BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Tonijntartaar met soja, avocado en gebakken uitjes

21 december 2016 door Stefanie Reageer

Tonijntartaar met soja, avocado en gebakken uitjes

Deze toren van tonijntartaar ziet er toch behoorlijk indrukwekkend uit? Dat niet alleen, het is ook nog eens ontzettend lekker. De zachte smaken van de vis en avocado gaan super goed met de gebakken uitjes bovenop. Laat je niet afschrikken door de rauwe tonijn. Als je deze vers koopt bij de visboer is er niets…

Verder lezen »

Categorie: Recepten, Voorgerechten Tags: avocado, gebakken uitjes, kerst, koriander, sojasaus, tartaar, tonijn, tonijntartaar, voorgerecht

Focaccia met drie soorten topping

21 december 2016 door Stefanie Reageer

Focaccia met drie soorten topping

Deze focaccia met drie soorten beleg is een topper voor tijdens de feestdagen. Lekker voor bij de borrel of bij een voorgerecht. Nu ben ik zelf geen geboren bakker. Dat zeg ik direct heel eerlijk. Gelukkig kreeg ik hulp van Soezie en hun mega handige bakmixen. Scroll snel naar beneden voor het recept of blijven…

Verder lezen »

Categorie: Bijgerechten, Lunch, Recepten, Voor bij de borrel, Voorgerechten Tags: borrelhap, brood, feestdagen, feta, focaccia, kaas, kerst, parmezaanse kaas, Soezie, voor bij de borrel, zelf brood bakken

Rijk gevuld vispannetje met mosselen

20 december 2016 door Stefanie Reageer

Rijk gevuld vispannetje met mosselen

Wil je deze kerst vis als hoofdgerecht? Maak dan dit rijkgevulde vispannetje met mosselen. Het heeft een aantal voordelen. Natuurlijk de smaak, die echt heel goed is. Daarnaast sta je maximaal een half uurtje in de keuken om het te bereiden. Klinkt goed toch? Ik deel het recept met je! Zeeuwse mosselen Eet je met…

Verder lezen »

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: dorade, kerst, mosselen, prei, Prins & Dingemanse, slagroom, vis, vispannetje, zalm

Zalmtartaar met mierikswortel en dille

20 december 2016 door Stefanie Reageer

Zalmtartaar met mierikswortel en dille

Lekker? Check. Feestelijk? Check. Snel klaar? Dubbel check. Deze zalmtartaar met mierikswortel en dille is wat mij betreft een winnaar op het gebied van super snelle voorgerechten. De hele dag in de keuken staan komt wel weer. Met kerst is het vooral tijd van gezellig samen zijn en relaxen. Benieuwd naar het recept? Lees snel…

Verder lezen »

Categorie: Lunch, Recepten, Voorgerechten Tags: brunch, dille, gerookte zalm, kerst, lunch, mayonaise, voorgerecht, zalm

Kaneelbroodjes van croissantdeeg

19 december 2016 door Stefanie 2 Reacties

Kaneelbroodjes van croissantdeeg

Als je deze kaneelbroodjes van croissantdeeg bakt in de oven, ruikt het heerlijk in huis. Mmm, zo lekker! De kaneelbroodjes maken van je kerstontbijt een waar feest en weet je wat het mooiste is? Ze zijn zo gemaakt. Aantrekkingskracht Een flinke snuf kaneel maakt zelfs van een saaie appel iets heel lekkers. Ik weet niet wat…

Verder lezen »

Categorie: Ontbijt, Recepten Tags: croissantdeeg, kaneel, kaneelbroodjes, kerst, ontbijt, roomboter, suiker

Bloemkoolsteak met geitenkaas, bietenpuree en paddenstoelen

18 december 2016 door Stefanie Reageer

Bloemkoolsteak met geitenkaas, bietenpuree en paddenstoelen

Deze bloemkoolsteak met geitenkaas, bietenpuree en paddenstoelen is zo ongelofelijk lekker, dat ik zeker weet dat je geen vis of vlees mist. De prachtige kleuren zijn een feest op je bord en om over de smaak nog maar niet te spreken. Wil je vegetarisch koken deze maaltijd? Dit is jouw gerecht! Sunday roast Toen ik…

Verder lezen »

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: bieten, bloemkool, bloemkoolsteak, geitenkaas, kaas, kerst, noten, paddestoelen, vega, vegetarisch

Proeverij van drie soorten schelpen

16 december 2016 door Stefanie Reageer

Proeverij van schelpen

 Als ik mag kiezen, eten we deze proeverij met schelpen van Prins & Dingemanse tijdens het kerstdiner. Of stiekem liever nog iets eerder, zo lekker vind ik het. Vandaag vertel ik welke schelpen ik gebruik en hoe je het gerecht zelf maakt. Want geloof me, dat is echt niet moeilijk. Foute kersttrui Misschien doet een…

Verder lezen »

Categorie: Recepten, Voor bij de borrel, Voorgerechten Tags: fruits de mer, kerst, kokkels, Prins & Dingemanse, proeverij, scheermessen, schelpdieren, venusschelpen, voor bij de borrel, voorgerecht

Snelle tiramisu met Licor 43 en vanille

14 december 2016 door Stefanie 1 Reactie

Snelle tiramisu met Licor 43 en vanille

Een van de bekendste desserts is toch wel tiramisu. Het leuke van dit Italiaanse toetje is, dat je er zo makkelijk je eigen twist aan geeft. Gebruik in plaats van Amaretto eens Limoncello of zoals ik doe, Licor 43. Samen met de vanille en pure chocolade is dit een nagerecht waar je indruk mee maakt op je…

Verder lezen »

Categorie: Dessert, Recepten Tags: dessert, kerst, lange vingers, licor 43, nagerecht, pure chocolade, tiramisu, toetje

Borrelbrood met twee soorten kaas en chorizo

13 december 2016 door Stefanie Reageer

Borrelbrood met twee soorten kaas en chorizo

Wat is er nou gezelliger dan eten met elkaar delen? Het kan met dit borrelbrood. Een authentiek witte bol gevuld met twee soorten kaas, chorizo en bosuitjes. Laat je vooral niet misleiden door de naam. Dit borrelbrood kan natuurlijk ook uitstekend als begeleider van een lekkere soep die je als voorgerecht serveert. Ik deel het…

Verder lezen »

Categorie: Recepten, Voor bij de borrel, Voorgerechten Tags: borrelbrood, bosui, chorizo, kaas, kerst, voor bij de borrel, voorgerecht

Witlof met ham en kaas uit de oven maar dan anders

12 december 2016 door Stefanie Reageer

Witlof met ham en kaas uit de oven maar dan anders

Maak jullie ook zo blij met een schaal vol witlof met ham en kaas uit de oven? Dit recept is net even anders dan de traditionele variant. Vandaag deel ik het recept met je. Kerstrecepten Het is half oktober. De zon schijnt uitbundig en de temperatuur is behoorlijk zacht voor de tijd van het jaar….

Verder lezen »

Categorie: Bijgerechten, Recepten Tags: bijgerecht, kerst, ovenschotel, parmaham, parmezaanse kaas, tijm, witlof

  • « Vorige
  • 1
  • …
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • …
  • 72
  • Volgende »
Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok