met, jawel, ramen. Beide vergat ik weer, tot het de bewust avond was dat mijn creativiteit ineens weer om de hoek kwam.

Vega lo mein // gewokte noodles met groente

Ping!

De eeuwige vraag ‘wat zullen we eten?’ werd weer gesteld in huize Little Spoon. En zoals vaak was het antwoord: ‘Ik weet niet.’ ‘Weet jij het?’ ‘Nee ik ook niet.’ En toen gebeurde het. Ping! Als je een beetje verbeelding hebt zie je nu zo’n gloeilamp uit een tekenfilm boven mijn hoofd voor je. Nee, geen magnetron ping hoor.

Ik scharrelde wat in de koelkast. Vond een aubergine die z’n langste tijd bijna had gehad. Een handje peultjes, die ook niet al te lang meer konden liggen en een rode paprika. Ik herrinerde me het recept van Pinterest en de ramen noodles, gaf er mijn eigen draai aan en deze vegetarische lo mein was het resultaat. Lo mein is trouwens een Chinees wokgerecht. Aan jou welke groente je toevoegt en of je vis of vlees mee bakt. Het was echt heel lekker en inmiddels staat het regelmatig op tafel. Ik maak er dan nog crispy hoisinkip bij. Super combi!

Vega lo mein // gewokte noodles met groente
Voor 3 personen

Vega lo mein // gewokte noodles met groente

Dit zit erin:

  • 250 gram ramen, of andere noodles die je lekker vindt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • Handje peultjes in reepjes
  • Sojasaus
  • Vissaus, laat deze weg voor een vegetarische variant
  • Sesamolie
  • 1 rode peper, in dunne ringen

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Wok
  • Pan

Zo maak je het:

  1. Verhit een flinke scheut sesamolie in een wok en fruit of laag vuur de ui, rode peper en knoflook.
  2. Voeg na 5 minuten de aubergine toe en laat zacht worden.
  3. Kook ondertussen de ramen noodles, zoals aangegeven staat op de verpakking.
  4. Bak als de aubergine zacht is de peultjes en rode paprika op hoog vuur mee.
  5. Breng op smaak met sojasaus en eventueel vissaus.
  6. Giet de ramen, spoel ze en laat uitlekken. Voeg daarna toe bij de groentes.
  7. Meng goed en laat alles op hoog vuur goed warm worden.
  8. Schep op de borden en eet met stokjes!

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Vega lo mein // gewokte noodles met groente

Dit vind je misschien ook leuk

  • Beef Chow Fun // Chinese noodles met biefstukBeef Chow Fun // Chinese noodles met biefstuk
  • Gevulde paprika’s met tonijn, zwarte olijven, kappertjes en feta.Gevulde paprika’s met tonijn, zwarte olijven, kappertjes en feta.
  • Makkelijk & snel: Mexicaanse tomatensoep met paprikaMakkelijk & snel: Mexicaanse tomatensoep met paprika
  • Zo maak je bietenhummus!Zo maak je bietenhummus!

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Recepten Tags:chinees, gezond, makkelijk, noodles, paprika, peultjes, ramen, sesamolie, snel, vegetarisch, vissaus, wokken

« Tuinbonensalade met radijs, feta en tahindressing
Abrikozencake met amandel »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon