BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Zo maak je een klassieke bolognesesaus

3 september 2016 door Stefanie 3 Reacties

Zo maak je klassieke bolognesesausNeem een vrije middag, pure ingrediënten en wat liefde en je hebt het recept voor deze super lekkere klassieke bolognesesaus. Of de upper class in Manhattan dit ook eet, dat weet ik niet. Dat ik Gossip Girl (weer) verslind, dat weet ik wel. Benieuwd? Ik vertel je er alles over.

Verslaafd

Ik sta er mee op en ik ga er mee naar bed. Dan heb ik het niet over mijn eigen man en ook niet over eten. Het is Gossip Girl wat hier de laatste weken de klok slaat. Ik ben verslaafd. Zo dat is eruit. Ik kickte een paar jaar geleden al eens af, maar nu is het weer helemaal mis. Of eigenlijk raak, want op deze verslaving ben ik stiekem gewoon dol.

Zodra ik uit bed stap is het eerste wat ik doe de iPad in de keuken zetten, en weer een aflevering verslinden. Onder het uitruimen van de afwasmachine, terwijl ik mijn eerste cappuccino maak, eten kook of even snel tussendoor in mijn lunchpauze. Ik zei het toch? Verslaafd. Ik denk serieus dat dit één van de leukste series ooit is. Ik zou willen dat ik nu heel intelligent kon overkomen door te zeggen dat ik liever naar politieke documentaires of natuurfilms kijk, maar niets is minder waar.

Manhattan’s elite

Ik geniet van the one and only source into the scandalous lives of Manhattan’s elite. De leugens, verhoudingen, intriges, high school ruzies. Van Blair en Serena, die voor de zoveelste keer ruzie hebben. Hun fantastische outfits. Mooie kapsels en make-up, wat altijd goed zit. Van de relatie van Dan en Serena. Aan, uit. Aan, uit. Was het nu aan? Of uit? Stiekem ben ik een beetje op Chuck, sorry schatje. Dit enkel tijdens de afleveringen. Zodra de laatste voorbij is, vergeet ik de zwoel pratende en kijkende mr. Bass junior weer. Beloofd. En natuurlijk Dorota, de huishoudster van Blair. Ik zou er een moord voor doen. Bij wijze van dan.

Zo maak je klassieke bolognesesaus
Gossip Girl laat me even fantaseren hoe het is om een Manhattan girl te zijn met een walk-in closet waar je ‘u’ tegen zegt. Om onvermoeibaar te zijn en elk sociaal event af te gaan. Het is dus de tweede keer dat ik de serie kijk. Al weet ik ongeveer nog wat er gebeurd, ik ben steeds weer verrast over een wending. Misschien een beetje apart, maar goed, dat is nu eenmaal zo. Met mijn geheugen is niet mis hoor. Ik keek ook Dexter twee keer. Behalve het laatste seizoen. Daar vond ik niets aan. Mijn plan is om na Gossip Girl nog een keer Desperate Housewives te kijken. Ook al zo’n heerlijk verhaal. Zo is er altijd wat te kijken. Voor nu, eerst nog vier lange seizoenen met mijn vriendinnen uit NYC.

Geheim van de saus

Als ik Blair was zou ik vragen aan Dorota of zij deze heerlijke klassieke bolognesesaus voor me wilde maken. Nu doe ik het gewoon lekker zelf. Het geheim van de saus is wel, dat je er echt de tijd voor moet nemen. Geef elk onderdeel de tijd om te garen en met elkaar te vermengen. De laatste stap is de saus een paar uur te laten pruttelen, zodat hij lekker indikt. Niet voor drukke doordeweekse dagen misschien, maar wel ideaal comfort food voor in het weekend.

Klassieke bolognesesaus
Voor 4 personen

Zo maak je klassieke bolognesesaus

Dit zit erin:

  • 100 gram pancetta, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
  • 1 grote wortel, geschrapt en fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 500 gram gehakt, ik gebruik half-om-half van de slager
  • 250 millilter melk
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 175 milliliter rode wijn
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 10 basilicumblaadje, fijngehakt
  • Klont roomboter
  • Olijfolie

Dit heb je nodig:

  • Braadpan
  • Snijplank + mes

Zo maak je het:

  1. Smelt de boter samen met de olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg de pancetta toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur, tot hij knapperig wordt.
  2. Doe de ui, wortel, knoflook en bleekselderij in de pan en bak een minuut of 5 tot de groenten zacht zijn.
  3. Voeg het gehakt en bak het rul en bruin.
  4. Schenk nu de melk in de pan en laat op middelhoog vuur zachtjes koken tot de melk is verdampt. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
  5. Voeg de tomatenpuree toe en roer 2 minuten tot alles goed is gemengd. Schenk de wijn erbij en laat 10 minuten zachtjes koken.
  6. Doe de tomatenblokjes, laurier en basilicum in de pan. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  7. Breng de saus aan de kook en laat op een zacht vuur 2 uur koken of tot de saus naar wens is ingedikt. De klassieke bolognesesaus is lekker met pasta of als basis voor lasagne.
TIP! Heb je iets minder tijd, maar wel je wel pasta met een gehakt? Maak dan deze snelle pasta met gehaktsaus.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Zo maak je klassieke bolognesesaus

Dit vind je misschien ook leuk

  • Pasta met polpettes (Italiaanse gehaktballetjes)Pasta met polpettes (Italiaanse gehaktballetjes)
  • Herderspastei met knoflook-aardappelpuree en crispy uitjesHerderspastei met knoflook-aardappelpuree en crispy uitjes
  • Lasagne met pompoen, ricotta, salie en spinazieLasagne met pompoen, ricotta, salie en spinazie
  • Stoofvlees met Leffe BruinStoofvlees met Leffe Bruin

Te vinden onder:Hoofdgerecht Tags:bolognesesaus, comfort food, gehakt, Italiaans, pasta

« Loskade 45 // hotel & brasserie in Middelburg
Lasagne Bolognese // Om je geliefde mee te veroveren »

Reacties

  1. Simon zegt

    1 februari 2018 at 20:48

    Super recept ik vond het heerfkijk en anderen ook.

    Ik heb er nog wat Italiaanse kruiden uit een mix in gedaan.

    Beantwoorden
  2. Rosanne zegt

    19 mei 2020 at 10:13

    Dit is het beste recept voor bolognesesaus! Ik voeg ook altijd nog flink wat Italiaanse kruiden toe, heerlijk. De saus is geweldig door de melk en rode wijn.

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      20 mei 2020 at 12:38

      Wat super leuk om te horen. Dank je wel!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon

We gebruiken cookies op onze website om je bezoek nog leuker te maken.Oke, prima!