BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Verse vijgen met ricotta en Parmaham

24 augustus 2016 door Stefanie 3 Reacties

Verse vijgen met ricotta en ParmahamDeze verse vijgen met ricotta en Parmaham brengen me weer even terug naar mijn fijne vakantie in Portugal. Vandaag deel ik het recept met je. Simpel, snel klaar en vooral lekker. En ik vertel jullie alles over mijn haat-liefdeverhouding met nagellak.

Opluchting

Er moet we weer eens iets van het hart. Niets schokkends hoor. Ik ga jullie ook niet vermoeien met mijn mening over allerlei politieke kwesties. Daar zit niemand op de wachten. De vraag is natuurlijk of iemand zit te wachten op wat ik nu te melden heb. Misschien niet, maar het is een opluchting om het kwijt te zijn.

Ik heb iets met nagellak. Een haat-liefdeverhouding noem ik het voor het gemak. Mijn nagels zijn altijd gelakt. Soms zwart, ook als ik vrolijk ben. Soms aubergine. Af en toe een uitschieter in groen of blauw, onder het mom van ‘doe eens gek,’ maar meestal kies ik rood. Vrolijk, fleurig en past bijna altijd bij mijn kleding. Tenzij ik roze draag. Mijn lievelingskleur die stiekem amper in mijn kast hangt.

Verse vijgen met ricotta en Parmaham

Hallo trauma

Merktrouw ben ik niet. Een tijdlang trakteerde ik mezelf op extreem dure flesjes, van Chanel bijvoorbeeld. Nadat ik er van één de dop sloopte, ben ik daarmee gestopt. De limited edtion kleur, die overigens fantastisch was, droogde binnen een dag uit. Overal uitverkocht. Dag nagellak, hallo trauma. Inmiddels ga ik voor goedkoop, Hema is favoriet en koop er tien in plaats van één. Bij wijze van dan.

Tot dusver alleen nog maar liefde. Op het uitdrogingsincidentje na. Nu komt. Na ontelbare keren mijn nagels verven kan ik zeggen dat ik dat best aardig kan. Strak, zonder knoeien op mijn vingers en lekker snel. Dat maakt me overmoedig en zorgt ervoor dat ik met natte nagels in mijn tas wroet, door mijn haar ga, iets pak. Kortom alles wat niet handig is eigenlijk.

Tip van mij

Soms in een haastige bui lak ik mijn nagels in de auto. Dat is ook zoiets waar ik steeds beter in word. De eerste keer deed ik het direct na het instappen. Toen realiseerde ik me, dat ik met natte nagels mijn gordel nog om moest doen, auto moest starten en schakelen. Ik verzeker je, het gelakte nageltje werd er niet mooier op. Inmiddels ben ik getraind. Gordel om. Auto aan. Nagelslakken en wegrijden. Tegen de tijd dat je op je bestemming bent is de boel droog. Tip van mij.

Verse vijgen met ricotta en ParmahamMaar dan. Eenmaal mooi gekleurde nagels en dan begint bij mij al direct het afbladderen. Of mijn nagellak nu 2,50 of 30 euro kost, er is geen ontkomen aan. Mijn luie aard laat me er nog eens wat laagjes tegen aan gooien, waarna er op een gegeven moment geen houden meer aan is. Dan moet het er af. In je nagels zit dan wel geen gevoel, maar toch. Watje met remover erbij. Uhm, nou bij mij niet. Mijn meest irritante tik is wel dat ik de lak er afkrab. Hoe verzin je het hè? Het is echt zo. Onder mijn bureau bij mijn oude werkgever lag er regelmatig een hoopje nagellak. Gelukkig was de vloerbedekking donker en zag niemand het. Denk ik.

Hoe ik hier op kom? Ik schrijf dit verhaal in Portugal. En publiceer het maanden later. Het zat veilig in mijn notities op mijn iPhone en nu is het moment van delen aangebroken. Vakantie dus. Ik vergat mijn remover mee te nemen, dus mijn nagels waren na twee weken nog steeds keurig gelakt maar wel laagje over laagje over laagje. Op aardig wat plekken heb ik wat rode stukjes achter gelaten. Oeps. Wie weet word ik zo nooit vergeten in dit fijne land ;-)

Borrelhap of voorgerecht

Wat ik nooit meer vergeet aan Portugal is al het lekkere eten. Want dat hebben we uitgebreid gedaan. De vijgen in de Algarve zijn de lekkerste die ik ooit proefde. Ik denk serieus dat ik nog nooit een vijg zo uit de hand heb gegeten. Op vakantie deed ik het. Zo sappig en zoet. We aten ook vijgen met ricotta en Parmaham. Ik maakte het na en het eindresultaat zie je op de foto’s. Het maken is zo gepiept en heerlijk als bijzondere borrelhap of voorgerecht.

Verse vijgen met ricotta en Parmaham
Voor 5 gevulde vijgen

Verse vijgen met ricotta en Parmaham

Dit zit erin:

  • 5 verse vijgen
  • 70 gram Parmaham
  • 4 eetlepels ricotta
  • 1 theelepel honing
  • Schil en sap van een  1/2 citroen
  • Handje pistachenootjes, gehakt
  • 5 takjes tijm, enkel de blaadjes

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Kom
  • Vork

Zo maak je het:

  1. Snijd de vijgen aan de bovenkant kruislings in. Niet te diep, zodat de partjes nog aan elkaar blijven
  2. Vul de vijg met stukjes Parmaham.
  3. Doe de ricotta in een bakje en meng met de honing, citroensap en citroenrasp
  4. Schep op elke vijg een klodder ricotta. Verdeel er de tijmblaadjes en pistachenootjes over.
TIP! Deze vijgen met ricotta en Parmaham zijn ook super lekker om warm te eten. Zet de vijgen 5 minuten in de oven op.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Verse vijgen met ricotta en Parmaham

Dit vind je misschien ook leuk

  • Lasagne met pompoen, ricotta, salie en spinazieLasagne met pompoen, ricotta, salie en spinazie
  • Gebakken camembert met blauwe bessen, honingnoten en rozemarijnGebakken camembert met blauwe bessen, honingnoten en rozemarijn
  • Ceviche van kabeljauw met frisse dressingCeviche van kabeljauw met frisse dressing
  • Tarte tatin van sjalotten met een kruidige saladeTarte tatin van sjalotten met een kruidige salade

Te vinden onder:Recepten, Voor bij de borrel, Voorgerechten Tags:borrel, parmaham, ricotta, vijgen, voorgerecht

« Chinese pannenkoekjes met gerookte zalm en hoisindip
Tuinbonensalade met radijs, feta en tahindressing »

Reacties

  1. Roos zegt

    26 augustus 2016 at 09:27

    Wat een prachtige foto’s! Ik ben gek op vijgen, dus dit is echt een recept wat ik zeker ga onthouden.

    Beantwoorden
  2. Lydia zegt

    28 augustus 2016 at 23:08

    Bedankt, voor het delen van het recept. Het was erg lekker! Ik ga het zeker vaker maken.

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      29 augustus 2016 at 09:46

      Heel graag gedaan! Jij bedankt voor je reactie.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon